3 idei de investitii pentru 2023

Email
LinkedIn
Facebook

Daca anul 2022 a adus un numar record de investitori in diferite tipuri de instrumente financiare, anul 2023 ar putea aduce mai mult calm. Criza economica vehiculata din ce in ce mai des ii sperie pe unii dintre ei, care prefera sa pastreze banii cash.

 

Dar inflatia este si ea la un nivel-record, ceea ce inseamna ca pastrarea banilor cash duce, de fapt, la diminuarea lor. Ca atare, multi investitori se indreapta catre instrumente cu risc mediu sau scazut, insa cu randament bun.

 

Cauti si tu astfel de investitii? Avem trei sugestii pentru tine:

 

1. Bursa de Valori Bucuresti

 

In perioade de incertitudine e important sa investesti in instrumente pe care sa le poti aprofunda. Chiar daca bursele straine sunt mai atractive pentru multi, e mult mai usor sa ramai la curent cu stirile locale pentru a afla ce poate influenta indicii bursieri.

 

Investitiile la BVB au un randament peste medie, iar valoarea dividendelor acordate de catre unele companii este excelenta, de multe ori semnificativ peste cele obtinute din bursele straine.

 

Spre exemplu, Transilvania Broker (TBK) ofera o rata de randament de peste 10%, mult peste media pietei si chiar a indicelui BET. Politica de dividend este si ea una extrem de avantajoasa.

 

Cauta simbolul TBK la Bursa de Valori Bucuresti si afla mai multe despre beneficiile de care se bucura investitorii Transilvania Broker.

 

2. Investitii in imobiliare

 

Unii analisti se asteapta ca, dupa o crestere surprinzatoare in timpul pandemiei, preturile locuintelor sa inceapa sa scada usor-usor. Daca te gandesti sa achizitionezi un imobil, ramai conectat la piata locala pe parcursul acestui an.

 

Desigur, nimeni nu stie inca ce se va intampla. Cel mai putin plauzibil scenariu este cel al unei noi runde de crestere exploziva. Ca atare, investitiile imobiliare pot fi destul de atragatoare in urmatoarea perioada.

 

3. Asigurarea de viata cu componenta de investitie

 

Un mit frecvent intalnit despre asigurarile de viata spune ca ele acopera doar decesul persoanei asigurate. Ca majoritatea miturilor in domeniu, si acesta este fals.

 

Poti incheia o polita de asigurare cu componenta de economisire. Astfel, banii tai sunt la adapost de inflatie si ii poti accesa oricand. Mai mult decat atat, poti stabili chiar tu cat sa cotizezi anual pentru asigurarea de viata.

 

O astfel de polita te pune la adapost de vremurile incerte si ii protejeaza si pe cei dragi tie – un element extrem de valoros, mai ales daca tu esti principalul sustinator al familiei tale.

 

Afla mai multe despre asigurarea de viata aici.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top