Asigurarea Locuintei: 5 motive sa nu mai amani incheierea ei

Email
LinkedIn
Facebook

Asigurarea locuintei nu este mereu o prioritate pentru multi dintre noi. “Nu mi se va intampla chiar mie.” “E o cheltuiala pe care o pot amana.” “Nu am timp sa ma ocup si de asta.”

 

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pe care majoritatea proprietarilor de locuinte le aduc in sprijinul deciziei de a amana (din nou) incheierea unei polite de asigurare a locuintei.

 

Insa statisticile oficiale ne spun o poveste complet diferita. Asigurarea locuintei tale trebuie sa devina o prioritate.

 

Iata de ce:

 

5 Motive sa inchei o polita de asigurare a locuintei cat mai repede

 

1. Cutremurele sunt foarte frecvente in Romania

 

Romania este o tara cu potential seismic ridicat, iar majoritatea zonelor si aglomerarilor urbane din tara noastra vor fi puternic afectate in cazul unui cutremur de intensitate medie sau mare.

 

Cu siguranta ai auzit despre cateva dintre campaniile de informare cu privire la siguranta la cutremure. Ele au fost destul de frecvente in ultimii ani, tocmai pentru ca nu stim exact cand va veni urmatorul cutremur. Nu stim nici care zone vor fi afectate mai mult. In orase mari, cum este Bucurestiul, unele cartiere pot fi relativ ferite, in timp ce altele pot fi puse la pamant in intregime.

 

Ce stim cu exactitate, insa, este ca acest cutremur de care ne temem cu totii va veni. Si ca pregatirea pentru el este absolut esentiala, incepand cu kitul de urgenta si continuand cu asigurarea locuintei.

 

2. Locuinta ta poate fi sparta in orice moment

 

Te-ai gandit vreodata ce valoare totala au bunurile din locuinta ta? Nu trebuie sa fii un colectionar de arta sau de vinuri rare pentru a resimti puternic disparitia bunurilor in urma unei spargeri.

 

In anul 2018, au avut loc peste 23.000 de mii de spargeri de locuinte in Romania. Altfel spus, 63 de oameni si-au gasit locuinta sparta si o parte sau toate bunurile disparute.

 

Stim cu totii ca recuperarea bunurilor este putin probabila.

 

Insa o asigurare complexa a locuintei te poate ajuta sa le inlocuiesti rapid.

 

3. Incendiile si alte accidente se intampla exact atunci cand nu te astepti

 

Potrivit datelor IGSU, in 2019 au avut loc circa 19 incendii pe zi. Majoritatea au fost cauzate de instalatii electrice sau de incalzire improvizate.

 

Probabil te gandesti ca esti in siguranta daca toate instalatiile tale sunt omologate si inspectate la timp. Insa poti garanta pentru cele ale vecinilor tai? Sau pentru instalatia electrica din blocul tau?

 

4. Exista numeroase alte evenimente de care nu te poti feri altfel

 

Furtuni, explozii, grindina, inundatii, tevi sparte, defectiuni ale centralelor termice sau ale altor sisteme de incalzire (chiar si cele provenite de la vecinii de deasupra ta) – toate acestea te pot lua prin surprindere si iti pot schimba viata intr-o fractiune de secunda.

 

Asigurarea locuintei tale este singurul mod prin care poti minimiza impactul financiar al acestor evenimente neprevazute.

 

5. Locuinta este cea mai mare investitie a ta

 

In majoritatea cazurilor, locuinta este bunul in care am investit (si continuam sa investim) cel mai mult. Pe langa pretul casei insasi, trebuie adaugate si renovarile, piesele de mobilier, instalatiile sanitare/electrice/de incalzire, electrocasnicele – toate acestea pot fi distruse de evenimente neprevazute.

 

Mai mult, chiar si obiectele vestimentare, bijuteriile si accesoriile pot fi afectate de anumite calamitati sau sustrase in timpul unui jaf. Oricare dintre aceste evenimente iti poate rapi proverbiala agoniseala de o viata.

 

Dincolo de impactul emotional – astfel de evenimente sunt traumatizante, iar bunurile noastre au si o valoare sentimentala – impactul financiar poate fi devastator.

 

Asigurarea locuintei tale prin transilvania broker

 

In cei peste zece ani de cand activam pe piata asigurarilor din Romania, am ajutat zeci mii de clienti sa se bucure de siguranta propriului camin, dar si a bunurilor din interiorul lui. Politele de asigurare pentru locuinta incheiate prin Transilvania Broker sunt usor de personalizat si de obtinut pentru ca tu sa protejezi usor tot ce conteaza mai mult pentru tine.

 

De asemenea, ele acopera numeroase calamitati si evenimente neprevazute – pentru ca nimeni nu poate prezice viitorul, insa noi te putem ajuta cu mentinerea lui in siguranta.

 

Daca nu stii cum sa alegi polita de asigurare a casei potrivita pentru tine, un consultant Transilvania Broker te poate ghida pas cu pas. Solicita o oferta de asigurare aici, iar noi te vom contacta in cel mai scurt timp cu propuneri de polite adecvate nevoilor tale.

Scroll to Top