Ce sa faci dupa ce ai incheiat polita CASCO

Email
LinkedIn
Facebook

Spre deosebire de polita RCA, CASCO nu este o asigurare obligatorie. Insa te poate salva de la cheltuieli enorme in cazul unui accident produs din vina ta sau in caz de furt, dauna in parcare si multe alte situatii greu de prevazut.

 

Ca atare, te felicitam daca ai incheiat deja polita CASCO. Daca inca nu ai facut-o, un specialist Transilvania Broker te poate ajuta sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine. Cere o oferta aici.

 

Iata, insa, o intrebare pe care nu foarte multi asigurati si-o pun: ce se intampla DUPA ce inchei polita CASCO? Care sunt reponsabilitatile mele?

 

Ei bine, din momentul incheierii politei, asiguratorul se ocupa de majoritatea lucrurilor. Insa asta nu inseamna ca nu ai si tu un rol in bunul mers al relatiei dintre tine, broker si/sau asigurator.

 

Iata ce poti face pentru a te asigura ca totul merge ca pe roate:

 

1. Fii mereu sincer cu asiguratorul

 

Aminteste-ti ca asiguratorul este partenerul tau si e mereu gata sa te ajute. Pentru fiecare broker sau asigurator, clientii fideli sunt cea mai buna afacere.

 

Astfel, atunci cand ti se cer detalii despre starea masinii sau poze, nu incerca sa “cosmetizezi” adevarul. El va iesi oricum la suprafata. Fii sincer cu reprezentantii firmei de asigurari pentru a primi tot suportul lor.

 

2. Verifica datele de pe polita

 

Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand o primesti. Erorile sunt rare, insa ele se intampla.

 

CNP-ul sau CUI-ul tau sunt cele mai importante, alaturi de seria de sasiu. De asemenea, verifica daca inspectia de risc a fost realizata complet si daca informatiile sunt corecte. Ultimul pas: fotografiile atasate trebuie sa fie clare pentru ca, in cazul unie daune, sa se poata stabili usor starea initiala a masinii.

 

3. Nu uita sa platesti ratele la timp

 

Poti opta sa platesti prima integral, caz in care, de regula, vei primi o reducere. Daca ai optat pentru plata in rate, ai grija sa nu intarzii cu platile nici macar o zi peste termenul-limita.

 

In cazul unei plati intarziate, nu vei beneficia de acoperire pentru perioada respectiva. Stim, e greu sa crezi ca ti se poate intampla ceva FIX in acele cateva zile, dar…stim cu totii cum functioneaza legile lui Murphy. Dureaza doua minute sa setezi o alarma pe telefon!

 

4. Anunta autoritatile in 24 de ore

 

In cazul unui furt sau incendiu, trebuie sa anunti autoritatile in maxim 24 de ore de la data constatarii. Noi iti recomandam, insa, sa o faci imediat pentru a creste sansele de recuperare a masinii sau de prindere a faptasului.

 

5. Anunta asiguratorul rapid

 

In cazurile de mai sus, se recomanda anuntarea companiei de asigurari in maxim 48 de ore. Din nou, iti recomandam sa nu astepti atat de mult si sa faci fotografii cat mai repede.

 

In cazul unui accident sau a altui tip de dauna acoperita de polita ta CASCO, primul tau telefon ar trebui sa fie la asigurator. Ei te vor indruma catre cel mai rapid mod de a-ti repara masina si/sau de a primi alta la schimb.

 

Asigura-te ca ai toate actele necesare

 

In caz de dauna acoperita de CASCO, asiguratorul iti va transmite o lista de acte de care ai nevoie pentru reparatii sau recuperarea daunei. De regula, aceasta lista include:

  • CI-ul persoanei asigurate
  • CI-ul si perminsul de conducere al persoanei care conducea autovehiculul la momentul producerii daunei (daca este o alta persoana decat cea asigurata)
  • Certificatul de inmatriculare al vehicului
  • Proces verbal de contraventie eliberat de autoritati (daca este cazul)
  • Copie dupa polita CASCO
  • Alte documente in functie de circumstantele producerii daunei sau de procedurile asiguratorului.

 

Responsabilitatea ta este sa te asiguri ca majoritatea acestor acte se afla intr-un loc usor accesibil, la care poti ajunge usor. De asemenea, ofera asiguratorului toate actele cerute.

 

La Transilvania Broker, ne asiguram ca suntem alaturi de tine inca inainte de a incheia polita si pana la expirarea ei, chiar si in cazul unor daune. Daca nu stii exact ce sa faci dupa incheierea politei, ne poti contacta oricand. Te vom ajuta cu drag!

Scroll to Top