Piata asigurarilor in 2021: care vor fi cele mai cautate polite?

Email
LinkedIn
Facebook

Anul 2020 nu a fost usor pentru nicio industrie. Cu putine exceptii, majoritatea industriilor au inregistrat pierderi, atat la nivel global, cat si in Romania. Industria asigurarilor nu face exceptie.

 

Confruntati cu incertitudinea si confuzia din primul si al doilea trimestru al 2020, o buna parte dintre clienti au ales sa tina majoritatea planurilor in asteptare. Indiferent de cum va evolua pandemia (desi inceperea campaniilor de vaccinare reprezinta un semnal pozitiv), exista semne de revenire in majoritatea industriilor.

 

Conform unui studiu al Deloitte, piata internationala a asigurarilor ar trebui sa creasca cu circa 3% in 2021. Si mai interesant este faptul ca expertii Deloitte se asteapta ca tarile emergente sa fie cele care vor conduce si impulsiona aceasta crestere.

 

Ce inseamna aceste cresteri si unde se vor vedea ele mai exact in Romania? Haide sa analizam impreuna.

 

Cele mai cautate polite de asigurare in 2021 – Previziuni Transilvania Broker

 

Anul 2020 a adus o constientizare financiara mai sporita. Am vazut cum economiile romanilor au crescut in timpul pandemiei, iar creditarea a scazut. Este un semn important al nevoii de siguranta pe care or resimte oricine in perioade de incertitudine.

 

Ca atare, consideram ca aceasta nevoie de siguranta se va reflecta in achizitia unei serii de polite facultative:

 

1. Asigurarea de viata

 

In ultimii ani, asigurarile de viata au fost constant pe un trend ascendent. Pandemia de COVID-19 a accelerat acest trend si ne asteptam ca interesul pentru asigurari de viata sa ramana crescut si in 2021.

 

Vor creste primele brute subscrise, iar interesul va ramane crescut pentru urmatorii ani, nu doar pentru 2021. E un semnal al alinierii pietei din Romania la pietele vestice, o tendinta comuna pentru pietele emergente.

 

2. Asigurarile de calatorie

 

Ne amintim cu totii de haosul din prima jumatate a anului 2020, de curse si plecari anulate, de multe ori cu imposibilitatea de a recupera banii in intregime. Asiguratorii s-au miscat rapid si au introdus polite cu componenta COVID.

 

Aceste polite sunt deja foarte cautate si estimam ca interesul pentru ele va creste in 2021, cand tot mai multa lume va dori sa calatoreasca in conditii de siguranta.

 

Politele de calatorie complexe, care cuprind atat restituirea banilor in cazul infectarii cu COVID-19 inainte de plecare, dar si asigurarea tratamentului in cazul contractarii virusului pe durata sederii la destinatie vor fi cele mai cautate.

 

3. Asigurarile de locuinta

 

Am petrecut cu totii foarte mult timp in casa in 2020, astfel ca ne-am dat seama de importanta ei. In 2021, va creste atat cererea de polite de tip PAD, cat si cea de polite facultative de asigurarea a locuintei.

 

4. Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii (BI)

 

Cu multe companii intrate in insolventa pe fondul pierderilor inregistrate in timpul pandemiei, asigurarea de intrerupere a afacerii a devenit deja mai cunoscuta antreprenorilor romani.

 

Estimam ca, indiferent de starea economiei din 2021, multi dintre antreprenori vor dori sa-si protejeze atat afacerea, cat si asset-urile personale prin intermediul unei astfel de polite.

 

Concluzii

 

Anul 2021 ar putea sta si sub semnul implementarii IDD in Romania, o norma care a fost amanata si care, in esenta, reglementeaza piata asigurarilor in beneficiul consumatorului final. Ca primul broker de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti, ne bucuram sa vedem astfel de initiative. La Transilvania Broker am pus mereu clientii pe primul plan, pentru ca stim ca, atunci cand ei sun multumiti de activitatea noastra, si colaboratorii, partenerii si mai ales investitorii vor fi multumiti.

 

Nu stii care dintre aceste polite ar trebui sa fie prioritatea ta in 2021? La Transilvania Broker oferim solutii personalizate, in functie de nevoile si de bugetul fiecarui client. Incepe o discutie cu un consultant in asigurari pentru a lua o decizie informata!

Scroll to Top