Ce este asigurarea de Raspundere Civila Generala si cum te poate ajuta ea?

Email
LinkedIn
Facebook

Cateodata, scuzele nu sunt de ajuns. Desi nu ne asteptam, putem ajunge in situatii-limita, in care sa provocam anumite daune sau vatamari unor terti. Aceste situatii se pot incheia cu procese costisitoare. Daca, desigur, nu ai incheiat o polita de raspundere civila generala.

 

Oricat am fi de prudenti, nu putem prezice viitorul si nici nu putem sti cum vom reactiona in anumite situatii. De aceea, e mai bine sa fii acoperit orice s-ar intampla.

 

Daca asigurarea de raspundere civila nu iti este familiara inca, acest lucru este pe cale sa se schimbe. Hai sa descoperim impreuna totul despre aceasta polita destul de putin cunoscuta, insa foarte necesara.

 

Ce este polita de Raspundere Civila Generala?

 

Polita de raspundere civila generala este un tip de asigurare care te protejeaza in cazul daunelor sau vatamarilor produse unor terti de catre tine. Este similara cu polita RCA, care acopera daunele si vatamarile produse de detinatorul ei.

 

Polita poate acoperi evenimente dintre cele mai variate, de la o banala inundatie care ii afecteaza pe vecinii tai pana la vatamari corporale produse din culpa.

 

Ce riscuri acopera polita de Raspundere Civila Generala?

 

Iata cateva dintre riscurile pe care aceasta polita le acopera:

  • Sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca persoanei pagubite/vatamate in cazul producerii evenimentului asigurat.
  • Cheltuielile de judecata suportate de catre persoana pagubita pentru desfasurarea formalitatilor necesare pentru a obliga asiguratul la plata despagubirilor – doar daca exista o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens.
  • Cheltuielile de judecata suportate de persoana asigurata.

 

Cine poate incheia o polita de Raspundere Civila Generala?

 

Orice cetatean roman de peste 18 ani poate incheia polia de raspundere civila generala. Acoperirea este, de asemenea, pe intreg teritoriul Romaniei.

 

Alte beneficii ale politei

 

Desi pare simpla in esenta, polita de raspundere civila generala poate deveni extrem de complexa, in functie de riscurile pe care alegi sa le acoperi. Iata ce trebuie sa stii:

  • Polita poate acoperi si membrii familiei asiguratului (cum ar fi sotul/sotia si/sau copiii acestuia).
  • Polita poate fi suplimentata cu anumite riscuri acoperite, cum ar fi raspunderea chiriasului fata de proprietar sau a proprietarului fata de chirias.
  • Riscurile acoperite, primele de asigurare si conditiile generale difera de la asigurator la asigurator. De aceea, este important sa lucrezi cu un broker de asigurare care te poate sfatui in mod obiectiv cum sa alegi cea mai buna oferta.

 

Poti citi mai multe despre polita de raspundere civila generala aici. De asemenea, daca ai intrebari, consultantii nostri iti stau la dispozitie. Suntem bucurosi sa te ajutam cu alegerea celei mai bune polite. Solicita o oferta de asigurare aici, iar noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp!

Scroll to Top