6 sfaturi pentru condusul pe timp de ploaie

Email
LinkedIn
Facebook

Condusul pe timp de ploaie, fie ca vorbim de ploi abundente sau de averse scurte, este una dintre cele mai dificile situatii pentru orice sofer. Carosabilul umed ascunde numeroase pericole care ii pot pune in pericol chiar si pe cei mai experimentati dintre soferi.

 

Acum ca sezonul ploios si-a intrat pe deplin in drepturi in tara noastra, hai sa vedem cum poti conduce in siguranta.

 

6 sfaturi de care sa tii cont atunci cand conduci pe timp de ploaie

 

1. Poti amana calatoria?

 

Daca ai aceasta posibilitate, iti recomandam sa amani calatoria pana cand vremea se imbunatateste. Tine cont de acest sfat in special daca pleci cu masina la un drum lung noaptea.

Sezonul ploios aduce mai multe accidente, iar combinatia de intuneric si ploaie iti va aduce si mai multe dificultati. Daca nu poti amana calatoria pana la imbunatatirea vremii, continua sa citesti mai jos.

 

2. Verifica starea pneurilor

 

Pe timp de ploaie, cauciucurile tale au nevoie de mai multa aderenta. Chiar daca nu este inca vremea anvelopelor de iarna, e important sa te asiguri ca poti face fata unui drum umed si chiar alunecos pe alocuri.

 

3. Nu pleca la drum fara asigurari

 

De la mici accidente pana la impacturi majore, ai mai multe sanse sa fii implicat intr-un incident rutier atunci cand ploua. Nu uita de polita RCA – ai verificat recent valabilitatea ei? Pe platforma Transilvania Broker poti incheia polita RCA 100% online in doar un minut!

 

De asemenea, acesta este sezonul in care ai mai mare nevoie de polita CASCO ca niciodata. Chiar si un impact minor iti poate destabiliza bugetul, asa ca iti recomandam sa inchei polita inainte de instalarea completa a sezonului rece. Prin Transilvania Broker ai acces la ofertele a peste 20 de companii asiguratoare, asa ca vei gasi cu siguranta o oferta CASCO pe masura asteptarilor tale!

 

4. Redu viteza

 

Drumurile ude sunt foarte periculoase din doua motive: pot ascunde gropi sau denivelari si viteza ta de reactie este mult mai redusa. Ca atare, redu viteza pentru a conduce in siguranta.

 

Chiar daca mergi pe un drum care iti este cunoscut e important sa adaptezi viteza la conditiile de trafic pentru a te asigura ca poti reactiona in timp util la orice element neprevazut. De asemenea, nu uita ca franarea este mai anevoioasa, asa ca mentine o distanta mai mare ca de obicei fata de vehiculul din fata.

 

Verifica starea stergatoarelor asigura-te ca ai suficient lichid

 

La fel ca anvelopele, stergatoarele de parbriz se deterioreaza in timp. Asigura-te ca ale tale inca au aderenta inainte de a porni la drum. Verifica si nivelul lichidului de parbriz, pentru ca la un drum lung pe vreme rea, poti consuma cativa litri buni de solutie in cateva ore, fara de care risti sa ramai fara vizibilitate si sa te pui in pericol, in special pe timp de noapte.

 

Nu uita nici de sfatul general valabil: adapteaza viteza la conditiile de drum si la conditiile meteo. Pe timp de ploaie, viteza este cel mai mare inamic al soferilor, chiar si al celor cu experienta!

Scroll to Top