5 asigurari esentiale pentru agricultori

Email
LinkedIn
Facebook

Ca agricultor, stii ca acest domeniu este unul deosebit de expus la riscuri care pot iti afecta considerabil afacerea. Conditiile meteo nefavorabile, cum ar fi furtunile, inundatiile sau grindina, imbolnavirea animalelor, precum si riscurile legate de raspunderea civila pot ameninta stabilitatea financiara a afacerii tale. Din fericire, asigurarile ofera o gama larga de solutii pentru protectia financiara a agricultorilor impotriva tuturor acestor riscuri.

 

Descopera 5 asigurari esentiale pentru orice agricultor:

 

1. Asigurarea culturilor agricole

 

Probabil ca cel mai mare risc in agricultura este ca fenomenele meteo sa iti afecteze substantial sau sa iti distruga in totalitate culturile. Asigurarea culturilor agricole acopera pierderile cauzate de fenomene naturale, cum ar fi incendiile, furtunile, grindina sau inghetul tarziu.

Aceasta polita se poate incheia pentru o gama variata de culturi, cum ar fi cereale, legume, pomi fructiferi, vita de vie si culturi din sere.

 

Afla mai multe despre asigurarea de culturi agricole.

 

2. Asigurarea animalelor

 

Asigurarea animalelor este esentiala pentru orice crescator, acoperind pierderile cauzate de imbolnavirea si accidentarea animalelor, cum ar fi ovine, bovine, porci, pasari sau pesti. Aceasta poate include si pierderile cauzate de atacuri ale animalelor salbatice sau de prabusirea adapostului in care se afla peste acestea.

 

3. Asigurarea utilajelor

 

Indiferent de natura fermei tale, defectiunile la utilaje pot aparea oricand, si pe langa timpul pierdut, repararea lor iti poate reduce castigurile in mod considerabil. Asigurarea utilajelor agricole despagubeste costurile de reparatie sau de inlocuire a utilajelor avariate prin accidente, fenomene naturale, precum si furtul sau distrugerea utilajelor utilizate in activitatea ta. In aceasta polita pot fi incluse tractoarele, combinele, utilajele pentru irigatii, utilajele pentru prelucrarea solului, precum si alte utilaje esentiale pentru activitatea agricola.

 

Afla mai multe despre asigurarea utilajelor.

 

4. Asigurarea de cladiri si bunuri + clauza de intrerupere a afacerii

 

Polita de asigurare a cladirilor si bunurilor te ajuta sa iti protejezi patrimoniul in cazul evenimentelor neasteptate. Aceasta acopera cladirile, echipamentele cladirilor, mijloacele fixe, instalatiile, echipamentele si mijloacele circulante (stocul de marfa) pentru daune cauzate de fenomenele naturale si accidentale (furtuna, inundatii, cutremur, grindina, incendiu, explozie, izbirea de autovehicule care nu apartin firmei tale), cat si actiunile voite ale tertelor persoane (furt, vandalism, greve si tulburari civile).

 

Pe langa aceasta, clauza de pierderi financiare din intreruperea afacerii (BI) te va ajuta sa-ti acoperi pierderile financiare inregistrate in perioada de inactivitate, ca urmare a producerii unuia din riscurile de mai sus.

 

5. Asigurarea de raspundere civila

 

Asigurarea de raspundere civila este esentiala pentru agricultori, deoarece ofera protectie in cazul in care activitatea afacerii tale produce daune unor terte persoane. Aceasta poate acoperi costurile de despagubire pentru daunele produse de instalatiile, utilajele sau animalele din ferma ta. De exemplu, daca un tractor care iti apartine se rastoarna si distruge culturile vecine, asigurarea de raspundere civila poate acoperi valoarea culturilor distruse. De asemenea, aceasta poate acoperi si daunele materiale sau vatamarile corporale cauzate tertilor prin poluare accidentala.

 

In concluzie, intr-un sector asa de expus riscului precum agricultura, asigurarile iti ofera solutii avantajoase prin care iti poti proteja afacerea, indiferent de ce s-ar intampla.

 

Nu stii ce polite de asigurare ar trebui sa fie prioritatea ta? Discuta cu un consultant Transilvania Broker si te vom ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Scroll to Top