Guvernanta Corporativa

Guvernanta corporativa este in concordanta cu legile in vigoare si are ca scop asigurarea transparentei activitatilor Soc. TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. , astfel incat toti actionarii si potentialii investitori sa aiba in mod egal acces la informatiile despre companie.

 

Organismele corporative ale Soc.TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. sunt structurate, dupa cum urmeaza:

Adunarea Generala a Actionarilor, care este cel mai inalt for decizional al Societatii, Consiliul de Administratie si Conducerea Executiva.

 

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) este organul de conducere, care decide asupra activitatii Societatii si asigura politica ei economica si comerciala.

 

AGA poate fi Ordinara sau Extraordinara si se desfasoara in orasul de resedinta al Societatii.

 

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. este administrata in sistem unitar, de catre un Consiliu de administrație, format din 3 administratori, persoane fizice romane si/sau straine, desemnati de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor.

 

Primii administratori ai Societatii au fost numiti prin Actul constitutiv.

 

Majoritatea membrilor Consiliului de administrație este formata din administratori neexecutivi.

 

Durata mandatului administratorilor este de 4 (patru) ani de la data numirii, administratorii fiind reeligibili. Durata mandatului primilor membri ai Consiliului de administratie este de 2 (doi) ani de la data numirii, acestia putand fi realesi.

Membrii consiliului de administratie

NICULAE DAN

Conducator executiv

Varsta: 43

Data Nasterii: 1976

Data Pozitie: 2017

TUICA GABRIEL-ALEXANDRU

Membru Neexecutiv

Varsta: 37

Data Nasterii: 1982

Data Pozitie: 2017

DENES TASIA-DANIELA

Membru Independent

Varsta: 45

Data Nasterii: 1974

Data Pozitie: 2017

Conducerea executiva a Societatii este delegata, de catre Consiliul de Administratie, catre doi directori: un Director general ( Niculae Dan ) si un Director executiv ( Cotiac Ion ) .

Presedintele Consiliului de Administratie indeplineste si functia de Director general.

Puterea de a reprezenta Societatea apartine Directorului general.

Conducerea executiva a Societatii este investita cu competenta de a angaja raspunderea Societatii, ca broker de asigurare.

Cei doi directori, au calitatea de conducatori executivi ai Societatii in acceptiunea Legii Societatilor, a Legii 32/2000 privind activitatea si supravegherea intermediarilor in asigurari si reasigurari, cu modificarile si completarile ulterioare si Normelor emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara cu privire la autorizarea si functionarea brokerilor de asigurare si/sau reasigurare.

Conducatorul/conducatorii executiv(i) ai brokerului sunt raspunzatori de indeplinirea tuturor conditiilor stabilite de lege inclusiv cele de calificare, integritate, reputatie si experienta profesionala stabilite prin normele aplicabile, emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In structura Consiliului de Administratie functioneaza Comitetul de Audit, cu rol consultativ, format din doi membri ( Denes Daniela-Tasia si Tuica Gabriel-Alexandru ) , care respecta cerintele si indeplinesc atributiile stipulate de dispozitiile legale aplicabile.

Act constitutiv

Documente de guvernanta corporativa

Politici si proceduri cheie

Datele legate de piata asigurarilor, piata de brokeraj, cota de piata, pozitia pe piata si orice alte informatii ce provin din informatiile legate de piata de asigurari si piata de brokeraj in asigurari pentru anul trecut, vor fi adaugate dupa luna aprilie a anului curent. Mesajul nu reprezinta o oferta de servicii financiare, nimic din conținutul acestui mesaj nu poate fi interpretat ca o recomandare de a investi, decizia de investire trebuie luata individual ca urmare a analizei situatiilor financiare ale Transilvania Broker si perspectivelor pietei de asigurari. Fiecare potential investitor ar trebui sa-si consulte propriul consultant financiar, in legatura cu subscrierea sau achizitia Valorilor Mobiliare. Pretul Valorilor Mobiliare, precum si venitul si dividendele aferente acestora, daca exista, pot fie sa creasca, fie sa scada.

Scroll to Top

In ce limba doresti sa fie afisat continutul?

Dorim sa stim limba in care doresti sa fie afisat continutul site-ului pentru a va personaliza experienta.