Asigurarile in 2021: ce polite ar trebui sa pui pe lista de prioritati

Email
LinkedIn
Facebook

Chiar daca 2020 a fost un an cel putin complicat pentru piata de asigurari din Romania, s-au inregistrat cresteri importante pentru anumite segmente, cum ar fi asigurarile pentru somaj si cele pentru locuinta. Poti citi mai multe despre piata asigurarilor din Romania in 2020 aici.

 

Pentru moment, hai sa ne concentram pentru anul care bate la usa. 2021 nu va fi nici el un an simplu, pentru nicio industrie si nici pentru consumatori. Pandemia de COVID-19 ne-a facut mai atenti la anumite aspecte ale vietii noastre. Am resetat prioritati si am petrecut mai mult timp gandindu-ne la viitor.

 

Ce inseamna asta, concret, din punct de vedere al asigurarilor? Hai sa aflam! Pe baza datelor colectate de Transilvania Broker pana in prezent, estimam ca anul 2021 va fi unul in care interesul va creste pentru politele de mai jos.

 

Ce tipuri de asigurari ar trebui sa prioritizezi in 2021?

 

Avem cu totii un mare risc la care ne gandim frecvent. Ne putem proteja de el, insa nu 100%. Ca atare, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa eliminam alte riscuri sau sa le minimizam pe cat posibil.

 

Cum bugetele dedicate politelor de asigurari nu sunt nelimitate, iata ce ar trebui sa pui pe lista de prioritati pentru 2021:

 

1. Asigurarea de viata

 

Este imperios necesar sa te protejezi pe tine si pe cei dragi. Riscul de deces sau imbolnavire (exista polite de asigurare de viata care il acopera si pe acesta din urma) exista mereu, insa acum pare mai evident decat oricand.

 

O asigurare de viata poate fi modul perfect de a-i poteja pe cei care depind de tine, dar si un instrument de economisire pe termen lung.

 

2. Asigurarea de sanatate

 

Sanatatea este lucrul la care ne gandim cu totii acum. Insa se pare ca este usor sa uitam ca pandemia de COVID-19 nu ne face imuni la alte riscuri de sanatate.

 

Daca ai un istoric familial de boli cronice (in special cardiace, vasculare sau cancer), iti recomandam o asigurare privata de sanatate. Astfel, oricare ar fi gradul de ocupare al spitalelor de stat, tu vei avea mereu acces la cei mai buni medici si la cele mai bune solutii.

 

3. Asigurarea facultativa a locuintei

 

In 2020, am devinit cu totii mai constienti de importanta pe care o are locuinta. Am petrecut mai mult timp in ea, astfel ca am invatat ca “acasa” nu este doar locul in care faci un dus rapid, dormi si poate mananci ceva pe fuga inainte sa pleci la birou.

 

Exista numeroase riscuri care ne pot perturba linistea de acasa: cutremure, incendii, inundatii, fenomene meteo extreme – acestea sunt doar cateva dintre lucrurile care se pot intampla. Multe dintre ele sunt in afara controlului tau. Insa siguranta locativa nu este.

 

O polita facultativa de asigurare a locuintei inseamna siguranta faptului ca orice s-ar intampla nu vei pierde cea mai mare investitie pe care ai facut-o.

 

4. Asigurarea de calatorie

 

Expertii au recomandat mereu asigurarile de calatorie inainte de a parasi tara, fie ca pleci in vacanta sau intr-o calatorie de afaceri. In 2021, asigurarea de calatorie este mai importanta ca niciodata.

 

Orice calatorie planificata poate fi anulata cu doar cateva zile sau chiar ore inainte din cauza evolutiei restrictiilor sau a starii de sanatate. De multe ori, va fi greu sa-ti recuperezi banii de la companiile aeriene sau de la hoteluri.

 

Cauta polite care acopera riscuri legate de COVID-19 si discuta cu brokerul tau de asigurari de fiecare data cand planifici o calatorie. Vei primi cele mai bune sfaturi despre polita ideala si despre cum sa optimizezi bugetul de asigurari.

 

De ce Transilvania Broker?

 

Transilvania Broker este primul broker de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti. Ca atare, oferim un grad ridicat de transparenta si de profesionalism, iar aceste lucruri se vad in miile de testimoniale de la clienti multumiti.

 

Mai mult decat atat, daca vrei sa inchei mai multe tipuri de polite de asigurare in 2021, probabil ca nu vei gasi cele mai bune oferte pentru toate la acelasi asigurator. Noi lucram cu peste 20 de companii de asigurari pentru a-ti putea oferi mereu cele mai bune pachete de asigurare. Vei lucra cu un singur broker (asa ca totul va fi foarte facil pentru tine), insa vei beneficia de cele mai bune oferte de pe intreaga piata de asigurari.

 

Scrie-ne sau suna-ne oricand! Suntem aici sa te ajutam sa iei cele mai bune decizii in domeniul asigurarilor.

 

Scroll to Top