Transilvania Broker implineste 15 ani! Retrospectiva celor mai importante momente din istoria companiei

Email
LinkedIn
Facebook

In aceste zile, noi, cei de la Transilvania Broker, sarbatorim 15 ani de la infiintarea companiei, ocazie numai buna pentru a arunca o privire peste umar, aducandu-ne aminte, cu nostalgie, de inceputuri, dar mai ales cu mandrie, de realizarile de peste ani, asa incat va invitam sa ne insotiti intr-o scurta retrospectiva a momentelor importante ce au marcat evolutia noastra de pana acum.

 

Primii pasi

 

Transilvania Broker a fost fondata la Bistrita, in luna septembrie a anului 2006 de catre Gabriel Login impreuna cu inca un asociat, iar in data de 17 noiembrie a aceluiasi an a fost autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa presteze activitatea de brokeraj in asigurari.

 

Un an mai tarziu, in 2007, compania deschide primul punct de lucru in Cluj-Napoca si incepe extinderea in zona Transilvaniei, cu ajutorul noilor colegi din Sibiu, Alba, Maramures si Salaj. Cresterea rapida ne obliga sa facem primele angajari si sa ne mutam intr-un sediu nou, mai mare.

 

In acelasi an compania incepe investitia in infrastructura IT, punand, impreuna cu partenerii de la KL Software, actualul Life is Hard, bazele platformei 24broker, ce avea sa devina cea mai utilizata platforma de gestionare a activitatii brokerilor de asigurari din Romania.

 

Extinderea accelerata in intreaga tara

 

In 2009 Transilvania Broker este deja prezenta in toate judetele din Transilvania si incepe extinderea in restul tarii.

In acelasi an, Dan Niculae se alatura companiei, in calitate de asociat, accelerand dezvoltarea in partea de sud a tarii.

 

In paralel continua investitiile in infrastructura digitala a companiei.

 

Dezvoltarea accelerata a platformei de emitere si gestiune a politelor de asigurare se dovedeste a fi un pariu corect, deoarece, in anul 2010 emiterea politelor RCA devine electronica, asa incat avansul tehnologic precum si reteaua de asistenti familiarizata cu procesul digital duc la o crestere de 300% a volumului de prime intermediate.

 

Pana in anul 2014, continua dezvoltarea companiei, astfel incat numarul de colaboratori trece de cifra de 1.000, acoperind in intregime teritoriul tarii. Acesta este un reper extrem de important pentru Transilvania Broker, care, din acest punct, se poate numi, cu adevarat, o companie nationala.

 

Imagine: Team-building cu echipa Transilvania Broker in Delta Dunarii, septembrie 2012.

 

Transilvania infiinteaza departamente si servicii noi, care vin atat in sprijinul colaboratorilor cat si in cel al clientilor aparand astfel departamentele “Corporate”, “Life&health” si “Daune”.

 

Implicarea in proiecte caritabile

 

Inca din primii ani de existenta ai companiei, ne-am implicat in proiecte umanitare si comunitare. Consideram ca orice companie este parte din comunitate si acest lucru trebuie sa se vada in actiunile sale.

 

In anul 2011 compania devine partener al Fundatiei Inocenti, sustinand in mod constant activitatea acesteia, in folosul copiilor cu dizabilitati din judetul Bistrita-Nasaud si nu numai.

 

In 2014, este infiintata ACS Transilvania, academia de fotbal sustinuta de Transilvania Broker, scoala de fotbal ce ofera copiilor din zona Bistritei sansa de a face performanta in domeniul sportiv. Sapte ani mai tarziu, prima grupa a academiei formata din copii nascuti in 2006, ajunge una dintre cele mai bune echipe de juniori din tara, cu rezultate remarcabile in liga Elitelor U16. In acest moment 170 de copii si juniori isi desfasoara activitatea, in mod gratuit, in cadrul academiei.

 

 

Imagine: (Sus) Grupa 2011 la finala turneului Gheorghe Ene, (stanga jos) grupa 2011 cu antrenorul Cristian Spatarean, (dreapta jos) cei 4 antrenori ai academiei.

 

Traseul ascendent al companiei si incununarea tuturor eforturilor: listarea la Bursa de Valori Bucuresti

 

In anul 2015, cu un an inainte de aniversarea a 10 ani de existenta, Transilvania Broker ajunge pe podiumul brokerilor de asigurare din Romania.

 

Imagine: Echipa Transilvania Broker se intalneste la Castelul lui Dracula din Piatra Fantanele, aniversand 10 ani de functionare.

 

Sunt deschise noi puncte de lucru in orasele Sibiu, Pitesti si Bucuresti.

 

 

Compania incepe procesul de transformare in societate pe actiuni, iar in anul 2017 incheie procesul de listare la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel primul broker de asigurari din Romania listat pe Bursa.

 

 

Imagine: Actionarii principali Transilvania Broker, Gabriel Login si Dan Niculae la listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti.

 

Un an mai tarziu, in 2018, clientul cu numarul 1,000,000 incheie o polita de asigurare la Transilvania Broker. In acelasi an, compania acorda actionarilor primele dividende, cu un randament deosebit de ridicat, initiind astfel o politica ce se va pastra si pe parcursul anilor viitori.

 

Istoria recenta: 2020 si 2021

 

In ciuda situatiei provocate de pandemie, Transilvania Broker inregistreaza in anul 2020 cresteri mari ale primelor intermediate, ale retelei de colaboratori si ale tuturor indicatorilor financiari. Este un rezultat excelent, cu atat mai mult cu cat circumstantele sunt nefavorabile.

 

In anul 2021, ca un rezultat firesc al intregii activitati, pretul actiunilor TBK la Bursa de Valori Bucuresti atinge un maxim istoric, reprezentand o crestere de 190% fata de pretul de listare. Politica de dividend adoptata de catre companie o duce pe aceasta in topul societatilor ce-si recompenseaza in mod constant actionarii, fiind prima companie in acest top, dupa criteriul randamentelor oferite, daca excludem din lista companiile de stat.

 

“Acest moment aniversar este un motiv de mandrie si bucurie pentru echipa Transilvania Broker, dar si pentru investitorii, partenerii si colaboratorii nostri. Suntem mandri de evolutia noastra si de faptul ca putem oferi un randament exceptional investitorilor, un mediu de lucru placut, cu posibilitati de dezvoltare, colaboratorilor nostri si servicii excelente clientilor. Toate acestea sunt rezultatul unei munci asidue a intregii echipe si a unei viziuni care s-a concentrat mereu pe crestere sustenabila”

Dan Niculae – Presedinte al Consiliului de Administratie Transilvania Broker.

 

“Vreau sa multumesc tuturor colegilor care au fost alaturi de noi in aceasta incredibila aventura, o adevarata echipa ce a propulsat compania spre ceea ce este ea acum, si alaturi de care m-am simtit mereu ca acasa. Multumesc deasemenea tuturor partenerilor nostri, asigurati, investitori, societati de asigurare, pentru increderea acordata, asigurandu-i ca nu ne vom opri aici si ca acest moment aniversar este doar un alt punct de plecare intr-o alta frumoasa calatorie,”

Gabriel Login – Director General Transilvania Broker de Asigurare

Scroll to Top