Pregatirea pentru sarcina: cum te ajuta o asigurare medicala privata?

Email
LinkedIn
Facebook

Simti ca a venit momentul sa va mariti familia cu un nou membru? Daca vrei sa planifici totul in detaliu pentru a nu avea parte de surprize neplacute, iti recomandam ca planificarea sarcinii sa inceapa cu o asigurare medicala privata.

 

O astfel de asigurare iti aduce linistea de care ai nevoie in aceasta perioada. Stiind ca nevoile tale medicale vor fi acoperite la standardele pe care ti le doresti, te poti ocupa de logistica necesara pentru venirea pe lume a unui nou membru al familiei.

 

De ce sa inchei o asigurare de sanatate privata?

 

Spre deosebire de abonamentul medical, asigurarea medicala privata iti poate acoperi toate costurile asociate cu monitorizarea sarcinii si nasterea propriu-zisa. In cazul abonamentului medical, vei avea, de regula, anumite reduceri pentru nastere si monitorizarea sarcinii.

 

Asigurarea medicala privata iti acopera costurile in intregime, atat in spitalele si clinicile private, cat si in cele de stat – alegerea este doar a ta, in functie de medicul cu care doresti sa nasti. Mai mult, anumite asigurari medicale premium iti pot acoperi aceleasi servicii si in strainatate.

 

Tot in functie de societate de asigurare aleasa, poti beneficia de servicii suplimentare pentru ingrijirea copilului nou nascut.

 

Nu in ultimul rand, asigurarea medicala privata iti permite sa alegi spitalul sau clinica in care vei naste, in functie de nevoile si standardele tale legate de calitatea serviciilor, localizare, igiena si conditii de spitalizare.

 

Ce acopera asigurarea de sanatate privata pentru femei insarcinate?

 

Serviciile acoperite de polita difera de la caz la caz, insa majoritatea asigurarilor de sanatate private vor acoperi urmatoarele:

 

  • Monitorizarea completa a sarcinii: controale medicale, analize, imagistica, internari in regim privat sau de stat – tot ceea ce recomanda medicul tau obstetrician.
  • Nasterea propriu-zisa.
  • Recuperarea in spital dupa nastere.
  • Orice alte analize, investigatii, chiar si interventii chirurgicale care au sau nu legatura cu sarcina.

 

Cu alte cuvinte, chiar daca sarcina este punctul central al acestei perioade, pot aparea si alte probleme de sanatate care, mai ales pe durata sarcinii, trebuie rezolvate cat mai rapid. Asigurarea de sanatate privata include accesul la servicii medicale pentru orice alte probleme, legate sau nu de sarcina.

 

Cand sa inchei o asigurare medicala privata pentru a te pregati pentru sarcina

 

Este foarte important de stiut ca asigurarea medicala care acopera monitorizarea sarcinii si nasterea are o perioada de asteptare intre 10 si 12 luni. De aceea este important sa o inchei din timp pentru a te asigura ca poti beneficia de toate serviciile pe care aceasta le acopera.

 

Desigur, aceasta perioada de asteptare se refera doar la incheierea politei de asigurare initiale si nu se aplica in cazul reinnoirilor.

 

Asadar, daca esti o persoana prevazatoare si iti inchei din timp asigurarea de sanatate, vei avea la dispozitie toate facilitatile si cele mai bune servicii pentru a te bucura de venirea pe lume a micutului tau.

 

Vrei sa stii mai multe despre asigurarea medicala privata si cum te poate ajuta ea sa ai o sarcina linistita? Unul dintre expertii nostri in asigurari te poate consilia gratuit cu privire la cea mai buna polita pentru nevoile tale. Incepe o discutie!

Scroll to Top