Asigurarea pentru culturi agricole – ce este si cui i se adreseaza

Email
LinkedIn
Facebook

Schimbarile climatice prin care trece intreaga lume au un efect direct asupra culturilor agricole. Chiar daca aceste schimbari nu sunt noi, efectele lor incep sa fie din ce in ce mai evidente. Pentru agricultori, incalzirea globala si fenomenele meteo extreme (din ce in ce mai frecvente si in tara noastra), pot duce la pierderi de miliarde de dolari la nivel global.

 

Aspectul financiar are consecinte dezastruoase la nivel umanitar. In tara noastra, peste un sfert din populatie lucreaza in agricultura si este dependenta de rezultatele ei. In anii secetosi (cum a fost 2020, de pilda), multi dintre ei sunt in pericol sa isi piarda unica sursa de venit cu totul.

 

De aceea, asigurarea pentru culturi agricole poate fi un veritabil colac de salvare. Hai sa descoperim impreuna ce este ea si cum te poate ajuta.

 

Ce este asigurarea pentru culturi agricole?

 

Asigurarea de culturi agricole este un tip de polita de asigurare care protejeaza culturile agricole, viile, livezile, precum si pasarile sau animalele, pestii sau albinele, de efectele fenomenelor natural si meteo imprevizibile.

 

Ce tipuri de culturi agricole se pot asigura?

 

Orice tip de cultura agricola poate fi asigurata. Polita se adreseaza culturilor de cereale, cartofi, legume, plante medicinale, pomi fructiferi, vita de vie, hamei, plante decorative si ornamentale, culturi din solarii si sere, livezi de pomi fructiferi si asa mai departe.

 

Exista un lucru important de mentionat, insa: societatile de asigurare nu pot oferi polite agricole decat pentru culturi agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

 

Nu stii sigur daca poti obtine o polita de asigurare pentru culturi agricole? Expertii nostri te pot ajuta cu indrumari concrete, sfaturi si raspunsuri. Solicita o oferta de asigurare pentru culturi agricole si iti vom raspunde la toate intrebarile in cel mai scurt timp!

 

Ce riscuri acopera asigurarea agricola?

 

Riscurile acoperite de acest tip de polita sunt foarte variate si pot fi personalizate in urma discutiei cu brokerul tau de asigurari. Iata care sunt principalele categorii de risc acoperite:

  • Alunecarea, prabusirea sau surparea terenurilor cultivate sau ale plantatiilor detinatorului politei.
  • Riscul de inghet tarziu de primavara sau timpuriu de toamna.
  • Riscul de seceta (supus anumitor conditii)
  • Riscul de atingere a capacitatii sau nivelului de productie

 

Cine poate incheia aceasta polita?

 

Orice persoana fizica sau juridica ce are activitate in domeniul agricol si detine culturi sau animale poate beneficia de polita pentru culturi agricole. Asa cum explicam mai sus, exista o lista de culturi agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

 

Atat timp cat tipul de cultura se regaseste in aceasta lista, o poti proteja prin intermediul unei polite de asigurare.

 

Cum se acorda despagubirile?

 

La fel ca in cazul majoritatii politelor de asigurare, despagubirile se acorda in functie de evenimentul produs si de tipul de polita incheiata.

 

Astfel, se acorda despagubiri in functie de gradul de distrugere al culturii, partial sau total, si in functie de ceea ce acopera polita: valoarea produselor sau cea a costurilor de productie.

 

Incheie polita de asigurare pentru culturi agricole prin Transilvania Broker

 

La Transilvania Broker lucram cu peste 20 de asiguratori pentru ca tu sa ai mereu acces la cele mai bune oferte de asigurare. Responsabilitatea noastra principala este satisfactia clientilor, asa ca iti vom recomanda mereu cea mai buna polita pentru nevoile tale, indiferent de societatea emitenta.

 

Transilvania Broker este unul dintre putinii broker de asigurari care ofera o polita pentru protectia culturilor agricole pentru persoane fizice sau juridice. Vrem sa fim alaturi de tine in alegerea optiunii potrivite pentru afacerea ta din domeniul agricol, asa ca scrie-ne oricand ai nevoie de ajutor.

 

Poti citi mai multe despre asigurarea pentru culturi agricole aici.

Scroll to Top