Asigurarea de calatorie – din ce in ce mai relevanta si mai utila in contextul actual

Email
LinkedIn
Facebook

In ultimele luni, toate planurile noastre de calatorie s-au dat peste cap. Unii dintre noi au pierdut rezervari deja efectuate, altii se uita cu teama la rezervarile al caror termen de plecare se apropie. Daca ai planuri de calatorie pana la finele anului, iti recomandam sa nu parasesti tara fara a incheia o polita de asigurare de calatorie.

 

In acest moment, avem semnale puternice ca majoritatea tarilor din lume se gandesc la implementarea unor masuri care sa salveze sezonul turistic pe cat posibil. Cu toate acestea, stim cu totii ca nu mai putem pleca in vacante sau in calatorii de afaceri la fel de lipsiti de griji ca pana acum.

 

Daca vrei sa pleci la drum, fie ca o faci in interiorul Uniunii Europene, fie in afara ei, asigurarea de calatorie te va ajuta sa fii mai linistit si, evident, mai in siguranta.

 

Ce este asigurarea de calatorie?

 

Asigurarea de calatorie este acel tip de polita care iti ofera protectie in timpul oricarei deplasari in afara tarii, fie ca este vorba de o vacanta sau de o deplasare pentru studii sau pentru a munci.

 

Asigurarea de calatorie nu acopera doar riscuri de tip medical, ci si riscuri legate de anularea calatoriei, deces, diverse accidente si multe altele.

 

Haide sa le trecem in revista in detaliu.

 

Cum te protejeaza asigurarea de calatorie?

 

In primul rand, trebuie sa stii ca nu toate politele de asigurare de calatorie sunt identice. Ele acopera riscuri diferite in functie de asiguratorul care o emite, dar si de modul in care doresti tu sa-ti personalizezi polita.

 

Pentru ca stim ca flexibilitatea este azi mai importanta ca niciodata, noi, cei de la Transilvania Broker, lucram cu peste 20 de parteneri. Astfel, poti fi sigur ca te vom ajuta sa gasesti asigurarea de calatorie care se potriveste cel mai bine nevoilor tale, atat ca riscuri acoperite, cat si ca buget.

 

Iata cateva dintre cele mai comune riscuri acoperite de astfel de polite:

  • Asistenta medicala
  • Consultatii medicale
  • Interventii chirurgicale de urgenta
  • Servicii de ambulanta
  • Spitalizare
  • Servicii medicale dentare in caz de dureri acute
  • Repatriere in caz de deces
  • Clauza storno: recuperarea banilor in cazul anularii calatoriei din motive independente de persoane asigurata
  • Intoarcerea neasteptata din calatorie cauzata de imbolnavirea persoanei asigurate sau au unei rude apropiate
  • Accidente petrecute in timpul desfasurarii unor activitati turistice (inot, snorkeling, scufundari, drumetii, expeditii montane).

 

Foarte important de stiut! Majoritatea companiilor de asigurari din Romania au inceput sa adauge clauze care se refera in mod specific la probleme pe care le poti intampina in calatorii din cauza pandemiei de COVID-19. Fie ca este vorba de anularea calatoriei, fie de imbolnavirea cu noul coronavirus, polita de asigurare te poate proteja!

 

Scrie-ne oricand daca ai nevoie de informatii privind aceste clauze. Situatia este inca in desfasurare, asa ca lucrurile se schimba rapid. Colegii nostri sunt la curent cu cele mai noi schimbari si sunt pregatiti sa-ti raspunda la orice intrebari.

 

Pentru ce destinatii este recomandata asigurarea de calatorie?

 

In afara de deplasarile in interiorul tarii noastre, asigurarea de calatorie este recomandata pentru orice tara sau teritoriu independent.

 

Nu o spunem doar noi, o spune explicit si Ministerul Afacerilor Externe. Pe pagina dedicata atentionarilor de calatorie pentru fiecare tara, vei gasi aceeasi recomandare: “Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate” (sau sa obtineti Cardul European de Sanatate, acolo unde este posibil – tari UE). Gasim aceasta mentiune pentru tari europene care nu sunt membre UE, cum este Serbia, tari membre UE, cum este Franta, si tari din afara continentului, cum sunt Statele Unite ale Americii.

 

Pentru SUA este nevoie de o mentiune deosebita, pe care o vei gasi si pe site-ul MAE: asigurarile medicale sunt extrem de costisitoare. Te poti astepta sa platesti peste $1000 pentru un simplu consult si peste $10.000 pentru o interventie chirurgicala de urgenta.

 

De aceea, noi, la fel ca MAE, iti recomandam cu caldura sa nu pleci la drum catre aceasta destinatie fara o asigurare de calatorie. Incheiata in tara noastra, costul ei este infim fata de cheltuielile care pot aparea la fata locului.

 

Gata de drum? Nu uita camera foto, pasaportul, lotiunea de protectie solara si asigurarea de calatorie. Cere o oferta la Transilvania Broker si noi ne vom asigura ca vei avea polita cea mai avantajoasa pentru tine in cel mai scurt timp posibil.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top