5 lucruri la care sa fii atent cand inchei o asigurare de viata

Email
LinkedIn
Facebook

Un studiu Nielsen arata ca internetul (forumuri, cautari, articole, social media) este principalul mijloc de informare pentru romani. Acesta nu este neaparat un lucru rau. Insa, de multe ori, este dificil sa faci distinctia intre informatii corecte si date menite sa te induca in eroare. Internetul este plin de povesti cu “tepe” in domeniul asigurarilor. Ca atare, te indemnam sa te informezi doar din surse acreditate si sa discuti cu un broker inainte de a incheia orice polita, mai ales cele costisitoare si pe termen lung, cum sunt asigurarile de viata.

 

La fel ca in cazul relatiei cu alti furnizori (de energie electrica, de exemplu), te sfatuim sa iti aloci putin timp pentru a studia oferta si pentru a-ti intelege drepturile.

 

Daca te gandesti sa inchei o asigurare de viata, iata la ce sa fii atent in primul rand.

 

1. Ofertele prea bune ca sa fie adevarate de regula… nu sunt adevarate

 

Stim, un pret mic este tentant pentru oricine, mai ales atunci cand vorbim de un angajament pe multi ani. Insa nu uita ca un pret semnificativ mai mic decat media pietei poate inseamna inselatorie.

 

Ceea ce ne duce la punctul urmator:

 

2. Verifica acreditarea asiguratorului

 

Ai gasit deja cea mai buna polita pentru nevoile tale sau ai o lista scurta de alegeri? Perfect! Inainte de a semna, insa, verifica daca asiguratorul este acreditat sa incheie astfel de polite.

 

O poti face foarte usor pe site-ul ASF.

 

Aceasta verificare te poate salva de la a arunca banii pe o polita invalida.

 

Sau poti scuti acest timp si apela la un broker de incredere. La Transilvania Broker lucram exclusiv cu parteneri acreditati, asa ca nu trebuie sa-ti faci probleme in legatura cu valabilitatea politei tale. Verifica oferta noastra de asigurari de viata si da-ne un semn! Te vom ajuta sa o alegi pe cea potrivita pentru tine.

 

3. Verifica tipul politei

 

Exista mai multe feluri de asigurari de viata. Unele au o componenta de economisire (poti retrage banii dupa o anumita perioada), in timp ce altele ii tin in siguranta pe cei dragi tie.

 

De asemenea, poti opta pentru polite care acopera riscul de invaliditate sau incapacitate de munca sau doar pe cel de deces. Variatiile sunt nenumarate, de aceea trebuie sa fii extrem de atent ca polita aleasa de tine sa le acopere pe toate cele necesare tie.

 

4. Unde este valabila polita ta?

 

Majoritatea oamenilor stau linistiti de indata ce semneaza polita, fiind increzatori ca ea va acoperi orice problema, oriunde.

In realitate insa, majoritatea politelor de asigurare exclud zonele periculoase sau de conflict. Daca riscul asigurat se intampla pe teritoriul unei astfel de tari, polita ta va fi invalidata.

 

Mai mult, unele polite de asigurare de viata acopera doar evenimentele produse pe teritoriul tarii noastre, astfel ca vei fi “descoperit” de fiecare data cand iesi din tara.

 

5. Ce riscuri sunt excluse?

 

Nicio polita nu acopera orice risc care poate duce la invaliditate sau deces. Cele mai comune exceptii sunt consumul de droguri sau substante interzise, tentativa de frauda si bolile nedeclarate.

 

Citeste cu atentie aceste clauze si asigura-te ca esti mereu transparent cu asiguratorul tau in ceea ce priveste bolile preexistente.

 

Prea multe lucruri de care sa tii cont? Te ajutam sa alegi cea mai buna asigurare de viata fara sa pierzi timpul citind recomandari pe forumuri sau social media. Expertii nostri iti pot raspunde la orice intrebare rapid si iti pot prezenta ofertele a peste 20 de asiguratori pentru ca tu sa o alegi pe cea mai buna pentru tine. Cere o oferta aici!

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top