Cat costa asigurarea de viata?

Email
LinkedIn
Facebook

Spre deosebire de celelalte tari UE, asigurarile de viata au o pondere scazuta in Romania. Insa un raport al ASF arata ca exista un interes in crestere pentru aceste polite in tara noastra.

 

Cu alte cuvinte, suntem o piata in crestere prin excelenta in ceea ce priveste asigurarile de viata. Tot mai multi romani incep sa inteleaga beneficiile acestor polite si sa fie interesati de ele.

 

Cu toate acestea, e important sa cunoastem piata inainte de a incheia o polita de asigurare si sa ne asiguram ca gasim cel mai bun raport calitate-pret. Hai sa aflam impreuna cat costa o asigurare de viata si care sunt factorii care influenteaza costul.

 

Un pret mai bun al asigurarii de viata nu e neaparat un lucru bun

 

Stim, reducerile si chilipirurile sunt mereu atractive. Insa cand vine vorba de asigurari de viata (sau de asigurari in general), e important sa fii foarte atent la semnalele de alarma pe care le trage un pret care pare incredibil.

 

Nu spunem ca preturile mici sunt mereu de evitat. Spunem, insa, ca trebuie sa citesti cu atentie termenii si conditiile. Atunci cand inchei o asigurare de viata o faci pentru a-i proteja pe cei dragi tie in situatia in care nu vei fi mereu alaturi de ei pentru a-i sustine.

 

Exista si politele de asigurare de viata cu componenta de economisire. In cazul acestora unul dintre evenimentele asigurate este supravietuirea, ceea ce inseamna ca vei primi banii economisiti la finalul perioadei asigurate. Aceste forme de asigurare au si posibilitatea rascumpararii primelor platite pe parcursul derularii lor, in situatia in care ai neaparat nevoie de bani. Mai mult, asigurarea de viata, prin clauzele pe care le poti atasa, te poate proteja si in cazul invaliditatii, spitalizarii, interventiilor chirurghicale prin plata indemnizatiilor care pot reprezenta un venit compensatoriu.

 

Daca astfel de beneficii sunt importante pentru tine e bine de stiut ca cele mai ieftine polite de asigurare de viata de regula nu le cuprind. De aceea, iti recomandam sa discuti cu un consultant inainte de a incheia polita.

 

Cat costa o polita de asigurare de viata?

 

Costul final al politei depinde de foarte multi factori: starea de sanatate a persoanei asigurate, varsta la care se incheie asigurarea de viata si ocupatia sunt doar cativa dintre acesti factori. De aceea, nu poti primi o oferta “fixa” sau identica celei primite de altcineva. Daca in cazul politelor RCA sau CASCO poti aproxima cu oarecare precizie costul final al politei, asigurarile de viata sunt mult mai complexe.

 

Acesta este, insa, un lucru bun pentru ca iti ofera flexibilitate. Poti adauga sau scoate componente din asigurarea ta de viata (acolo unde compania de asigurari permite acest lucru) pana cand ea se potriveste perfect cu nevoile, cu stilul tau de viata, dar si cu bugetul.

 

Spre exemplu, o polita de asigurare incheiata pe o durata de 10 de catre o persoana de 30 de ani cu o suma acoperita de 35 000 – 40 000 de Euro va costa aproximativ 200 de Euro pe an. Daca varsta persoanei este de 40 de ani, prima poate ajunge pana la (sau depasi) 400 de Euro anual. Mai mult, daca doresti o suma acoperita mai mare, prima va creste si ea proportional.

 

Primele de asigurare cresc semnificativ odata cu inaintarea in varsta. E important sa stii ca, de regula, varsta maxima admisa de companiile de asigurare din Romania pentru intrarea in asigurare este de 65 de ani.

 

Vrei o asigurare de viata mai ieftina? Cel mai bun sfat pe care ti-l putem da este sa o inchei cat mai devreme! Prima va fi constanta pe toata perioada asigurata si te vei bucura de aceleasi beneficii pana la expirare. Mai mult, in cazul asigurarilor de viata cu componenta de capitalizare, cu cat inchei mai devereme polita, cu atat vei avea o capitalizare mai buna si te vei bucura de mai multi bani la expirarea acesteia.

 

Stim ca e greu sa alegi cea mai buna varianta pentru tine si pentru cei dragi. De aceea, un consultant Transilvania Broker specializat in asigurari de viata iti sta mereu la dispozitie pentru a te sfatui in legatura cu cele mai bune optiuni pentru tine.

 

Transilvania Broker lucreaza cu peste 20 de parteneri, astfel ca nu esti limitat la o singura companie asiguratoare. Singurul nostru client esti TU, astfel ca vom gasi mereu pentru tine cea mai buna oferta de pe piata. Afla mai multe despre asigurarea de viata prin Transilvania Broker aici.

Scroll to Top