Cum schimba pandemia de COVID-19 industria asigurarilor de sanatate

Email
LinkedIn
Facebook

Te-ai gandit mai mult la sanatate in ultimul timp, nu-i asa? Cu totii am facut-o. Ne-am gandit, in primul rand, la cum ne putem proteja pe noi insine si pe cei apropiati noua. Antreprenorii si managerii s-au gandit la cum isi pot proteja angajatii. Medicii, autoritatile si asiguratorii s-au gandit la cum ne pot proteja pe noi toti.

 

Aratam, intr-un articol precedent, ca romanii se gandesc mai mult la asigurari private de sanatate in acest an. Si asiguratorii au inceput sa-si reconfigureze ofertele, sa adauge sau sa elimine riscuri acoperite.

 

Conform unui studiu al Boston Consulting Group, industria asigurarilor a fost al patrulea cel mai afectat sector de pandemia de COVID-19, dupa HoReCa, banci si companiile din domeniul energiei. Cu toate acestea, estimam ca industria se va replia rapid, adaptand produsele actuale la nevoile in schimbare ale clientilor.

 

Expertii Transilvania Broker considera ca cele mai semnificative schimbari la nivelul asigurarilor de sanatate in tara noastra vor avea loc pe trei paliere majore:

 

1. Clauza COVID-19 in asigurarile private de sanatate

 

Vorbim aici atat de asigurarile de sanatate, cat si de bine-cunoscutele abonamente la clinici private. Exista deja asiguratori care au introdus riscul de infectare cu noul coronavirus in politele lor si care acopera atat costurile de tratament.

 

Vrei o astfel de polita pentru a te proteja pe tine si pe cei dragi? Discuta cu un consultant Transilvania Broker! Lucram cu cei mai importanti asiguratori de sanatate de pe piata pentru ca tu sa ai mereu acces la cele mai noi oferte. Afla care dintre politele care acopera riscuri legate de COVID-19 ti se potriveste.

 

Cu siguranta numarul de asiguratori care vor oferi aceasta clauza va creste in viitorul apropiat. Insa asigurarea de sanatate clasica nu este singura solutie pentru a te proteja in era pandemiei.

 

2. Clauza COVID-19 in alte tipuri de asigurari

 

Poate cel mai semnificativ domeniu aici este cel al asigurarilor de calatorie. In 2020, au calatorit, atat in tara cat si in afara ei, mult mai putini romani decat in anii anteriori. Multi dintre ei au preferat sa renunte la banii achitati in avans pentru a evita riscul de imbolnavire.

 

Exista, insa, vesti bune: o parte dintre asiguratorii care ofera polite de calatorie au adaugat si clauze referitoare la imbolnavirea cu COVID-19 in tara de destinatie. In functie de aceasta, noile polite pot suporta costurile integral, o parte din costuri, sau pot asigura repatrierea.

 

3. Politele pentru persoane juridice

 

Nu mai este niciun secret faptul ca marea majoritate a afacerilor au fost afectate in mod negativ de pandemia de COVID-19. Ca atare, este de asteptat ca piata de asigurari sa se replieze rapid si sa ofere asigurari cu clauze explicite de COVID-19 pentru companii.

 

De altfel, cata vreme putem asigura diverse utilaje si bunuri apartinand persoanelor juridice, de ce sa nu ne putem proteja si impotriva pierderilor suferite in cazul in care o buna parte din personal este in incapacitate de munca.

 

Anul 2020 a stat sub semnul incertitudinilor. In continuare, nu putem sti exact ce va urma, care va fi evolutia pandemiei si cum va afecta ea populatia si diverse sectoare ale economiei. Ca broker de asigurari, Transilvania Broker a lucrat mereu cu incertitudini si protectia importiva lor. In fond, asta reprezinta fiecare polita incheiata – o asigurare pentru un viitor incert.

 

Suntem in continuare aproape de clientii, colaboratorii si investitorii nostri cu solutii complexe pentru persoane fizice si juridice. Vrem sa te ajutam sa te simti mai in siguranta! Contacteaza-ne oricand, iar noi iti vom oferi cele mai bune polite de asigurari din piata, mereu adaptate nevoilor tale.

Scroll to Top