4 greseli pe care sa le eviti atunci cand inchei o polita de asigurare a locuintei

Email
LinkedIn
Facebook

Te-ai hotarat sa inchei o polita facultativa de asigurare a locuintei? Felicitari! Acest tip de polita iti ofera acoperire pentru numeroase calamitati si evenimente neprevazute.

 

Ne-am dat seama cu totii cat de importante sunt casele noastre in ultimul an, cand am petrecut foarte mult timp in ele. Mai mult, pentru majoritatea romanilor, casele sunt cea mai mare investitie. Cu alte cuvinte, in casele noastre se afla cea mai mare parte a banilor nostri.

 

Ca atare, e important sa le protejam. Insa multi dintre noi fac greseli costisitoare atunci cand incheie o polita de asigurare facultativa a locuintei. Hai sa vedem cum poti sa eviti cele mai mari astfel de greseli.

 

Top greseli de evitat atunci cand inchei o polita de asigurare a locuintei

 

1. Nu asiguri locuinta la valoarea corecta

 

Inainte de a incheia polita de asigurare, verifica valoarea de piata a locuintei tale. Daca ai achizitionat-o cu ceva timp in urma, aceasta s-a schimbat cu siguranta.

 

E important ca, in cazul in care evenimentul asigurat se petrece, despagubirea oferita de asigurator sa-ti ofere posibilitatea de a achizitiona o noua locuinta sau de a reconstrui. De aceea trebuie sa fii mereu la curent cu preturile actuale. Acest lucru este valabil si daca innoiesti o polita de asigurare a locuintei incheiata acum un an.

 

2. Nu asiguri bunurile din interiorul locuintei

 

Polita de asigurare facultativa a locuintei nu se refera doar la constructie, ci si la bunurile din interiorul ei. In cazul unei calamitati naturale, acestea pot fi distruse complet. In cazul unui jaf, ele pot disparea.

 

Inainte de a incheia polita de asigurare, fa un inventar al lucrurilor de valoare din casa ta:

  • Aparate electronice si electrocasnice
  • Bijuterii si ceasuri
  • Obiecte de arta
  • Mobilier
  • Orice alte obiecte de valoare

 

3. Alegi polita de asigurare exclusiv pe baza pretului

 

Stim, un pret mic este mereu atragator. Insa asta nu inseamna ca este si o afacere buna.

 

Cele mai ieftine polite de asigurare a locuintei nu acopera toate riscurile de care ai nevoie. Astfel, desi te bucuri de pretul redus, poti ajunge in situatia in care nu vei primi nicio despagubire in urma unei calamitati naturale sau a unui alt eveniment.

 

Discuta cu brokerul tau de asigurari despre riscurile cele mai semnificative in functie de tipul de locuinta si zona in care se afla (de exemplu, daca se afla intr-o zona seismica sau nu) si ia decizia in functie de acoperire, nu doar de pret.

 

4. Lipsa de comunicare cu asiguratorul sau cu brokerul

 

Ai facut imbunatatiri in casa ta? Ai mai adaugat o camera sau un garaj? Toate acestea cresc valoarea de vanzare a casei, astfel ca trebuie comunicate asiguratorului cat mai repede.

 

Chiar daca nu modifici polita inainte de expirarea ei, este important sa o faci atunci cand o reinnoiesti. Din nou, polita ta de asigurare trebuie sa reflecte situatia si valoarea actuala a casei tale.

 

Nu stii cum sa alegi cea mai buna polita de asigurare facultativa a locuintei? Te intelegem! Exista numeroase oferte pe piata si uneori limbajul contractual este greu de inteles. Suntem aici sa te ajutam – solicita o oferta de la Transilvania Broker. Lucram cu peste 20 de companii de asigurari pentru ca tu sa ai mereu acces la ofertele potrivite nevoilor tale.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top