Sfaturi pentru un buget echilibrat

Email
LinkedIn
Facebook
sfaturi buget echilibrat

Un buget echilibrat stă la baza unei vieți liniștite, fără grija zilei de mâine și în care te poți bucura de fiecare moment, chiar împlinindu-ți anumite dorințe.

 

De cele mai multe ori însă, tendința de a echilibra veniturile și cheltuielile și de a face o selecție naturală între ceea ce îți dorești și ceea ce ai nevoie este una pe care o deprinzi în timp. Cel mai important lucru este, pe lângă toate sfaturile legate de planificarea finanțelor proprii, să fii disciplinat și constant în deciziile tale.

 

Dacă vrei să cheltui mai puțin, să economisești sau, pur și simplu, să te educi din punct de vedere financiar, uite câteva sfaturi pe care ți le putem da pentru un buget personal echilibrat.

 

 

1. Investiții ≠ Cheltuieli

 

E important să înțelegi diferența dintre acești doi termeni. De ce? Pentru a cataloga, în mod corect, deciziile financiare pe care le vei lua.

 

Cheltuielile se referă la sumele de bani pe care le plătești pentru bunuri sau servicii consumate imediat sau care aduc beneficii doar pe termen scurt. Acestea sunt necesare și se referă la achizițiile pentru nevoile noastre personale sau pentru dorințe, dar și la cheltuielile esențiale precum alimente, chirie sau utilități.

 

Investițiile sunt banii pe care îi aloci pentru a avea un beneficiu peste o anumită perioadă de timp. De cele mai multe ori, ele vor genera un profit pe termen lung. De exemplu, putem include în această categorie investițiile în educație sau la Bursă.

 

2.  Regula 20/50/30

 

 

Regula 20/50/30 e o metodă pe cât de cunoscută, pe atât de eficientă în ceea ce privește planificarea bugetului. Conform acesteia, veniturile tale lunare trebuie să aibă 3 destinații clare: 20% merg către economii și investiții pe termen lung – precum un fond de urgență -, 50% dintre venituri sunt dedicată cheltuielilor esențiale – nevoi de bază, rate, chirii – iar 30% sunt dedicate nevoilor personale care te vor face să te bucuri de viață – hobby-uri, vacanțe etc.

 

3. Planificare și evaluare

 

 

Pune toate veniturile și cheltuielile pe o hârtie, apoi creează un buget realist. Începe să incluzi cheltuielile esențiale și obligatorii, apoi cele pe care le-ai realiza, dacă bugetul ți-ar permite. Stabilește clar care sunt activitățile pe care vrei să le incluzi în luna respectivă, care nu sunt prevăzute în mod expres în fiecare lună, ci doar reprezintă o parte din cei 30% dedicați cheltuielilor personale.

 

La finalul lunii, compară suma pe care ți-ai propus să o cheltui cu ceea ce s-a cheltuit în mod real. Această evaluare te va ajuta să îți ajustezi cheltuielile de fiecare dată când e necesar.

 

4. Ocupă-te constant de nivelul tău de educație financiară

 

 

Așa cum am văzut mai sus, poți considera acest lucru o investiție. Pe termen lung, acest tip de informații te vor învăța cum să-ți gestionezi mai bine veniturile și cheltuielile și cum să investești inteligent pentru viitorul tău.

 

Găsește modalitățile care îți sunt mai facile precum consultanța financiară personalizată, resursele online, cărți sau workshopuri și conferințe din acest domeniu.

 

5.  Apelează la alte instrumente financiare precum asigurările

 

 

Redu cheltuielile neprevăzute și riscul financiar prin încheierea unei polițe de asigurări. Pe termen lung, acest lucru va însemna economisirea banilor și un sprijin important în cazul unor evenimente neașteptate.

 

Asigurările te vor ajuta să te protejezi atât pe tine, cât și pe familia ta prin menținerea unei stabilități financiare și protecția economiilor și investițiilor realizate până în acel moment.

 

Cele mai importante polițe pe care le poți alege sunt asigurările de viață și de sănătate. Astfel, tu și cei din jur veți dormi mai liniștiți.

 

Discută acum cu un consultant și vino să găsim împreună soluții personalizate pentru nevoile tale! Apelează acum la un consultant Transilvania Broker și protejează-ți economiile și pe cei din jur!

 

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top