4 predictii despre viitorul pietei asigurarilor din Romania

Email
LinkedIn
Facebook

2020 a fost si va fi in continuare un an greu pentru toate industriile. Industria asigurarilor nu face exceptie. Toti jucatorii de pe piata vor trebui sa invete sa se adapteze rapid, uneori din mers, la noile cerinte ale clientilor. Expertii Transilvania Broker vorbesc despre cum pandemia si criza economica vor afecta piata de asigurari din Romania in viitor.

 

Ca singurul brojer de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti, Transilvania Broker este foarte bine conectata la tot ce se intampla in piata. Atat pentru noi, cat si pentru partenerii, investitorii si colaboratorii nostri, ne dorim sa navigam cu bine aceasta perioada dificila.

 

Iata ce schimbari asteptam pe piata asigurarilor din Romania.

 

1. O perioada relativ buna pentru piata de RCA

 

In perioada starii de urgenta, traficul urban si extra-urban a fost redus considerabil. Ca atare, s-au inregistrat si mai putine accidente, iar asiguratorii RCA au platit mai putine despagubiri.

 

Desi nu mai exista restrictii de trafic, acesta insa nu a atins cote similare cu aceeasi perioada a anului trecut. Ca atare, profitabilitatea anuala a asiguratorilor RCA va fi mai mare.

 

Se poate scpune acelasi lucru si pentru piata CASCO, desi la un nivel mai mic, in special pentru ca, estimand ca masinile vor stationa, clientii pot evita plata ratelor.

 

2. Fluctuatii majore pe piata asigurarilor de calatorie

 

In al doilea trimestru al anului, calatoriile internationale au fost reduse la un minim istoric. Ca atare, piata de asigurari de calatorii a avut de suferit mult.

 

Cu toate acestea, desi inca nu se calatoreste la fel de mult ca in 2019, clientii sunt mai deschisi la incheierea politelor de asigurare. Riscul in cazul unei calatorii este perceput altfel, asa ca ne asteptam la o usoara crestere aici.

 

De asemenea, piata a raspuns rapid la noile nevoi ale clientilor, asa ca au inceput sa apara primele polite de asigurare de calatorie care includ in lista riscurilor acoperite imbolnavirea cu COVID-19.

 

3. Mai multe asigurari de locuinte

 

Am petrecut cu totii foarte mult timp acasa si se pare ca vom continua sa facem asta mai mult decat de obicei. Ca atare, am inceput sa fim mai atenti la locuintele noastre si la importanta lor in viata noastra.

 

Ne asteptam la o crestere a numarului de polite PAD, dar si al numarului de polite de asigurare a locuintei facultative.

 

4. Schimbari majore in segmentul Business

 

Spuneam mai sus ca pandemia de coronavirus a afectat masiv mai toate domeniile de activitate. Numeroase companii s-au regasit in incapacitate de plata.

 

Astfel, ne asteptam sa creasca cererea pentru asigurarile de risc de neplata si alte polite similare.

 

In final, dorim sa-i asiguram pe investitorii, partenerii si colaboratorii nostri ca Transilvania Broker face tot ce este posibil pentru a limita impactul pandemiei asupra tuturor.

 

Ne dorim sa fim, la fel ca pana acum, alaturi de toti cei care au avut incredere in noi. Vom continua sa fim 100% transparenti cu investitorii si colaboratorii nostri in ceea ce priveste situatia financiara a companiei. Pentru clientii finali, ne dorim sa-i sprijinim cu oferte adecvate nevoilor lor mereu in schimbare. In ceea ce priveste colaboratorii nostri, acestia vor gasi mereu un partener de nadejde in Transilvania Broker, gata sa-i sustina in atingerea obiectivelor lor profesionale si financiare.

Scroll to Top