Asigurarea de sanatate versus asigurarea de viata: care ar trebui sa fie prioritatea ta?

Email
LinkedIn
Facebook

Asigurarile de viata si cele private de sanatate castiga tot mai mult teren in tara noastra. Cu toate ca sunt produse distincte, clauzele lor se suprapun in anumite cazuri, ceea ce face alegerea mai dificila.

 

Intr-o lume ideala, ar trebui sa avem ambele asigurari incheiate, mai ales daca avem membri ai familiei care depind de noi. Pe de alta parte, bugetul nu ne permite intotdeauna sa le incheiem pe ambele.

 

Cum faci alegerea? Cum stii care dintre cele doua produse te protejeaza mai bine pe tine si pe cei dragi tie?

 

Hai sa aflam impreuna.

 

Asigurarea de viata si asigurarea de sanatate – diferente si similaritati

 

La modul general, asigurarea de viata ii protejeaza pe cei dragi tie in cazul unui eveniment nefericit. Asigurarea de sanatate se axeaza mai degraba pe prezent sau pe un viitor nu foarte indepartat si asigura protectie pentru persoana asigurata, in cazul in care aceasta are nevoie de ingrijiri medicale.

 

Unele polite de asigurare de viata au si o anumite clauze care privesc sanatatea, in cadrul careia vei primi o indemnizatie pe care o poti folosi pentru plata cheltuielilor medicale. Similar, in cazul anumitor polite, poti retrage bani pe care ii poti folosi asa cum doresti.

 

In cadrul asigurarilor de sanatate, poti deconta orice cheltuiala medicala, insa cei dragi nu vor fi protejati in cazul decesului persoanei asigurate.

 

Mai pe larg:

 

Ce acopera o asigurare de viata?

 

Iata care sunt beneficiile majore ale unei asigurari de viata:

  • Familia este protejata in cazul decesului persoanei asigurate.
  • Toate cheltuielile si datoriile tale sunt acoperite. De exemplu, creditele pot fi platite in continuare.
  • Educatia copiilor tai poate fi in continuare platita de asigurator, in baza politei.
  • Primesti despagubiri in caz de invaliditate permanenta sau temporara.
  • In anumite cazuri, poti primi o indemnizatie pentru plata unor cheltuieli medicale.

Afla mai multe despre asigurarea de viata aici.

 

Ce acopera o asigurare de sanatate?

 

O asigurare privata de sanatate iti aduce urmatoarele beneficii:

  • Plata serviciilor medicale, atat in clinici si spitale de stat, cat si in cele private. Poti opta pentru aceasta asigurare in locul celei de stat pentru a economisi bani fara a compromite calitatea serviciilor medicale pe care le primesti.
  • Poti incheia polite pentru intreaga familie.
  • Asigurarea deconteaza atat analize medicale si consultatii, cat si interventii chirurgicale, spitalizare si recuperarea post-interventie.
  • Unele polite de asigurare de sanatate iti ofera acces si la servicii medicale in afara tarii.

Afla mai multe despre asigurarea privata de sanatate aici.

 

Cum alegi intre cele doua polite daca nu doresti sa le inchei pe amandoua?

 

Aceasta alegere depinde de mai multi factori: stilul de viata, persoanele aflate in intretinere, starea de sanatate, varsta si altele. De aceea, nu exista o regula general valabila; alegerea corecta difera de la caz la caz.

 

Daca nu stii care dintre cele doua polite te poate proteja mai bine pe tine si pe cei dragi tie, iti recomandam sa discuti cu un specialist in asigurari. Clauzele difera foarte mult in functie de tipul politei si de asigurator, astfel ca, cu ajutorul unui expert, poti identifica o polita care sa acopere cat mai multe dintre riscurile la care tu si familia ta sunteti expusi.

 

Incepe o discutie cu un consultant Transilvania Broker. E complet gratuit si poti afla rapid care sunt cele mai performante polite de piata in monentul actual. In plus, consultantii nostri te pot ajuta sa evaluezi riscurile si sa iei cea mai buna decizie pentru tine si pentru cei dragi.

 

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top