Asigurari pentru fotografi freelance. Ai nevoie de ele?

Email
LinkedIn
Facebook

Ai transformat pasiunea pentru fotografie intr-o afacere? Felicitari! E un inceput minunat pentru o cariera de exceptie.

 

Fie ca te ocupi de fotografie ca proiect secundar, fie ca e principala ta sursa de venit, probabil ca stii deja ca exista numeroase lucruri care iti pot ameninta aceasta sursa de venit. Pandemia recenta care a oprit toate evenimentele o perioada este doar unul dintre exemple.

 

Daca vrei sa te asiguri ca veniturile tale nu vor fi afectate masiv, iti recomandam cateva polite care te pot proteja in situatii neprevazute.

 

Asigurari pentru fotografi – polite esentiale

 

Spre deosebire de alti freelanceri, fotografii au nevoie de investitii majore in echipament. Echipamentul de baza al unui fotograf – camera, diverse obiective, laptop si programe de editare – incepe de la cateva mii de euro. Ca atare, prima polita pe care ti-o recomandam este destinata protejarii acestei investitii.

 

Asigurarea echipamentelor electronice (EEI)

 

Polita de asigurare a echipamentelor electronice este o polita care acopera pagubele materiale, pierderea datelor sau a suporturilor de date, cheltuielile suplimentare de operare si alte riscuri. In cazul unei persoane care activeaza in fotografie, acestea pot include:

  • Cadere / scapare din mana aparat / obiectiv / camera
  • Furt prin efractie din masina, de la locatie
  • Apa, incendiu, explozie la locatia unde sunt depozitate echipamentele
  • Avarii in timpul transportului (de exemplu accident auto)

 

La incheierea unei astfel de polite, iti recomandam sa iei in calcul bunurile pe care le detii deja, dar si investitiile pe care urmeaza sa le faci – obiective noi sau programe de grafica. In anumite cazuri, poate fi o idee mai buna sa inchei polita abia dupa ce ai facut investitii majore. De asemenea, trebuie sa tii cont ca echipamentele pe care le iei in teren au un risc semnificativ mai mare de dauna majora, astfel este posibil ca unele societati sa nu fie dispuse sa le asigure sau sa ceara o prima mare.

 

Brokerul tau Transilvania Broker te poate ajuta sa descoperi cea mai avantajoasa varianta de asigurare pentru echipamentele tale, in functie de bunurile pe care vrei sa le asiguri, de specificul activitatii tale si de buget. Incepe o discutie!

 

Asigurarea de accidente

 

Afacerea ta depinde de prezenta si validitatea ta. In cazul unui accident accident sau incident, asigurarea de accidente te ajuta sa suporti mai usor cheltuielile de spitalizare si tratament. De asemenea, poti adauga clauze suplimentare, in functie de specificul activitatii tale.

 

In plus, aceasta polita ii protejeaza si pe cei dragi tie in cazul unei incapacitati de munca prelungite sau a unui deces. Asigurarea de accidente este extrem de flexibila, oferindu-ti posibilitatea de a alege intre acoperirea cheltuielilor de spitalizare si tratament sau plata unei sume fixe ca despagubire.

 

Îți recomandăm să te gândești și la o asigurare privata de sanatate, din ce in ce mai utila in ziua de azi si extrem de accesibila. O poliță de sănătate îti va deconta serviciile de ambulatoriu, spitalizare si preventie, atat in sistemul de stat, cat si in clinici si spitale private.

 

Nu stii care dintre aceste polite ti se potriveste cel mai bine? Sau poate ai avea nevoie de o cu totul alta polita? Stim ca fiecare persoana sau afacere are nevoi si bugete diferite, asa ca suntem mereu langa tine.

 

Lucram cu peste 20 de asiguratori de top din Romania pentru ca tu sa ai mereu acces la politele de care ai nevoie, in functie de afacerea ta, de stilul de viata si de buget. Discuta cu un consultant Transilvania Broker pentru a afla complet gratuit care sunt cele mai bune polite de pe piata pentru fotografi freelance.

 

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top