Asigurarea privata de sanatate versus abonamentul medical: cum alegi cea mai buna optiune?

Email
LinkedIn
Facebook

Stim dintotdeauna ca sanatatea noastra si a familiei noastre este cel mai important lucru. Insa nu intotdeauna reusim sa ne ocupam de ea asa cum ar trebui.

 

Anul 2020 a fost un semnal de alarma si ne-a facut pe toti sa ne gandim mai mult la sanatatea noastra. Asigurarea privata de sanatate si abonamentul medical sunt doua optiuni majore atunci cand vine vorba de grija pentru sanatate.

 

Ele sunt adeseori confundate, insa nu sunt acelasi lucru. Hai sa descoperim impreuna care sunt asemanarile si diferentele dintre ele si care este cea mai buna optiune pentru tine.

 

Ce este abonamentul medical?

 

Abonamentul medical este un serviciu optional cu un scop in principal preventiv. Un abonament medical se achizitioneaza de la o clinica (sau un lant de clinici), iar serviciile medicale vor fi asigurate de clinica respectiva sau de partenerii lor.

 

In cadrul unui abonament medical sunt incluse unele consultatii, analize de baza sau proceduri de screening, precum si reduceri la proceduri de tratament sau chirurgicale. Ca atare, abonamentul medical este ideal in preventia bolilor sau pentru tratamentul unor afectiuni minore.

 

Un avantaj al abonamentelor medicale este faptul ca ele pot fi personalizate. Poti alege, in cazul anumitor abonamente, un anumit tip de medicina preventiva, care sa se axeze pe o anumita grupa de afectiuni. De regula, insa aceste abonamente sunt standard, cu servicii identice pentru toti beneficiarii, mai ales atunci cand vorbim de pachete oferite de angajator.

 

Ce este asigurarea privata de sanatate?

 

Asigurarea privata de sanatate vine sa completeze asigurarea de stat din Romania sau, in unele cazuri, sa o inlocuiasca. Pe scurt, acest tip de polita iti ofera acces la servicii medicale de care poti avea nevoie in urma unui accident sau a unei imbolnaviri. Aceste servicii pot fi private sau operate de stat.

 

Polita de asigurare de sanatate iti ofera si sprijin financiar (decontarea cheltuielilor) in cazul unei spitalizari, al unei intervenii chirurgicale sau in cazul unui tratament prescris de medic. De asemenea, la fel ca abonamentul medical, aceasta poate avea si o componenta de preventie, oferind astfel o plaja mai mare de servicii medicale de la mai multe retele de clinici private, spre deosebire de abonamentul medical care de regula se incheie cu un singur lant de clinici.

 

Principalele diferente intre abonamentul medical si asigurarea privata de sanatate

 

Iata cum poti alege mai usor serviciul care ti se potriveste:

 

Abonamentul medical include:

  • Consultatii si recomandari
  • Plata lunara
  • Acces la o singura clinica/lant de clinici
  • Recomandari medicale personalizate
  • Reduceri pentru anumite investigatii sau proceduri

 

Asigurarea de sanatate privata include:

  • Ambulatoriu: consultatii medicale, investigatii, analize medicale
  • Alegerea furnizorului de servicii medicale de catre persoana asigurata
  • Posibilitatea de tratament in strainatate
  • Costul spitalizarii si al interventiilor chirurgicale (in functie de tipul politei)
  • Plati semestriale, lunare sau anuale
  • Consultant la dispozitia asiguratului

 

Pe scurt, asigurarea de sanatate privata contine aceleasi lucruri ca abonamentul medical, insa are un grad mai ridicat de acoperire a serviciilor incluse, cuprinde spitalizarea si toate procedurile pe care le implica, precum si mai multe posibilitati de personalizare. De asemenea, daca optiunea de tratament in strainatate este importanta pentru tine, iti recomandam o asigurare privata de sanatate.

 

Cum faci alegerea?

 

Niciunul dintre cele doua servicii nu este inutil. Poti opta pentru un abonament medical si apoi pentru o asigurare medicala privata pentru a suplimenta serviciile pe care abonamentul nu le ofera.

 

Desi preventia este cea mai importanta, iti recomandam sa nu neglijezi nici costurile unor proceduri medicale sau interventii chirurgicale. Desi abonamentul medical include discounturi pentru ele, acestea sunt de obicei modice, asa ca va trebui sa platesti sume considerabile in cazul in care vei avea nevoie de tratament.

 

Vrei o asigurare medicala privata care sa se plieze pe nevoile tale? Discuta cu un consultant Transilvania Broker! Specialistii nostri te pot ajuta sa gasesti optiunea perfecta atat din punct de vedere al serviciilor acoperite, cat si din punct de vedere al costurilor.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top