5 mituri demontate despre asigurarea de viata si de ce sa nu le iei in calcul

Email
LinkedIn
Facebook

Asigurarea de viata este unul dintre cele mai utile instrumente de economisire si, evident, de pregatire pentru o perioada mai putin fericita – asa cum sunt, de altfel, toate tipurile de asigurare. Pentru ca asigurarile de viata nu sunt (inca!) foarte raspandite in tara noastra, iti prezentam astazi cateva dintre miturile despre ele:

 

Mitul 1: Asigurarea de viata este utila doar in cazul decesului

 

Fals! Asigurarea de viata te poate proteja de un viitor incert. In cazul unui accident soldat cu invaliditate, spre exemplu, capacitatea ta de a munci se poate diminua considerabil sau poate disparea cu totul.

 

In acest caz, asigurarea de viata iti poate inlocui venitul pierdut.

 

Mai mult, poti folosi banii stransi pe polita ta atunci cand iesi la pensie. Nu uita ca speranta de viata s-a prelungit semnificativ, asa ca e important sa ai o perna de siguranta pentru momentul retragerii din activitate.

 

Mitul 2: Nu am nevoie de o asigurare de viata daca sunt tanar si sanatos

 

Fals! Reluand exemplul de mai sus, un accident se poate intampla oricand, la orice varsta.

 

Mai important de atat, insa, atunci cand esti tanar si sanatos e cel mai bun moment pentru a incheia o asigurare de viata. Prima ta va fi mai mica si nu va suferi modificari pe parcursul inaintarii in varsta.

 

Cu cat amani incheierea asigurarii de viata mai mult, cu atat vei plati mai mult pentru ea.

 

Mitul 3: Asigurarile de viata sunt scumpe

 

Fals! Asigurarea de viata este una dintre cele mai versatile polite. Poti alege riscurile pe care sa le acoperi si poti sa mai adaugi clauze noi.
Astfel, poti incepe cu o asigurare de viata de baza, care sa se potriveasca unui buget redus, urmand ca mai apoi sa adaugi si alte riscuri acoperite. De asemenea, poti schimba oricand valoarea asigurata.

 

Trebuie doar sa inchei asigurarea, in orice forma, pentru a incepe sa economisesti si a te bucura de reduceri ale primei pe termen lung.

 

Mitul 4: Nu pot incheia o asigurare de viata daca sunt prea in varsta sau am o boala cronica

 

Partial fals! Poti incheia o asigurare de viata la orice varsta si cu (aproape) orice stare a sanatatii. E adevarat, insa, ca o data cu inaintarea in varsta prima de asigurare va creste, la fel cum se intampla si daca ai fost deja diagnosticat cu anumite boli.

 

Pe de alta parte, exista numeroase persoane care vor sa se bucure de beneficiile unei asigurari de viata abia atunci cand se simt suficient de confortabil financiar pentru a o incheia. In functie de asiguratorul ales, poti primi oferte foarte bune pentru asigurarea de viata, cu extra beneficii atat pentru tine, cat si pentru alti beneficiari ai politei.

 

Mitul 5: Pot cumpara o asigurare de viata doar pe numele meu

 

Fals! Orice persoana majora poate cumpara o polita de asigurare de viata, atat in nume propriu, cat si in numele altcuiva.

 

Optiuni populare in acest sens sunt cumpararea de polite pentru partenerul de viata sau incheierea unei singure polite pentru ambii parteneri – caz in care, in eventualitatea unui deces, partenerul ramas in viata poate fi despagubit. De asemenea, poti cumpara polite pentru copiii tai, parinti sau alte rude.

 

Vrei sa economisesti si sa-ti protejezi viitorul prin intermediul unei asigurari de viata, dar nu stii de unde sa incepi? Te intelegem! Limbajul legal e destul de greu de digerat. In plus, exista extrem de multe oferte pe piata si e complicat sa o alegi pe cea mai buna pentru tine.

 

De aceea suntem aici! Transilvania Broker este singurul broker de asigurari din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti. Lucram cu peste 20 de asiguratori pentru ca tu sa ai mereu acces la cele mai bune oferte, cu zero costuri aditionale pentru tine.

 

Discuta cu un consultant Transilvania Broker – te poate ajuta sa alegi cea mai buna oferta de asigurare de viata. Sfaturile noastre sunt 100% impartiale!

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top