Ai o polita activa la Euroins?

Afla ce trebuie sa faci pentru recuperarea primei

Tribunalul București a hotarat in data de 9 iunie 2023 deschiderea procedurii falimentului societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A., cel mai mare asigurator din Romania, cu peste doua milioane de asigurati  RCA la acea data, conform FGA. De atunci, sute de mii de romani au fost si vor fi afectati de falimentul societatii de asigurare pana la incetarea valabilitatii tuturor politelor emise de aceasta. Din fericire, exista mecanisme prin care atat pagubitii, cat si asiguratii Euroins pot recupera daunele si valoarea ramasa din prima de asigurare.

 

 

Afla mai jos cat mai sunt valabile politele la Euroins si care sunt pasii pentru recuperarea creantelor:

Cat mai sunt valabile politele de asigurare?

Politele de asigurare RCA incheiate la Euroins isi pierd automat valabilitatea la 90 de zile de la declararea falimentului societatii de asigurare.

Astfel, toate politele RCA incheiate la Euroins expira automat la data de 8 septembrie.

Incepand cu 09.09.2023, este obligatoriu sa aveti o polita valabila la o alta societate de asigurare.

Pot recupera banii platiti pe asigurare?

In cazul in care polita RCA incheiata la Euroins expira in mod normal dupa 8 septembrie 2023, aveti dreptul sa primiti prima de asigurare aferenta perioadei ramase pana la acea data. De exemplu, pentru o polita care expira in luna decembrie, veti putea recupera contravaloarea a 3 luni de asigurare.

  • Transmiteti un email pentru denuntarea (rezilierea) politei la adresa: reziliere@euroins.ro. E-mailul cu solicitarea de denuntare trebuie sa contina obligatoriu serie si numar polita de asigurare, copie CI/BI sau copie CI/BI si imputernicire in cazul asiguratilor persoane juridice.
  • Incheiati o noua polita de asigurare RCA. Denuntarea contractului de asigurare de catre una dintre parti se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre cealalta parte.
  • Transmiteti la FGA o Cerere de plataAnexa 9-Cerere de plată privind acordarea restituirii de prima, in care sa incarcati si următoarele documente:
Nou

Te ajutam sa obtii restituirea primei de asigurare

Completeaza formularul si un asistent Transilvania Broker te va ajuta sa aplici pentru restituirea diferentei de prima pentru perioada ramasa din polita.

 

 

Ce pot face in caz de accident cu un asigurat Euroins?

In caz de dauna, va puteti adresa Fondului de Garantare a Asiguratilor, deschizand un dosar de dauna prin oricare din urmatoarele canale:

Tot prin aceste canale, puteti trimite cererile de plata a despagubirii, precum si cererile de plata pentru restituirea primei de asigurare, in cazul in care se optează pentru incheierea unei polite la o alta societate de asigurare.

Ai nevoie de ajutor?

Ai nevoie de suport in relatia cu societatile de asigurare sau te gandesti la reinnoire? Gaseste cel mai apropiat reprezentant Transilvania Broker si obtine consultanta specializata fara niciun cost.

Link-uri utile

Nou

Incheie RCA online

Scapa de timpul pierdut prin birouri, la telefon sau alte discutii si incheie asigurarea RCA online, in 3 pasi simpli, beneficiand de ultima inovatie in emiterea asigurarilor online.

CALCULEAZA PRET ONLINE

Scroll to Top