Cum alegi cea mai buna polita CASCO pentru masina ta

Email
LinkedIn
Facebook

Spre deosebire de polita RCA, polita CASCO nu este obligatorie, insa asta nu o face mai putin importanta. Stim, cu totii ne dorim sa reducem cheltuielile asociate cu autovehiculele pe care le conducem zi de zi. Tocmai de aceea polita CASCO este esentiala – ea te poate salva de cheltuieli foarte mari in cazul unui accident.

 

Inainte de a trece la subiectul articolului, haide sa acoperim notiunile de baza.

 

Ce este polita de asigurare CASCO?

 

CASCO este o abreviere a expresiei “CASualty and COllision” – “victima si tamponari”. In cazul unui accident, polita CASCO acopera daunele produse PROPRIULUI autoturism si persoanei asigurate.

 

Cu alte cuvinte, atunci cand se stabileste ca accidentul s-a produs din vina ta, polita ta RCA va acoperi reparatiile autoturismulului/autoturismelor celorlalte persoane implicate in accident, iar polita CASCO va acoperi reparatiile autovehiculului tau.

 

Stim cu totii ca reparatiile se pot ridica la cateva mii de Euro chiar si in cazul unui accident minor. Polita CASCO te poate scuti in intregiume de aceste cheltuieli, mai ales daca stii cum sa o alegi pe cea potrivita.

 

Cum alegi cea mai buna polita CASCO pentru tine?

 

Cu totii suntem diferiti, cu nevoi si preferinte diferite. De aceea, politele CASCO sunt si ele de mai multe tipuri si acopera mai multe riscuri, zone si tipuri de accidente.

 

1. Uita-te la riscurile acoperite, nu doar la pret

 

Multi conducatori auto sunt tentati sa aleaga cea mai ieftina polita CASCO, exact asa cum procedeaza cu polita RCA – desi stim ca nu este o idee buna nici macar in acest caz, al unei polite care ii despagubeste pe altii.

La polita CASCO este cu atat mai important sa alegi ceva care corespunde stillului tau de viata in locul celei mai ieftine optiuni.

O polita mai ieftina cu 100 RON/an te poate lasa descoperit in fata unor riscuri majore. Astfel, vei economisi cei 100 RON, insa vei plati de zeci sau mii de ori mai mult atunci cand vei descoperi ca tipul de accident in care ai fost implicat nu este acoperit.

 

2. Fii atent la suma asigurata

 

Suma asigurata se refera la valoarea integrala a masinii, iar calculul ei are ca punct de plecare valoarea “de nou”. Politele mai ieftine iti pot oferi o valoare totala mai mica.

 

3. Asigura-te ca si alte riscuri sunt acoperite

 

Polita RCA nu acopera doar pagubele produse intr-un accident. Daunele in urma calamitatilor naturale (furtuni, grindina, cutremure), furt, explozii etc. sunt si ele foarte importante.

 

Ia-ti un moment sa te gandesti la activitatea ta zilnica si la cate dintre aceste riscuri este expusa masina ta. De exemplu, daca nu o parchezi mereu intr-o parcare pazita si acoperita, poti fi vulnerabil la majoritatea lor.

 

Nu toate politele acopera toate tipurile de risc. Discuta cu consultantul tau in asigurari inainte de a incheia polita.

 

4. Valoarea fransizei influenteaza costul politei CASCO

 

Fransiza este suma fixa pe care o vei plati tu atunci cand se produce unul dintre evenimentele asigurate. Aceasta poate fi de 100 de EURO sau mai mult. Cu cat aceasta suma este mai mare, cu atat cuantumul primei de asigurare este mai mic.

 

Evalueaza bugetul tau si flexibilitatea lui inainte de a lua o decizie privitoare la fransiza. Asigura-te ca iti poti permite aceasta suma in orice moment.

 

Polita de asigurare CASCO prin Transilvania Broker

 

Te-ai saturat sa navighezi prin zeci de site-uri ale companiilor de asigurare cautand cea mai buna polita CASCO? Stim cum e! De aceea, Transilvania Broker, primul broker de asigurare din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti, aduce sub acelasi acoperis oferte de la peste 20 de asiguratori.

 

Mai mult, consultantii nostri specializati te pot ajuta sa alegi cea mai buna polita CASCO cu minim efort din partea ta. Trebuie doar sa ne spui cateva lucruri despre stilul tau de viata, iar noi iti vom recomanda politele CASCO ce se potrivesc celor mai semnificative riscuri, dar si bugetului tau.

Scroll to Top