Investeste in viitorul copiilor tai: asigurarea tip renta pentru studii

Email
LinkedIn
Facebook

In ultimii ani, se vorbeste din ce in ce mai mult despre scaderea constanta a numarului de locuri pentru invatamantul universitar subventionate de la bugetul de stat. Vor fi majoritatea facultatilor si specializarilor cu taxa? Nu putem sti de pe acum. Insa putem sa asiguram viitorul celor mici de azi cu o asigurare tip renta pentru studii.

 

De ce ai nevoie de o asigurare tip renta pentru studii?

 

Nu stim ce ne rezerva viitorul. Dar stim ca, in mod sigur, copiii nostri vor fi adulti intr-o lume complet diferita de cea pe care o cunoastem noi.

 

Asigurarea tip renta pentru studii le ofera siguranta pentru o lume nesigura. Cu alte cuvinte, le ofera flexibilitate. Fie ca facultatile din Romania vor avea mai putine locuri subventionate si mai multe locuri cu taxa, fie ca cei mici vor alege sa studieze in strainatate, asigurarea pentru studii le ofera flexibilitatea de care au nevoie pentru a-si putea urmari pasiunile si cariera dorita, oriunde i-ar duce acestea.

 

Desigur, exista oricand optiunea de a finanta studiile copilului tau printr-un credit contractat la inceperea lor. Insa aceste credite sunt destul de scumpe si atrag dupa ele obligatia de plata a dobanzii. Pe de alta parte, asigurarea tip renta pentru studii te ajuta sa economisesti din timp si sa primesti dobanda in loc sa o platesti.

 

Ce este asigurarea tip renta pentru studii?

 

Asigurarea tip renta pentru studii este o forma de economisire pe termen lung, care are ca scop finantarea studiilor beneficiarului. Aceasta polita poate fi incheiata de oricine (de regula, parinti) pentru un beneficiar (de regula minor) care sa aiba acces la suma acumulata odata cu atingerea unui prag (de regula majoratul).

 

Astfel, polita se incheie pe un numar prestabilit de ani. La sfarsitul acestei perioade, beneficiarul va primi banii acumulati fie integral, fie sub forma unei rente anuale – de regula, pe durata a patru sau cinci ani, durata uzuala a studiilor universitare.

 

Daca beneficiarul politei alege sa urmeze studii finantate de la bugetul de stat, suma acumulata prin aceasta polita se poate transforma intr-un cadou excelent de majorat, care sa il ajute sa-si achizitioneze o locuinta sau sa puna bazele unei afaceri.

 

Exista o valoare minima pentru asigurarea de studii?

 

De cele mai multe ori, companiile de asigurari impun o valoare minima de economisire lunara sau anuala, insa acest prag este foarte redus (in jurul a 100 RON lunar). Nu exista, insa, o valoare maxima.

 

Cu alte cuvinte, poti economisi oricat de mult pentru a-i asigura copilului un viitor cat mai confortabil. Mai mult, oricine poate depune bani in acest cont (alte rude, prieteni de familie si asa mai departe). Spre exemplu, poti alege ca, de fiecare aniversare a copilului tau, prietenii si rudele sa depuna o anumita suma in acest cont in locul cumpararii cadourilor uzuale.

 

Ce se intampla in cazul decesului?

 

In caz de deces (fie al asiguratului, fie al beneficiarului), banii acumulari nu se pierd. Spre exemplu, in cazul decesului persoanei asigurate, compania de asigurari isi asuma obligatia de plata a rentei. In cazul decesului beneficiarului, polita se transforma intr-una de asigurare de viata mixta pe numele asiguratului.

 

E important de notat ca acestea sunt conditii generice. Ele pot sa difere usor in functie de tipul politei sau de societatea de asigurari aleasa.

 

Iti recomandam sa inchei o astfel de polita cat mai devreme, chiar din primii ani de viata ai copilului tau. Consulta un agent Transilvania Broker pentru a afla mai multe despre asigurarea tip renta de studii si pentru a o alege pe cea potrivita pentru tine!

Scroll to Top