Ai nevoie de o asigurare de raspundere profesionala? Iata cum poti afla

Email
LinkedIn
Facebook

Atunci cand ne gandim la cariera noastra, de cele mai multe ori ne gandim la ascensiune si la prosibilitatile de promovare rapida sau de crestere a companiei infiintate de noi. Desigur, tipul acesta de planificare este foarte important – ne ajuta sa ne setam obiective profesionale realiste si sa le realizam rapid.

 

Insa, de prea multe ori, uitam sa luam in calcul, eventualele piedici “accidentale” sau complet neasteptate. Un litigiu ne poate da inapoi planul de ascensiune cu ani buni. Iata un exemplu recent, al unui mall bine-cunoscut din capitala, care a trebui sa plateasca despagubiri de 80 000 de lei unei cliente.

 

Astfel de litigii sunt din ce in ce mai des intalnite si in tara noastra. De aceea, este important sa ne protejam viitorul profesional si financiar. Asigurarea de raspundere financiara ne poate ajuta.

 

Hai sa o descoperim impreuna!

 

Ce este asigurarea de raspundere profesionala?

 

Asigurarea de raspundere civila profesionala este un tip de polita care acopera prejudiciile pe care le poti cauza clientilor sau beneficiarilor tai in urma unor acte sau fapte savarsite din culpa/vina ta. In aceasta categorie pot intra erori, greseli fara intentie, omisiuni si asa mai departe), toate comise in timpul desfasurarii activitatii profesionale pentru care esti autorizat sau in legatura directa cu aceasta.

 

Concret, acest tip de polita ne apara de consecinte litigiilor care pot aparea in urma unor greseli profesionale comise fara intentie.

 

Cine poate incheia o polita de asigurare de raspundere civila profesionala?

 

Probabil ca cea mai cunoscuta polita de raspundere profesionala este cea incheiata de medici (de altfel, acesta este un tip usor diferit de asigurare). Insa nu inseamna ca este singura!

 

Categoriile profesionale care ofera servicii sau consultanta sunt cele mai expuse unor litigii legate de activitatea lor profesionala. Iata cateva exemple:

 • Contabili autorizati
 • Experti contabili
 • Avocati sau juristi
 • Notari publici
 • Auditori independenti
 • Arhitecti
 • Ingineri proiectanti
 • Ingineri constructori
 • Dezvoltatori software
 • Manageri
 • Executori judecatoresti

 

Te incadrezi intr-una dintre categoriile de mai sus? Polita potrivita iti poate salva viata profesionala! Discuta cu un consultant Transilvania Broker despre polita de raspundere profesionala potrivita nevoilor tale!

 

Ce riscuri acopera acest tip de polita?

 

Asigurarea de raspundere profesionala ii despagubeste pe cei care suporta anumite pagube financiare sau materiale in urma unor anumite erori sau greseli neintentionate comise de persoana asigurata in timpul exercitarii profesiei.

 

Spre exemplu, daca un arhitect este dat in judecata pentru erori de proiectare ale unei locuinte, asigurarea poate prelua raspunderea financiara in cazul in care, in urma litigiului, va fi obligat sa plateasca anumite despagubiri.

 

Conditia majora, insa, este ca erorile sa fi fost complet neintentionate, iar profesionistul asigurat sa-si fi exercitat munca de buna credinta.
De ce sa Inchei Asigurarea de Raspundere Profesionala prin Transilvania Broker?

 

Politele de tip CASCO sau RCA sunt destul de standardizate, cu diferente mici intre asiguratori. Polita de raspundere profesionala, insa, este o polita relativ noua pe piata din Romania. De asemenea, este o polita care trebuie personalizata cat mai mult.

 

In loc sa lucrezi cu o singura companie de asigurari, prin Transilvania Broker poti primi oferte de la mai multi, pentru a o putea alege pe cea mai potrivita pentru nevoile tale. Mai mult, suntem alaturi de tine la fiecare pas, de la solicitarea ofertei la personalizarea politei si chiar pana la asistenta in obtinerea despagubirilor.

 

Afla mai multe despre asigurarea de raspundere profesionala. Scrie-ne oricand daca ai intrebari – suntem aici sa te ajutam!

Scroll to Top