Retrospectiva anului 2019. Ce a însemnat anul trecut pentru Transilvania Broker și care sunt previziunile noastre pentru 2020?

Email
LinkedIn
Facebook
Retrospectiva anului 2019. Ce a însemnat anul trecut pentru Transilvania Broker și care sunt previziunile noastre pentru 2020?


Echipa Transilvania Broker vă urează un an nou fericit și plin de realizări! Fie ca acest an să vă aducă și mai multă fericire și împliniri ca anul trecut și cât mai puține griji. 

În primul rând ne-am mutat în casă nouă! Spațios, plin de energie, luminos și liniștit, noul sediu oferă condiții mult mai bune pentru desfășurarea activității zilnice. Apoi, am încercat să ne adaptam și conformăm schimbărilor accelerate din piață și noilor norme în asigurări, continuând, în același timp, sa ne extindem pe toate planurile. Ne-am implicat, ca de obicei, în proiecte sociale, și nu în ultimul rând, am continuat acordarea de dividende către acționarii companiei.

Iată, în câteva rânduri, cele mai importante evenimente ale anului care tocmai s-a încheiat:

I. Ianuarie – Aprilie

retrospectiva-2019-2

Transilvania Broker a început anul 2019 cu optimism și entuziasm. Primele rezultate financiare preliminare ne-au arătat, la sfarsitul lunii decembrie 2018, o creștere a profitului de peste 16%, față de aceeași perioadă a anului precedent, prevestind un an cu creșteri cel puțin la fel de mari. De asemenea, performanța, eficiența și calitatea serviciilor noastre au fost încă o dată demonstrate de cele 31 de premii județene și regionale acordate pentru activitatea din anul 2018.

Tot în prima parte a anului, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat situațiile financiare anuale, stabilind distribuirea echivalentului a 81% din profit ca dividende. Dividendul brut propus de Transilvania Broker a fost de 1,28 lei/acțiune, oferind un randament de 10%, procent ce a plasat compania în topul Bursei de Valori București. Mai mult decât atât, raportul anual, publicat în aprilie, a confirmat creșterea de 16,2% a profitului preconizată în luna februarie.

Luna aprilie a fost de asemenea marcată de mutarea sediului nostru într-o nouă locație mai modernă și spațioasă, pregătită pentru creșterea pe termen lung a companiei. Ca orice mutare, aceasta nu a fost una ușoară, însă beneficiile acesteia s-au resimțit imediat după relocarea în noul sediu.

II. Mai – August

Ca în fiecare an, Gala Premiilor Transilvania Broker, organizată la Predeal, a adus împreună echipa noastră de profesioniști, aflată într-o continuă dezvoltare. Împreună cu partenerii din scietatile de asigurare, IT si marketing, am discutat despre evoluția relației noastre, despre provocarile pietei de asigurari, viitorul asigurărilor pe termen lung și impactul schimbărilor rapide din industrie. Ca în fiecare an, gala s-a încheiat cu premierea asistenților noștri, atât pe criterii ce au tinut de volumele de asigurări intermediate, cât și pe cele precum inovația și complexitatea structurii de portofoliu.

La data de 20 iunie au fost acordate dividendele în valoare de 3,96 milioane de lei, conform celor stabilite în cadrul AGA.  2019 a fost al treilea an consecutiv în care Transilvania Broker a oferit dividende acționarilor și al doilea în care acestea au avut un randament de 10%. Mai mult decât atât, valoarea dividendului brut/acțiune a crescut cu 0,24 lei față de 2018, la 1,28 lei/acțiune.

III. Septembrie – Decembrie 

Randamentul investițiilor în departamentele specializate Corporate și Life & Health a fost, încă o dată, confirmat de raportul financiar pe semestrul I. Tipurile de asigurare aferente acestora au avut majorări semnificative pentru al doilea an la rând. Concret, asigurările feroviare și pentru aeronave au crescut cu 286%, respectiv 89%, în timp ce polițele de sănătate și viață  au crescut cu 63%, respectiv 37%. Dorim să continuăm investițiile în ambele departamente pentru a ne adapta nevoilor clienților în căutare de tot mai multe polițe facultative și pentru a deveni un partener financiar de încredere pentru companiile din România.

Conștienți de necesitatea implicării active în viața comunității, am susținut pe tot parcursul anului proiectul academiei de fotbal ACS Transilvania, demarat în urmă cu cinci ani, proiect ce oferă copiilor talentați din județul nostru șansa la o carieră în fotbal, fără ca acestora să le fie percepută vreo taxă pentru desfășurarea activității. Cu patru antrenori deosebiți, 140 de copii împărțiți în șapte grupe de vârstă, clubul nostru a obținut rezultate deosebite și în acest an: campioni județeni la toate grupele de vârstă, locul 3 în clasamentul național cu grupa 2011, clasare în top 10 european cu grupa 2008 la unul dintre cele mi puternice turnee europene pentru juniori, un jucător convocat la lotul național și o mulțime de alte premii la turnee amicale din toată țara.

O altă tradiție anuală Transilvania Broker este susținerea Galei Moș Nicolae pentru Copii cu Dizabilități organizată de Fundația Inocenți din Bistrița. Acest eveniment caritabil încearcă să le ofere copiilor defavorizați șansa la bucuria pe care o merită în perioada sărbătorilor de iarnă.

În concluzie, 2019 a fost pentru noi un an al creșterii și al schimbărilor în bine. Cum vedem anul 2020? În viziunea noastră, acest an, precum și următorii, vor schimba domeniul asigurărilor, semnele fiind deja clare. Digitalizarea pieței, deja în plină desfășurare, ne va apropia de nevoile fiecărui client în parte și, împreună cu profesionalizarea distribuitorilor de asigurări, va duce la o schimbarea a priorităților către asigurările facultative. Anul următor va fi unul la fel de dinamic pentru noi, printre proiectele în lucru fiind lansarea noului website, dezvoltarea unei platforme de vânzare online pentru câteva tipuri de polițe, creearea unui program eficient și atractiv de cursuri pentru dezvoltare profesională, continuand, de asemenea, extinderea teritorială a rețelei de colaboratori și clienți.

Încă o dată, vă dorim tuturor un nou an fericit, plin de bucurii, realizări și, cel mai important, lipsit de griji. De siguranța voastră ne vom ocupa noi în continuare.

Scroll to Top