Pregatirea masinii pentru iarna: cum sa eviti costurile neprevazute

Email
LinkedIn
Facebook

Vorbeam intr-un articol anterior despre reducerea costurilor cu energia electrica si incalzirea in lunile urmatoare. Avand in vedere ca nu se anunta o iarna tocmai usoara, e important sa-ti pregatesti si masina pentru lunile reci, astfel incat sa nu ai surprize neplacute care sa-ti afecteze bugetul.

 

Iata ce iti sugeram noi:

 

Incheie o polita CASCO

 

Din cauza conditiilor de drum (umezeala, precipitatii, polei, vizibilitate scazuta si asa mai departe) numarul de accidente usoare creste iarna. Chiar daca masina ta este echipata cu anvelope de sezon, aceste accidente se pot intampla.

 

O polita CASCOte scuteste de cheltuieli neprevazute, mai ales ca o poti incheia cu fransiza zero, ceea ce inseamna ca asiguratorul va deconta in intregime cheltuielile de reparatie.

 

La Transilvania Broker, lucram cu peste 20 de companii de asigurare de top din Romania pentru ca tu sa ai mereu acces la cele mai avantajoase polite de pe piata. In plus, loialitatea noastra este mereu fata de clientul final, asa ca iti vom recomanda de fiecare data cea mai buna optiune pentru tine, indiferent de care companie de asigurari apartine.

 

Discuta cu un consultant Transilvania Brokerpentru a afla care este cea mai buna polita CASCO pentru tine.

 

Pregateste un kit de iarna si tine-l mereu in masina

 

In cazul in care vei ramane inzapezit pe undeva, acest kit te poate ajuta sa scoti masina din zapada rapid si fara costul unei platforme de tractare. Kitul de iarna ar trebui sa contina:

 

  • Cablu de tractare
  • Lanturi
  • Un saculet de nisip
  • O lopata

 

In plus, pentru diminetile geroase, o racleta pentru gheata, o perie pentru zapada si o solutie de topire a ghetii te pot ajuta sa pleci la drum mai repede.

 

Ai grija de vopseaua de pe masina ta

 

Periajul de zapada, inlaturarea ghetii cu racleta, dar si simpla expunere la temperaturi scazute pot afecta vopseaua masinii. Cea mai buna solutie este pastrarea ei intr-un garaj.

 

Daca acest lucru este imposibil, iti recomandam sa investesti intr-o husa de protectie. De asemenea, evita sa fortezi indepartarea ghetii cu racleta pe zonele acoperite de vopsea – o poti ciobi fara sa-ti dai seama.

 

Verifica lucrurile esentiale sub capota

 

In timpul iernii, bateria autoturismului se descarca mai usor. Daca ai o baterie veche, e posibil sa nu poti pleca la drum cu masina, asa ca iti recomandam sa o verifici inainte ca temperaturile sa scada prea mult.

 

>Verifica si nivelul lichidelor. Trebuie sa ai niveluri optime de ulei, antigel si lichid de frana pentru iarna. De asemenea, pe timpul iernii carosabilul e acoperit cu zapada, sare si nisip, asa ca este esential sa ai la tine mereu un recipient cu lichid de parbriz. Pentru a face fata frigului, recomandam un lichid de parbriz cu un punct foarte scazut de inghet, de sub – 20 de grade.

 

Toate lucrurile de mai sus reprezinta o investitie de timp si de bani modica in comparatie cu ceea ce se poate intampla daca nu le efectuezi la timp. De aceea, iti recomandam sa nu le amani – fa toate verificarile si incheie polita CASCO inainte ca temperaturile sa scada prea mult.

 

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top