Asigurarea de viata ca investitie – randament si beneficii

Email
LinkedIn
Facebook

De cele mai multe ori ne punem intrebari legate de cum am putea sa fructificam economiile, mai ales cand este vorba de un obiectiv pe care ni-l dorim a fi atins in cativa ani.

 

Din cauza inflatiei din ultimii ani si a dobanzilor mici din sistemul bancar, solutiile alternative de economisire au ajuns sa fie o necesitate. Daca esti o persoana echilibrata si luna de luna o parte din venitul tau merge catre economisire, credem ca a venit momentul sa aloci putin timp pentru a afla mai multe despre asigurarile de viata cu element de investitie, cunoscute si ca asigurari de viata de tip Unit-Linked.

 

Acest tip de asigurare este folosit de peste 50 ani in lume. In Romania a aparut chiar inainte de anul 2000 si vine cu o multitudine de beneficii. Hai sa analizam impreuna cateva dintre ele:

 

Iti poti valorifica economiile mai bine

 

Care ar trebui sa fie randamentul unui astfel de tip de produs ca sa merite? La aceasta intrebare nu vom putea raspunde noi, insa ne vom uita impreuna la evolutia acestui tip de produs in anii de cand este folosit pe piata Romaneasca.

 

Solutiile in lei au avut randamente medii anuale intre 5% si 19%, solutiile in euro au avut randamente medii anuale intre 3% si 16%. Aceste randamente difera in functie de evolutia economiei globale, strategia de investitie folosita de administratorul de fond si nu in ultimul rand de suma ce se aloca constant in investitie.

 

In functie de bugetul disponibil, deschiderea catre investitii si dorinta de a invata lucruri noi, vei primi indrumare din partea noastra pentru a alege cel mai potrivit produs pentru profilul tau de client.

 

Mai ramane de raspuns la o singura intrebare “ce moneda sa aleg?”. Raspunsul il vom primi uitandu-ne impreuna la cum se reflecta inflatia la moneda nationala, respectiv la euro. Cel mai probabil vei fi indrumat spre o asigurare in euro daca vei alege un contract pentru o perioada de peste 15 ani.

 

Te bucuri de mai multa flexibilitate

 

Pe perioada contractului poti solicita oricand majorarea primei, urmand ca de luna urmatoare sa depui mai multi bani care se vor investi. Daca in viata ta apare ceva neprevazut, iar bugetul scade, poti solicita oricand micsorarea sumei depuse.

 

Daca ocazional dispui de sume mai mari de bani, fie ca este vorba de o bonificatie sau un proiect care a adus mai multi bani in bugetul tau, poti aloca o parte din ei oricand doresti catre planul tau de investitie, maximizand astfel investitia pe care o ai, fara a avea obligativitatea sa repeti acesta depunere.

 

Si nu in ultimul rand, daca pe parcursul perioadei contractuale apar unele perioade mai dificile pentru tine si famailia ta, dupa primii ani de contract poti alege sa retragi o parte din investitie, de cele mai multe ori fara a plati vreo penalizare pentru asta.

Acceseaza contul oricand, de oriunde

 

Pentru ca traim in era tehnologizarii, e foarte usor sa ai acces la ce se intampla cu investitia ta, companiile de asigurari ofera o aplicatie web unde te loghezi cu user si parola si poti vedea in timp real cum arata contractul si investitia ta pana acum, iar multe dintre ele au si o aplicatie pentru mobil pentru a facilita si mai mult accesul la aceste informatii.

 

Protectie si investitie intr-un singur pachet

 

Un avantaj major al cestui tip de solutie este ca imbina protectia cu nevoia de a economisi. Protectia porneste de la asigurarea in caz de deces al celui care isi face un asemnenea contract, si se poate extinde cu protectie in caz de invaliditate, spitalizare si chiar imbolnaviri grave.

 

Partea de economisire-investitie mai vine cu avantajul scutirii de impozit pe profit, deci la finalul contractului vei primi integral valoarea investitiei tale. Suna bine, nu-i asa?

 

Nu uita, acest tip de solutie se adreseaza obiectivelor pe termen mediu-lung, deci unei perioade de +10 ani, iar cu o alocare lunara catre acest tip de contract cu siguranta atingerea obiectivului tau va fi realizabila intr-un teremen mult mai scurt.

 

Pentru a avea o asigurare de viata cu element de investitie, contacteaza-ne, impreuna vom alege solutia cea mai buna de pe piata, care va imbina atat partea de investitie cat si protectie ta pentru cei dragi de acasa.

Scroll to Top