4 statistici din Romania care te vor face sa inchei o asigurare de viata acum

Email
LinkedIn
Facebook

Asigurarea de viata este una dintre cele mai evitate polite in Romania. Piata din tara noastra este una inca emergenta in aceasta industrie, pe fondul unei economii in crestere usoara, dar si pe fondul unei volatilitati a finantelor personale ale populatiei.

 

Polita de asigurare de viata este mereu pusa in asteptare, considerata o investitie care suporta amanare. Cu toate astea, asa cum arata statisticile de mai jos, evenimentele neprevazute si imbolnavirile nu tin cont de planurile noastre financiare pe termen lung.

 

In special acum, in contextul pandemiei de Coronavirus COVID-19, care ameninta sa ne schimbe viata pe termen lung, dar si sa ne-o puna in pericol, asigurarea de viata devine o prioritate.

 

Inainte de a trece la statisticile care te vor face sa-ti suni brokerul rapid, haide sa trecem in revista cateva lucruri de baza despre asigurarea de viata.

 

Ce este asigurarea de viata?

 

Asigurarea de viata este o polita complexa, care poate acoperi numeroase riscuri, de la orice fel de deces (fie el accidental sau in urma unei boli), precum si invaliditatea sau incapacitatea de munca prelungita. Spre deosebire de majoritatea politelor de asigurare, in cazul acesteia, beneficiarii nu sunt mereu titularii politei, ci familia/urmasii acestora sau alte persoane nominalizate explicit de semnatarul politei.

 

Riscurile acoperite de asigurarea de viata difera de la polita la polita, la fel ca si primele platite. De aceea, te sfatuim sa discuti in detaliu despre nevoile tale si ale familiei tale cu brokerul de asigurari inainte de a semna polita.

 

4 Statistici din Romania care te vor face sa inchei o asigurare de viata acum

 

1. Primele de asigurare sunt foarte ieftine

 

Spre deosebire de costul asigurarii de viata din alte tari membre UE, in Romania costul acestei polite este inca foarte redus. De fapt, este cel mai redus din Uniunea Europeana.

 

Astfel, daca te gandeai sa inchei o astfel de polita, dar nu ai facut-o inca, acum este momentul. Inca mai poti beneficia de costul redus, insa nu pentru mult timp (vezi mai jos de ce).

 

2. Piata asigurarilor de viata din Romania este in continua crestere

 

In anul 2019, piata asigurarilor de viata din Romania a crescut cu 8%. Astfel de cresteri sunt asteptate si in trimestrele urmatoare.

 

In momentul in care piata de asigurari de viata din tara noastra va fi una matura, se va inregistra si o crestere a primelor de asigurare.

 

3. Siguranta rutiera in Romania lasa de dorit

 

Tara noastra are cel mai mare numar de decese in urma accidentelor rutiere din Uniunea Europeana. Ca atare, nu doar conditia fizica si starea de sanatate existente ar trebui sa fie factorii determinanti in incheierea unei polite de asigurare de viata, ci si factorii externi, asupra carora nu avem control.

 

Cinci romani mor in fiecare zi in accidente rutiere. Din pacate, condusul prudent si respectarea normelor de legislatie rutiera nu te pot feri de teribilismul altor conducatori auto.

 

Sursa imagine: Parlamentul European

 

4. Sanatatea nu este unul dintre punctele noastre forte

 

Speranta de viata in Romania, precum si conditia generala de sanatate a populatiei ne plaseaza, din nou, pe ultimele locuri in Uniunea Europeana. Desi lucrurile par sa se amelioreze in ultimii ani, avem in continuare o populatie cu numeroase boli cronice, multe dintre ele nedepistate inca si netinute sub control.

 

Asigurarea ta de viata prin Transilvania Broker

 

Daca esti persoana care aduce cel mai mare venit in gospodaria ta, cu siguranta te-ai gandit deja ce s-ar intampla daca acel venit ar disparea cu totul. Cum s-ar descurca familia ta?

 

Sigur, economisirea este mereu o optiune valida. Insa suplimetarea economiilor familiei tale cu o asigurare de viata care sa le asigure un viitor confortabil pe termen lung este extrem de importanta.

 

Transilvania Broker te sprijina in asigurarea unui viitor fara griji pentru familia ta. Politele de asigurari de viata sunt atent alese de consultantii nostri pentru a se potrivi stilului tau de viata si nevoilor familiei tale pe termen lung. Solicita o oferta de la un consultant Transilvania Broker si o vei primi rapid, prin mediul de comunicare ales de tine.

 

Ne asiguram impreuna ca tu si familia ta aveti un viitor fara griji financiare, orice s-ar intampla!

 

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top