Ce este reintregirea politei CASCO dupa o dauna si cat costa ea?

Email
LinkedIn
Facebook

Incheiam polite de asigurari cu speranta de a nu le folosi niciodata – cel putin pe majoritatea dintre ele. Polita CASCO face parte din aceasta majoritate. In cazul in care vom ajunge totusi sa o folosim, vom ajunge si sa ne punem problema de reintregirea politei CASCO.

 

Desi va dorim mereu drumuri fara peripetii, va recomandam si sa fiti pregatiti in orice situatie. Ai aflat deja de la noi cum sa alegi cea mai buna polita CASCO pentru masina ta. In cele ce urmeaza vei afla tot ce trebuie sa stii despre reintregirea politei CASCO.

 

Haide sa incepem cu lucrurile de baza.

 

Cum se calculeaza despagubirile pentru polita CASCO

 

Atunci cand inchei o asigurare CASCO, asiguratorul se obliga ca, in caz de dauna, sa-ti plateasca o suma maxima.

 

Sa presupunem ca ai incheiat o polita cu o valoare asigurata de 10.000 Euro pentru care platesti o prima de asigurare de circa 500 Euro (5% din valoarea sumei asigurate). Indiferent cate daune vei inregistra, asiguratorul iti va plati maxim 10.000 Euro.

 

Spre exemplu, poti avea o dauna mai putin semnificativa, a carei reparatie sa coste 2000 de Euro in a cincea luna de la incheierea politei. Imediat dupa aceasta, poti inregistra o dauna totala.

Ei bine, in acest caz complet ghinionist (insa posibil!), asiguratorul iti va oferi maxim 8000 de Euro, considerand ca 2000 au fost deja “consumati”.

In cazul in care polita ta are si o fransiza fixa pe eveniment, valoarea acesteia se va scadea din despagubirea totala.
Cum poti evita aceasta situatie?

Cu ajutorul reintregirii politei CASCO.

 

Ce este reintregirea politei CASCO si cum se calculeaza?

 

Reintregirea politei CASCO inseamna completarea acesteia dupa o dauna pentru a reveni la suma maxima asigurata anterioara producerii acestei daune.

Iata cum se calculeaza reintregirea politei CASCO, pornind de la exemplul anterior: valoarea despagubirii (2000 de Euro, in cazul nostru) X cotatia de prima inscrisa in polita (5% sau 0.05%). Rezultatul se inmulteste cu 7/12 (sau 0.583, adica raportul dintre numarul de luni de asigurare ramase si cele 12 luni de valabilitate ale contractului). Rezultatul final este 58.3. Ca atare, va trebui sa platesti 58.3 Euro in plus pe luna pentru ca masina ta sa fie asigurata din nou la suma initiala.

Desigur, acest calcul este pur demonstrativ si simplificat. De multe ori, va trebui scazuta fransiza sau luate in calcul alte prevederi contractuale.

 

Pot opta pentru sau impotriva reintregirii politei CASCO dupa o dauna?

 

Raspunsul acesta variaza de la asigurator la asigurator. Unele companii au o clauza care stipuleaza obligativitatea reintregirii politei, in timp ce pentru altii aceasta este facultativa.

In functie de nevoile tale, iti recomandam sa alegi polita CASCO potrivita. Nu-ti face griji – nu trebuie sa citesti tu mii de clauze. Consultantii nostri te pot ajuta cu sfaturi personalizate. Solicita o oferta CASCO si noi vom face tot posibilul ca tu sa o primesti pe cea mai avantajoasa.

Orice ai alege insa, este foarte important sa tii minte cum functioneaza clauza de reintregire. Intreaba-ti brokerul Transilvania Broker despre ea dupa fiecare daune. Altfel, poti afla cu surprindere ca masina ta este asigurata pentru o suma cu mult mai mica decat credeai.

Scroll to Top