Ce este asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii si cum te poate ajuta ea?

Email
LinkedIn
Facebook

91% dintre afacerile din Romania au fost afectate de pandemia de COVID-19. Majoritatea lor nu se asteapta sa revina la cifre de afaceri similare cu cele din 2019 prea curand.

 

Mediul de afaceri din tara noastra nu este o exceptie – cifre similare apar in mai toate tarile lumii. Insa, in timp ce cu totii suntem cu ochii pe modul in care ne afecteaza pandemia, uitam ca mai sunt si alte riscuri semnificative pentru companii.

 

Intreruperea afacerii (din alte motive decat restrictiile impuse de autoritati) sau BI (Business Interruption) se poate solda cu pierderi semnificative majore. Haide sa descoperim impreuna care sunt cele mai frecvente riscuri care duc la intreruperea afacerii si care este polita care ne poate proteja de ele.

 

Ce este asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii (BI)?

 

Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii este un tip de polita care acopera pagubele cauzate de intreruperea activitatii din cauza avarierii, pierderii sau distrugerii bunurilor utilizate in cadrul activitatii. Astfel de bunuri pot fi mijloace fixe sau circulante, de exemplu: cladiri, utilaje, autoturisme, masini, echipmante, materii prime si asa mai departe.

 

Atat timp cat aceste bunuri sunt acoperite printr-o polita cadru de asigurare a cladirilor si bunurilor, a masinilor si utilajelor sau a echipamentelor electronice, poti asigura si pierderile financiare suferite in urma intreruperii activitatilor.

 

Iata un exemplu: o tipografie poate activa doar atunci cand masinile de tiparit functioneaza. In cazul unei avarii care se intinde pe mai multe zile sau saptamani, tipografia trebuie sa-si intrerupa activitatea. Pe cale de consecinta, va avea si pierderi financiare.

 

Aceste pierderi se pot extinde pe termen lung. De exemplu, clientii ai caror comenzi au intarziat din cauza avariilor vor cauta un alt furnizor.
Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii ii ajuta pe antreprenori sa-si recladeasca mai repede afacerea, acoperind sumele pierdute in perioadele de inactivitate.

 

Vrei ca afacerea ta sa fie la adapost indiferent ce s-ar intampla? Hai sa discutam despre cum te poate ajuta, concret, aceasta polita!

 

Ce acopera asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii?

 

Poate cel mai neplacut lucru la intreruperea afacerii este faptul ca, de regula, sa intampla din senin, fara vreo avertizare, la fel ca un accident. Ca atare, nu poti face mare lucru pentru a preveni stoparea activitatii.

 

Insa te poti asigura ca pierderile suferite din aceasta intermitenta vor fi minime. La cate dintre riscurile de mai sus sunt expuse bunurile de care depinde activitatea companiei tale?

 

Poti fi sigur, de exemplu, ca birourile tale nu vor fi inundate si toate echipamentele electronice distruse? Sau ca utilajele tale nu vor ceda din senin?
Probabil ca nu.

 

Iata cum te poate ajuta asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii:

  • Suport/despagubiri platite pana cand atingi capacitatea sau nivelul de productie anterior datei de producere a evenimentului
  • Ajutor pentru refacerea cifrei de afaceri
  • Suplimentar, polita poate acoperi diverse cheltuieli aditionale, cauzate de intreruperea activitatii (inchirierea de noi locatii, plata orelor suplimentare, cheltuieli de expertiza a daunei)

 

Mai mult, beneficiezi de un grad ridicat de flexibilitate: poti alege perioada de indemnizare potrivita pentru tine. Aceasta se refera la perioada pentru care se ofera despagubiri pentru intreruperea afacerii. Exista o serie de factori care pot influenta perioada in care ai nevoie de sprijin, iar tu ii cunosti cel mai bine. De aceea, poti decide singur care este perioada exacta dintre aparitia evenimentului care a generat pierderi si inlaturarea completa a efectelor lui.

 

Vrei sa stii mai multe despre asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii? Iti raspundem cu drag la orice intrebare! Vorbeste cu un expert Transilvania Broker!

 

Scroll to Top