Cateva polite de asigurare care te pot proteja de efectele unei crize economice

Email
LinkedIn
Facebook

S-a tot vorbit, in contextul pandemiei, de aparitia unei noi crize economice similare cu cea din 2008-2010. Stim ca aceea a fost o perioada neagra pentru majoritatea categoriilor profesionale, asa ca ne uitam cu totii cu teama spre viitor.

 

Inca nu stim ce se va intampla. Analistii financiari preconizau ca aceasta criza va incepe la finalul anului trecut. Unii spun ca semnele au inceput sa apara, in timp ce altii sunt increzatori ca marile economii ale lumii nu dau semne de incetinire, ci dimpotriva.

 

Fie ca va exista sau nu o criza economica mondiala, nu strica sa te pregatesti pentru ea. Dupa cum spun americanii: “hope for the best, but prepare for the worst” (spera la ce e mai bun, dar pregateste-te pentru ce e mai rau).

 

Chiar daca aceasta criza ne va “ocoli”, probleme financiare pot aparea oriunde, in bugetul oricui, fie ca vorbim de persoane fizice sau de companii. Daca speri ca urmatori ani vor fi cei mai buni de pana in prezent, insa vrei totusi sa te pregatesti pentru eventualitatea in care lucrurile nu vor sta chiar asa, gandim la fel!

 

Suntem alaturi de tine cu o selectie de polite care te pot proteja pe tine si pe cei dragi tie orice s-ar intampla.

 

Asigurarea facultativa a locuintei

 

O calamitate naturala (cum ar fi un cutremur) sau un incendiu care sa-ti afecteze grav locuinta sunt unele dintre lucrurile la care nici nu vrem sa ne gandim. Insa trebuie sa o facem, pentru ca ele se intampla zilnic multor romani.

 

In cazul in care acestea se suprapun si peste o criza economica, asigurarea facultativa a locuintei devine imperios necesara. In perioada pandemiei ne-am dat cu totii seama cat de importante sunt locuintele noastre. E important sa nu uitam acest sentiment si sa continuam sa avem grija de cea mai mare investitie a noastra.

 

Asigurarea de viata

 

Asigurarea de viata este un instrument excelent de a te asigura ca cei dragi tie sunt protejati indiferent de ce se intampla cu tine. Multe dintre aceste polite acopera si alte evenimente decat decesul titularului, cum ar fi incapacitatea de munca, ceea ce le face extrem de relevante pe parcursul intregii vieti.

 

De asemenea, unele polite de asigurare de viata au o componenta de economisire. In cazul unei crize economice care te afecteaza direct, poti sa retragi banii depusi pana la acea data in contul politei. Fii atent, totusi, la conditiile asigurarii pe care ai incheiat-o sau urmeaza sa o inchei, pentru ca majoritatea politelor implica penalizari din suma depusa la rascumpararea politei.

 

Asigurarea de sanatate

 

Interventiile chirurgicale complexe sau tratamentele performante de lunga durata sunt foarte greu de suportat, mai ales in contextul unei crize economice. Asigurarea de sanatate este garantia ta, ca orice s-ar intampla, vei avea acces la cel mai bun tratament si la cei mai buni medici, in Romania sau in strainatate.

 

E important sa notam aici ca polita de asigurare de sanatate va fi cu atat mai ieftina cu cat o vei incheia mai devreme. Instalarea unor anumite boli cronice va creste pretul politei, asa ca iti recomandam sa o inchei inainte ca sanatatea sa fie o problema reala.

 

Asigurarea de raspundere civila generala

 

Trebuie sa oferi despagubiri in urma unui accident? Aceasta polita te scuteste de destabilizarea bugetului. Chiar si un banal incident casnic, cum ar fi inundarea unui vecin, te poate costa mult.

 

Intr-o perioada de criza, aceste cheltuieli sunt chiar mai apasatoare. Asigurarea de raspundere civila generala acopera astfel de cheltuieli si multe altele.

 

Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii (BI)

 

Stim cu totii ca numeroase industrii au avut de suferit in urma pandemiei – HoReCa si turismul fiind printre cele mai afectate. Insa nu putem prezice ce categorii de afaceri ar afecta o eventuala criza economica.

 

De aceea, recomandam polita BI tuturor antreprenorilor romani. Acest tip de asigurare iti pune atat afacerea, cat si bugetul personal la adapost.

 

Concluzii

 

Nu stii care dintre aceste polite iti sunt absolut necesare si care pot sa mai astepte? Discuta cu un consultant Transilvania Broker, care iti poate oferi recomandari pertinente cu privire la prioritati. Consultatia este 100% gratuita si nu implica nicio obligatie din partea ta. Ce ai de pierdut?

Scroll to Top