Cele mai ciudate 5 tipuri de polite de asigurare

Email
LinkedIn
Facebook

Ai auzit cu siguranta de asigurarea de locuinta, RCA, CASCO, sau asigurarea medicala privata. Probabil si de polita de asigurare pentru picioare, populara printre fotomodele inca de acum 15 ani. Insa iti garantam ca nu ai auzit de politele de mai jos.

 

1. Asigurare pentru rapiri extraterestre

 

Trebuie sa incepem prin a-ti spune ca ea nu este disponibila in Romania, asa ca iti recomandam sa inchizi bine ferestrele si usile locuintei tale seara si, in general, sa eviti spatiile mari deschise (cum ar fi campurile pe care pot ateriza OZN-uri).

 

Daca totusi te intereseaza, aceasta polita, o poti gasi la asiguratori din Statele Unite sau din Marea Britanie. Polita acopera costurile interventiilor medicale (inclusiv psihiatrice) care pot surveni in urma acestor rapiri.

 

Unele polite acopera si cazul unei sarcini cu autor… extraterestru.

 

Ce ni se pare si mai interesant este faptul ca s-au vandut peste 100.000 de astfel de polite. De asemenea, au fost platite si despagubiri. Noi am fi tare interesati sa vedem dovezile in baza carora s-au facut aceste despagubiri, insa nu le-am putut gasi.

 

2. Asigurarea pentru rapiri (terestre)

 

Iti e teama ca vei fi rapit, iar familia nu va putea plati recompensa? Nicio problema, exista o asigurare pentru asta, una foarte populara in familiile bogate.

 

Acum poti sa arunci precautiile pe geam, vei fi in (relativa) siguranta! Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca rapitorii au domiciliul pe aceasta planeta – nu vor obiecta daca le ceri un act de identitate, nu? In caz contrar, vei avea nevoie de polita de mai sus.

 

3. Asigurari pentru diferite parti ale corpului

 

Actorii, cantaretii si sportivii stiu ca intreaga lor cariera depinde in mare masura de anumite parti ale corpului. Iata cateva dintre politele care ii ajuta sa-si pastreze o sursa de venit in cazul unui accident care implica acea parte:

  • Zambetul Juliei Roberts este asigurat pentru 30 de milioane USD.
  • Mariah Carey si-a asigurat vocea cu cinci octave (de la F2 la G7) pentru 46 de milioane USD.
  • Fesele lui Kylie Minogue sunt asigurate pentru 4 milioane de dolari. Ti se pare mult? Jennifer Lopez are aceeasi asigurare, insa pentru 27 de milioane.
  • Fernando Alonso si-a asigurat degetele mari de la maini pentru 12 milioane USD, parte a unui deal intre starul Formula 1 si Ferrari.
  • Limba lui Gene Simmons de la KISS valoreaza 6,6 milioane de dolari

 

4. Asigurarea de nunta

 

Pandemia ne-a invatat rapid utilitatea unei astfel de asigurari. O polita de acest tip acopera riscuri ca:

  • Imposibilitatea desfasurarii evenimentului datorita unor situatii neprevazute (calamitati naturale, de exemplu)
  • Probleme cu furnizorii: iti poti recupera banii daca unul dintre furnizorii tai nu apare in ziua stabilita sau comite greseli impardonabile.
  • Cireasa de pe tort(ul festiv): iti poti recupera banii daca esti parasit/a la altar de catre partener.

 

5. Asigurarea pentru nasterea de gemeni (tripleti, cvadrupleti si asa mai departe)

 

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei este un eveniment fericit, de regula. Insa este si unul costisitor. Aceste costuri cresc pe masura ce copilul inainteaza in varsta.

 

Ca atare, daca vrei sa fii extrem de prevazator si, mai ales, daca in familia ta sau a partenerului tau exista un istoric de gemeni, poti incheia o asigurare care sa-ti aduca un venit suplimentar.

 

Asigurarea trebuie incheiata cat mai devreme in sarcina (inainte de prima ecografie) si iti poate aduce un venit suplimentar neneglijabil in cazul in care “riscul” se intampla.

 

La Transilvania Broker stim ca nu te poti gandi din timp la toate riscurile. Noi ne-am gandit la majoritatea pentru tine. Desi nu avem o oferta pentru asigurarea de rapiri extraterestre, te putem ajuta cu o sumedenie de polite ceva mai…terestre. Daca nu esti sigur ce tip de asigurare ar trebui sa fie prioritatea ta, un consultant Transilvania Broker te poate ajuta cu recomandari si cu evaluarea riscurilor.

 

Contacteaza-ne aici!

Scroll to Top