5 lucruri la care sa fii atent cand alegi o asigurare medicala de calatorie

Email
LinkedIn
Facebook

Pentru unii dintre noi planificarea vacantei este o experienta minunata in care fiecare moment al concediului este trecut in agenda si ne pregatim pentru orice se poate intampla. Pentru altii dintre noi e un stres in plus sau o pierdere de timp, preferand mai degraba sa vedem la fata locului ce facem. In oricare dintre cele doua categorii te-ai regasi, e bine sa stii ca o asigurare medicala de calatorie este extrem de benefica, oferindu-ti o plasa de siguranta pentru majoritatea evenimentelor neplacute care se pot intampla in vacanta. Insa, varietatea mare de asiguratori, acoperiri si clauze suplimentare pot face din alegerea unei polite de calatorie o experienta dificila.

 

In urmatorul articol, te ajutam cu 5 lucruri de care sa tii cont pentru a alege polita potrivita vacantei tale.

 

1. Alege corect acoperirea teritoriala si perioada asigurata

 

Poate parea evident, dar trebuie sa fii atent la tarile acoperite in polita de asigurare, in special in cazul in care urmeaza sa tranzitezi mai multe tari sau continente. In cazul in care inregistrezi o dauna intr-o tara care nu e acoperita de polita, nu vei fi despagubit. E bine de stiut, de asemenea, ca unii asiguratori ofera polite cu acoperire limitata in cateva tari din vecinatate (de exemplu Bulgaria, Turcia, Grecia) la un pret mult mai bun decat o polita cu acoperire mai larga.

 

Data de incepere si incheiere a valabilitatii e, de asemenea, deosebit de importanta. Pentru a fi valabila, polita de calatorie trebuie sa intre in valabilitate in prima zi a sejurului tau si sa se incheie la data intoarcerii in tara.

 

Atentie! Politele de calatorie se pot emite doar daca te afli pe teritoriul Romaniei cu minim 24 de ore inainte de intrarea in valabilitate. Deci, daca ai uitat sa faci asigurarea pana la plecare, e imposibil sa o mai inchei o data ce ai plecat in vacanta.

 

2. Selecteaza valoarea asigurata potrivita

 

Cu siguranta ai vazut acest termen in orice polita de asigurare, dar ce inseamna mai exact? Valoarea asigurata este suma maxima pe care o va despagubi societatea de asigurare. In cazul politelor Travel, poti alege in general o valoare asigurata intre 10 si 50 de mii de euro. Cu cat aceasta e mai mare, cu atat va creste si prima, dar vei avea o garantie mai mare ca eventualele daune sa fie despagubite integral. Mai mult decat atat, unii asiguratori ofera anumite acoperiri suplimentare, cum ar fi asigurarea de accidente doar daca optezi pentru o anumita suma asigurata.

 

In concluzie, iti recomandam sa optezi pentru o valoare asigurata mai mare daca destinatia ta este una mai exotica, unde nu ai garantia unor servicii medicale de stat de calitate sau unde riscul sa patesti ceva este mai mare.

 

3. Asigura-ti bagajele si documentele

 

Daca ai calatorit macar o data cu avionul, probabil ca ai trait si tu anxietatea ca bagajul tau sa nu apara pe banda de la aeroportul de destinatie. Chiar daca de cele mai multe ori e doar ratacit si iti va fi livrat dupa cateva zile, in cazuri rare unele bagaje nu se mai gasesc niciodata.

 

Ei bine, polita travel poate acoperi si pierderea sau deteriorarea bagajelor tale, scutindu-te macar de banii pe care ii vei da pe haine noi. La fel, unele polite acopera si furtul documentelor. In acest fel, daca esti victima unui hot de buzunare, vei primi asistenta pentru a te intoarce fara probleme acasa.

 

Acestea fiind zise, iti recomandam sa alegi clauza de asigurare a bagajelor, in special daca urmeaza sa calatoresti cu avionul sau la o distanta foarte mare de casa. Daca vacanta ta va fi intr-un loc aglomerat, cunoscut pentru furtul de buzunare, asigura-te ca incluzi si clauza de asiguare a documentelor.

 

4. Daca urmeaza sa practici sporturi de agrement, anunta asiguratorul

 

Schiatul, alpinismul, rafting-ul, condusul ATV-ului si, mai nou, surf-ul de toate tipurile, sunt toate activitati populare in vacanta care cresc, mai mult sau mai putin, riscul de accidente. In cazul in care vei practica unul din acestea sau alte activitati sportive, iti recomandam sa adaugi in asigurare clauza de sport de agrement.

 

Pentru sporturile mai periculoase cum ar fi parasutismul, cataratul pe stanca sau alpinismul la altitudini de peste 3500 de metri va fi nevoie sa inchei o polita de sporturi extreme pentru a fi asigurat.

 

5. Daca ai orice dubiu legat de vacanta, opteaza pentru clauza de anulare a calatoriei

 

Ti-e frica ca o problema in familie, o procedura legala sau imbolnavirea subita a unei persoane dragi sa iti ameninte concediul? In cazul in care exista riscul ca una dintre aceste motive sa duca la anularea planurilor de vacanta, afla ca o asigurare de calatorie poate acoperi cheltuielile pe care nu le mai poti recupera cu biletele deja achitate si eventualele penalitati care pot aparea.

 

Pe langa motivele mentionate mai sus, clauza STORNO te va despagubi in cazurile de deces a unei rude de gradul I sau II, imbolnavire subita sau accidente, distrugerea locuintei tale, pierderea documentelor necesare calatoriei si multe altele.

 

In concluzie, daca vrei sa pleci in vacanta cu multe griji in minus, nu o face fara o asigurare de calatorie personalizata pentru destinatia si itinerariul tau. Pentru un cost relativ mic, aceasta iti ofera o plasa de siguranta pentru majoritatea riscurilor la care te expui atunci cand pleci din tara.

 

Planuiesti urmatorul concediu? Afla cat te costa asigurarea de calatorie pentru toata familia ta in mai putin de un minut pe platforma Transilvania Broker.

 

Doresti sa discuti cu un specialist in asigurari pentru a afla ce acoperiri ti se potrivesc? Gaseste cel mai apropiat asistent in brokeraj si incepe o discutie.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top