Asigurarea de accidente auto pentru ciclisti – ai nevoie de ea?

Email
LinkedIn
Facebook

Din ce in ce mai multe persoane aleg bicicleta ca mijloc de transport atat in oras, cat si in afara lui. Daca te numeri printre ei, te felicitam! E un mod excelent de a te mentine in forma si de a contribui la salvarea mediului inconjurator.

 

Stiai ca poti avea grija de sanatatea ta in mai multe moduri? Spre exemplu, asigurarea pentru ciclisti este un tip de polita care te poate proteja in cazul unui accident de orice fel.

 

Ce este asigurarea pentru ciclisti si cui se adreseaza?

 

Dupa cum sugereaza numele, asigurarea pentru ciclisti este o modalitate de a-i proteja pe cei care practica ciclismul, atat in cazul unui accident din care rezulta vatamarea lor corporala, cat si in cazul daunelor provocate altora. Ca atare, acest tip de asigurare are si o componenta de raspundere civila.

 

Asigurarea pentru ciclisti este ideala fie ca practici ciclism de performanta sau te deplasezi zilnic cu bicicleta la si de la serviciu, fie ca practici ciclismul de agrement, in parc cu prietenii. Stim, pare ca e un sport inofensiv.

 

Insa stiai ca Romania este pe primul loc in UE in ceea ce priveste accidentele soldate cu decesul ciclistilor? In anul 2017, din totalul victimelor accidentelor rutiere, 10% (adica 191 de persoane) au fost ciclisti.

 

Daca te-am convins ca aceasta asigurare merita sa fie luata in calcul, citeste in continuare pentru a afla ce riscuri acopera ea.

 

Ce acopera asigurarea pentru biciclisti?

 

In primul rand aceasta asigurare acopera vatamari corporale pe care le poti suferi tu, de la simple julituri pana la accidente mai complicate:

  • Deces din accident
  • Spitalizare
  • Fracturi
  • Cheltuieli suplimentare

 

Cu alte cuvinte, in cazul in care esti implicat intr-un accident cu bicicleta, tu trebuie sa-ti faci griji doar pentru recuperarea ta cat mai rapida. Asiguratorul va acoperi cheltuielile medicale si nu numai.

 

Asigurarea pentru biciclisti are, de regula, si o clauza de raspundere civila, un fel de RCA pentru ciclisti. Atunci cand esti implicat intr-un accident survenit din vina ta, asigurarea va prelua obligatiile tale materiale, de la reparearea altor vehicule pana la despagubiri pentru vatamari corporale ale altor participanti la trafic.

 

Iti place sa pedalezi in afara tarii? Nicio problema! Exista polite de asigurare cu acoperire in intreaga Europa. Tot ce trebuie sa faci este sa inchei o astfel de polita inainte de a pleca la drum.

 

Si inca o veste buna: spre deosebire de politele pentru asigurarea autoturismelor, cele pentru ciclisti au preturi mult mai mici. Desigur, preturile variaza in functie de asiguratorul ales si de clauzele din polita ta: cu cat polita acopera mai multe riscuri, cu atat ea va fi mai costisitoare.

 

Daca nu stii exact cum sa navighezi limbajul complicat din politele de asigurare, suntem aici sa te ajutam. Consultantii Transilvania Broker sunt mereu gata sa te ajute sa alegi polita care corespunde cel mai bine nevoilor tale si bugetului tau. Hai sa vorbim!

Scroll to Top