6 factori care influenteaza costul politei CASCO

Email
LinkedIn
Facebook

Ce ne dorim cu totii de la o polita CASCO? Sa acopere cat mai multe riscuri si sa fie cat mai ieftina, nu? Ei bine, pretul scazut si calitatea superioara sunt lucruri care se exclud reciproc de regula.

 

Insa asta nu inseamna ca ar trebui sa alegi cea mai scumpa polita CASCO doar pentru a fi sigur ca toate riscurile de care ai nevoie sunt acoperite. Echilibrul este cheia: exista evenimente pentru care s-ar putea sa nu ai nevoie sa platesti in plus la asigurare pentru ca pur si simplu nu ti se aplica tie.

 

De ce sa nu economisesti niste bani si sa ai si polita perfecta in acelasi timp? Iata la ce sa fii atent:

 

Top factori care pot creste costul politei tale CASCO

 

1. Caracteristicile autovehiculului

 

Asiguratorul este cel care trebuie sa achite contravaloarea masinii tale in caz de dauna totala. Ca atare, caracteristicile ei sunt factorul determinant. Printre acestea se numara:

  • Modelul si marca (CASCO pentru un Lamborghini va fi mult mai scump decat cel pentru o Dacia Logan)
  • Varsta autovehiculului
  • Starea actuala (o masina cu probleme pre-existente are mai multe sanse sa fie implicata in accidente)
  • Valoarea de piata

 

2. Valoarea fransizei

 

Fransiza reprezinta suma pe care o achita beneficiarul politei CASCO din costul de reparatie total. Ea poate incepe de la 100 EUR si poate creste semnificativ.

 

Te sfatuim sa te gandesti bine la aceasta clauza: o fransiza mai mare (disponibilitatea ta de a-ti asuma o parte din risc) iti poate aduce reduceri consistente la prima de asigurare.

 

In mod ideal, valoarea fransizei ar trebui sa fie o suma pe care stii ca ti-o poti permite oricand, in orice circumstante.

 

3. Numarul de riscuri asigurate

 

Cu cat sunt mai multe riscuri asigurate, cu atat va creste suma pe care o ai de platit. Analizeaza cu atentie fiecare risc, in special pe cele optionale.

 

Nu iti recomandam sa renunti la acoperirea anumitor riscuri pentru a salva cativa euro, doar sa fii atent la cele care ti se aplica. De exemplu, daca intentionezi sa iesi din tara cu masina, ar trebui sa te asguri ca polita ta CASCO are acoperire in tarile pe care le vizezi.

 

Daca planuiesti sa conduci exclusiv in Romania, nu are sens sa platesti pentru acoperirea acestui risc daca el nu este inclus in conditiile standard.

 

4. Durata politei

 

O polita CASCO pe mai putin de un an este, de regula, mai putin avantajoasa. Si nu doar din punct de vedere financiar.

 

Anumite riscuri nu sunt acoperite de politele cu durata scurta, asa ca discuta cu broker-ul tau de asigurari daca merita sa reduci perioada de asigurare.

 

5. Varsta si stagiul persoanelor care conduc autovehiculul

 

Cu cat varsta si stagiul (experienta la volan) sunt mai reduse, cu atat costul politei va fi mai mare. Vestea buna aici este ca, pe masura ce inaintezi in varsta, vei plati tot mai putin (daca result conditiilor raman la fel, desigur).

Si:

 

6. Istoricul soferului

 

Asiguratorii rasplatesc prudenta in trafic cu prime de asigurare mai mici (atat CASCO, cat si RCA) pentru soferii cu un istoric “curat”, fara accidente, mai ales fara accidente si incidente produse din vina lor.

 

Daca siguranta ta nu era un motiv suficient pentru a fi mai atent in trafic, iata si un motiv financiar.

 

Nu stii care asigurator are cea mai buna oferta CASCO pentru nevoile tale? Nu trebuie sa-i suni pe toti! Stim noi pentru tine! Lucram cu peste 20 de asiguratori pentru ca tu sa ai mereu acces la cele mai bune oferte. Vezi aici detalii despre polita CASCO prin Transilvania Broker si contacteaza un specialist.

Scroll to Top