Transilvania Broker a continuat creșterea în anul pandemiei, înregistrând un profit cu 14,8% mai mare în 2020

Email
LinkedIn
Facebook

Cu toate că a fost un an plin de provocări, care a dus la declinul multor piețe, rezultatele financiare anuale ale Transilvania Broker au continuat trendul ascendent din anii precedenți, înregistrând un profit net cu 14,8% mai mare și creșteri pe toate planurile. Iată, pe scurt, cele mai importante realizări ale anului precedent:

 

Rezultatele financiare au depășit simțitor estimările companiei

 

Anul precedent a adus adus un profit net de 5,327 milioane de Lei, înregistrându-se astfel o majorare de 14,8% față de suma 4,639 milioane de Lei, raportată la finele anului 2019.

 

Veniturile au înregistrat de asemenea o sporire substanțială față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 77,412 milioane de Lei, în comparație cu 70,625 milioane de Lei în 2019. Astfel, veniturile totale din exploatare au avut o creștere de 9,6% în perioada raportată.

 

Cheltuielile de exploatare au reflectat creșterea veniturilor, majorarea față de perioada precedentă fiind de 9,3%, o mărire semnificativă inregistrand-o cheltuielile cu comisioanele datorate asistenților în brokeraj, plus 9,1%, creștere proporționala cu valoarea primelor intermediate. Cu toate acestea, creșterea cheltuielilor totale a fost inferioară celei a veniturilor, lucru datorat atât preocupării conducerii de a minimiza implicațiile efectelor pandemiei și a restricțiilor de mișcare impuse în perioada raportată, precum și pe fondul finalizării unor proiecte de marketing finanțate în anul anterior.

 

În ceea ce privește primele intermediate, acestea s-au majorat cu 7,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 425.621,5 milioane de lei.

 

Rezultatele financiare pozitive, investițiile în dezvoltare și politica stabilă de dividend au adus creșteri importante pe Bursa de Valori București

 

Semnificativă pentru anul 2020 a fost și creșterea prețului acțiunii pe Bursa de Valori București din a doua jumătate a anului. La finalul anului 2020 s-a înregistrat o creștere de peste 46% a prețului acțiunii ajungând la valoarea de 21,6 lei/acțiune, raportat la finalul lui 2019 când prețul net al acțiunii era de 14,8 lei. Tendința ascendentă s-a menținut și în anul 2021 până la data publicării acestui articol, demonstrând că Transilvania Broker este o companie stabilă, transparentă și cu potențial mare de dezvoltare.

 

La data de 3 iunie 2020, au fost acordate dividende în valoare de 4.639.774 lei. Acestea au reprezentat 81,9% din profitul net aferent exercițiului financiar anterior, având o valoare brută de 1,52 lei/acțiune, în creștere cu 0,24 lei / acțiune față de anul precedent.

 

Proiectele finalizate și începute în 2020 au conturat mai tare ca oricând direcția de viitor Transilvania Broker

 

Deși plin de provocări, anul 2020 a venit cu un număr de proiecte definitorii pentru direcția de viitor Transilvania Broker:

 

Prima parte a anului a fost marcată de extinderea departamentului Corporate prin crearea unei echipe coordonată de către Domnul Sorin Baltasiu, specialist reputat al pieței de asigurări din România, precum și de achiziționarea unui spațiu nou și modern în București. Aceste investiții au venit pe fondul creșterii semnificative a volumelor de polițe complexe dedicate companiilor și au avut ca scop atât mărirea portofoliul de clienți persoane juridice, cât și adoptarea parteneriatelor strategice cu diverse companii de servicii financiare pentru intermedierea de asigurări.

 

În al doilea trimestru a fost conturată noua identitate online a companiei, prin lansarea unui site de prezentare de ultimă generație, axat pe informarea și educarea publicului cu privire la asigurările existente pe piața din România, contactul facil cu reprezentanții noștri, atât pentru clienți cât și pentru potențialii colaboratori și prezentarea transparentă a companiei pentru investitori și potențialii investitori. Un punct cheie al noii platforme este zona “Locații” în care asistenții în brokeraj nu numai că se pot înscrie pentru a apărea pe hartă, dar le este generată propria pagină de prezentare și prezența pe rețelele sociale.
Tot în această perioadă, măsurile de distanțare socială impuse pe perioada stării de urgență au accelerat planurile companiei de a adopta plata online cu cardul. Astfel de la începutul lunii aprilie orice poliță poate fi emisă de la distanță, minimizând riscul de transmisie a bolilor.

 

În a doua parte a anului s-a început dezvoltarea platformei de vânzare online și a funcționalităților de promovare dedicate rețelei noastre de colaboratori. Chiar dacă nu este primul serviciu de acest fel din piață, platforma de emitere Transilvania Broker este singura dezvoltată în jurul rețelei de colaboratori, ca un instrument prin care aceștia să-și extindă portofoliul de clienți în online. Acest lucru va fi posibil prin generarea unui link de „referral” care le vor aduce asistenților clienții în portofoliu și posibilitatea de generare a unui cod QR pe care îl vor putea utiliza în materialele proprii de promovare.

 

În ultimul trimestru al anului 2020 s-au pus bazele proiectelor ce urmează a fi implementate în anul curent, și anume acțiunea de recrutare de colaboratori precum și proiectul adresat comunității maghiare din România și s-a început, de asemenea, planificarea unor noi funcționalități dedicate colaboratorilor Transilvania Broker, exemplul cel mai relevant fiind platforma interactivă de cursuri financiare.

 

Pentru a accesa raportul anual complet vă rugăm să accesați pagina companiei de pe site-ul Bursei de Valori București.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top