Anunț cu privire la intenția de listare pe Bursa de Valori București

Email
LinkedIn
Facebook
Anunț cu privire la intenția de listare pe Bursa de Valori București

 

19.10.2017

Transilvania Broker urmează să lanseze o Ofertă publică inițială secundară de vânzare, primul pas pentru admiterea acțiunilor sale la tranzacționare pe Bursa de Valori București

Transilvania Broker de Asigurare S.A. (“Transilvania Broker” sau “Compania”) unul dintre primii 3 brokeri de asigurare din Romania, anunță astăzi intenția de a lansa o ofertă publică inițială secundară („Oferta“) de vânzare a acțiunilor existente. Compania a primit aprobarea Prospectului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Romania și urmează să publice Prospectul împreună cu Oferta.

Oferta

Transilvania Broker intenționează să se listeze pe piața reglementată a Bursei de Valori București printr-o ofertă publică inițială secundară de vanzare a acțiunilor existente.

Oferta va cuprinde 625.000 de acțiuni existente, reprezentând 25% din capitalul social al Companiei.

Oferta va fi adresată investitorilor instituționali și de retail din România.

Oferta va fi facuta publica in data de 20.10.2017

Transilvania Broker intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe piața reglementată a Bursei de Valori București după închiderea Ofertei.

Punctele cheie (la 31.12.2016)

  • Rețea matură de colaboratori și o largă acoperire teritorialăTransilvania Broker are un număr de peste 1.500 de colaboratori în aproape toate județele țării.
  • Portofoliu crescut de clienți de peste 900.000 clienți persoane fizice și juridice
  • Piață cu o creștere constantă și stabilă.Piața de brokeraj în asigurări se află într-o creștere constantă și stabilă, înregistrând creșteri semnificative de până la 18.99% în perioada 2015-2016, având o pondere de până la 66% din piața asigurărilor, piață ce a ajuns la valoarea de 9.387.338.725 lei în anul 2016 conform datelor publicate de ASF.
  • Poziția companiei pe piață Transilvania Broker face parte din primii 3 brokeri de asigurare, având o cotă de piață de 5.8% în anul 2016.
  • Performanță financiarăTransilvania Broker a înregistrat în anul 2016 creșteri atât în ceea ce privește primele intermediate, ajungând la 360 mil lei, cât și în ceea ce privește venitul realizat (62 mil lei).
  • Portofoliu diversificat de servicii și parteneri Transilvania Broker are un numar de 26 de parteneri pentru care intermediază vânzarea a numeroase polițe de asigurare.
  • Orientarea pe servicii cu valoare adaugată pentru clienți, unele servicii fiind oferite in exclusivitate clienților Transilvania Broker
  • Numeroase premiiTransilvania Broker deține un numar de peste 90 de premii primite pentru activitatea desfașurată în perioada 2013 -2016

 

Structura Acționariatului

In momentul de față structura acționariatului este compusă din:

Dl. Gabriel Login, Director Executiv deține 60% din acțiunile companiei.

Dl. Dan Niculae, Director General deține 40% din acțiunile companiei.

Declarație

Dl. Gabriel Login, Director Executiv Transilvania Broker de Asigurare S.A.

“Prin intermediul acestei Oferte, investitorii vor avea acces la o oportunitate unică, de a investi în primul broker de asigurare ce se listează la Bursa de Valori București și în același timp unul din primii 3 brokeri de asigurare de pe piața din România. Prin această investiție, un investitor ar putea obține expunerea la piața de brokeraj în asigurări din Romania, o piață cu o creștere constantă, impresionantă și stabilă. În același timp poate să facă parte dintr-o companie cu parteneri, colaboratori și colegi deosebiți, alături de care am crescut an de an în peste 10 ani de activitate și împreună cu care vom continua călătoria pornită, devenind mai puternici și mai credibili. Suntem mândri să ne anunțăm intenția de listare și dorim ca prin acest lucru să devenim mai vizibili, mai deschiși si în același timp să creștem nivelul de încredere al clienților, partenerilor existenți dar și a unor potențiali noi clienți, atât față de compania noastră, cât și față de întreaga activitate de brokeraj în asigurări din Romania.”

Prezentarea companiei

Pentru a vă informa mai mult cu privire la datele companiei Transilvania Broker sau pentru mai multe informații legate de intenția companiei de a se lista pe Bursa de Valori București, vă rugăm sa accesați secțiunea:
Relatia cu Investitorii.

Date contact

Pentru informații legate de oferta Transilvania Broker sau pentru sugestii și sesizări, puteți folosi următoarele date de contact:

Adriana Denes

Mobil: +40730709997 | Fix: +40263235900
Email: investor@transilvaniabroker.ro

A nu se emite, publica sau distribui, direct sau indirect, in Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Japonia sau în oricare altă jurisdicție unde este ilegal să fie distribuit acest anunț sau orice copie a acestuia. Mesajul nu reprezintă o oferta de servicii financiare, nimic din conținutul acestui mesaj nu poate fi interpretat ca o recomandare de a investi, decizia de investire trebuie luată individual ca urmare a analizei situațiilor financiare ale Transilvania Broker și perspectivelor pieței de asigurări. Fiecare potențial investitor ar trebui sa-și consulte propriul consultant financiar, în legatură cu subscrierea sau achiziția Valorilor Mobiliare. Prețul Valorilor Mobiliare, precum și venitul și dividendele aferente acestora, dacă există, pot fie să crească, fie să scadă. Investitorii nu ar trebui să subscrie sau să achiziționeze orice acțiuni la care se face referire în acest anunț, decât pe baza informațiilor cuprinse in Prospectul de oferta publica initiala secundara de vanzare (“Prospectul“) aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, si care va fi facut public ulterior aprobarii. Prospectul va fi disponibil, după aprobare, pe site-ul web al Bursei de Valori Bucuresti la www.bvb.ro, pe site-ul intermediarului www.goldring.ro și pe site-ul societății la www.transilvaniabroker.ro

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top