Ce este un broker de asigurari si cum te poate ajuta?

Email
LinkedIn
Facebook

In general, atunci cand doresti sa inchei o polita de asigurare, ai doua optiuni: contactezi o societate de asigurari sau apelezi la un broker de asigurari.

 

De ce ai alege ultima varianta?

Pentru ca iti ofera mai multa flexibilitate si mai multe optiuni.

Dar inainte de a detalia aceste lucruri, haide sa acoperim lucrurile de baza.

 

Ce este un broker de asigurari?

 

Un broker de asigurari este o persoana juridica autorizata conform legii nr. 32/2000 care poate negocia in beneficiul clientilor sai (fie ei persoane fizice sau juridice) incheierea politelor sau contractelor de asigurare si/sau de reasigurare. Brokerul de asigurari acorda clientilor sai asistenta in toate etapele: inainte de incheierea contractului de asigurare, atunci cand este nevoie de depunerea dosarelor de daune sau la finalizarea contractului, in scopul reinnoirii lui.

 

Mai concret, brokerul de asigurari lucreaza nu cu una, ci cu mai multe societati de asigurare in beneficiul clientilor sai. Astfel, le poate prezenta acestora oferte de la mai multi asiguratori, fiecare cu preturi si beneficii diferite.

 

Spre exemplu, Transilvania Broker este un broker de asigurare care lucreaza cu peste 20 de parteneri. Astfel, atunci cand ai nevoie de o oferta de asigurare, colegii nostri iti pot prezenta numeroase optiuni pentru ca tu sa o alegi pe cea care se potriveste cu bugetul si nevoile tale.

 

De ce sa apelezi la un broker de asigurari?

 

Iata cateva dintre avantajele pe care le ai atunci cand lucrezi cu un broker de asigurari:

 

1. Diversitate in oferta de polite

 

Dupa cum afirmam mai sus, un broker de asigurari nu-ti va prezenta oferta unei singure companii, ci mai multe oferte de la mai multe companii. Astfel, efortul tau de documentare si cercetare dispare – brokerul se ocupa de gasirea ofertei celei mai adecvate nevoilor tale.

 

Tot ce trebuie sa faci tu este sa-i spui care sunt aceste nevoi, ce riscuri vrei sa acoperi si care e bugetul tau.

 

2. Mai multe tipuri de asigurari, un singur nod central

 

Chiar daca iti place sa gasesti singur toate informatiile de care ai nevoie si crezi ca nu ai nevoie de consultanta specializata in asigurari, un broker te poate ajuta sa inchei mai multe tipuri de polite in acelasi loc.

 

Se intampla foarte rar ca aceeasi companie sa aiba ofertele perfecte pentru tine si pentru polita CASCO, si pentru RCA, si pentru asigurarea de viata sau de locuinta si asa mai departe.

 

Gasirea acestor polite este doar primul pas. Mai apoi va trebui sa inchei contracte cu fiecare dintre aceste companii, de regula cu termene diferite si in conditii diferite.

 

Atunci cand lucrezi cu un broker de asigurari ai un singur punct de contact. Brokerul va centraliza toate aceste contracte si se va asigura ca politele tale nu vor expira niciodata fara ca tu sa stii.

 

3. Asistenta la daune

 

Un broker de asigurari nu este un agent de vanzari. El ramane alaturi de tine pe toata durata de valabilitate a politei.

 

Astfel, daca evenimentul asigurat are loc, brokerul te va asista la recuperarea datelor si te va sprijini cu toate documentele de care ai nevoie. Uneori, asigurarile pot parea un hatis birocratic, iar ajutorul specializat este extrem de valoros, mai ales in momentele grele.

 

In cazul anumitor polite, cum este cea de asistenta rutiera pe care o potin incheia prin Transilvania Broker, noi vom fi alaturi de tine cu servicii ultra-personalizate, cum ar fi gasirea celui mai bun service pentru nevoile tale, completarea dosarului de daune si chiar oferirea unei masini de schimb.

 

Brokerul de asigurare lucreaza exclusiv pentru tine

 

Un broker de asigurare nu va incerca niciodata sa-ti vanda o polita nepotrivita pentru tine doar pentru ca e unica pe care ti-o poate oferi. Avand un numar mare de oferte pentru aceeasi polita, brokerul va fi mereu interesat ca tu, clientul final, sa fii multumit de alegerea facuta.

 

Ca atare, recomandarile pe care le vei primi de la el vor fi 100% obiective. Daca unele polite au si neajunsuri, vei sti cu siguranta de ele inainte de a semna. Inainte de orice, brokerul este partenerul tau de drum.

 

Transilvania Broker este primul broker de asigurari din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti. In cei peste 10 ani de activitate, peste 1 milion de clienti ne-au ales. Serviciile noastre de borkeraj sunt caracterizate de transparenta si excelenta. Lucram cu peste 20 de parteneri pentru ca tu si afacerea ta sa fiti mereu in siguranta!

 

Alege sa lucrezi cu unul dintre primii trei broker de asigurari din Romania, Transilvania Broker. news-mail.com.au

Scroll to Top