Cele mai comune greseli in alegerea politei CASCO si cum sa le eviti

Email
LinkedIn
Facebook

Tu la ce esti cel mai atent atunci cand inchei o polita CASCO? La pret? La numele asiguratorului? La clauzele contractuale? Toate acestea (si multe altele!) sunt importante.

 

Insa exista cateva greseli comune pe care majoritatea posesorilor de polite CASCO le fac la semnare sau la reinnoire. Le-am listat mai jos, pentru a-ti fi mai usor sa le eviti atunci cand semnezi urmatoarea polita.

 

Esti atent doar la pret

 

Da, pretul unei polite este important. Insa mai important decat pretul este modul in care compania de asigurari va trata dosarul tau de daune. Citeste cu atentie clauzele si vezi ce este inclus in pretul mic pe care il doresti.

 

Vei afla ca, de multe ori, unele tipuri de incidente nu sunt acoperite. Stim, cu totii ne gandim ca nu ni se poate intampla chiar noua. Experienta noastra, dupa incheierea a sute de mii de polite CASCO pentru clientii nostri, ne arata ca unele lucruri chiar se intampla si e bine sa fii pregatit pentru ele.

 

Avem sute de povesti ale clientilor care contacteaza brokerii pentru a le multumi pentru recomandarea facuta – atunci cand au de rezolvat un incident care este acoperit de polita recomandata de colaboratorii Transilvania Broker.

 

Stabilesti o valoare a fransizei prea mare (sau prea mica)

 

In cazul fransizei, lucrurile sunt destul de simple: nu ar trebui sa stabilesti niciodata o valoare care iti poate destabiliza bugetul. Gandeste-te care este suma pe care o poti scoate din buzunar in cazul unui incident. Multi soferi aleg o valoare mai mare decat isi permit in mod real, pentru a trage in jos pretul politei.

 

Pe de alta parte, o valoare prea mica iti va aduce un pret mai mare al politei. Gandeste-te ca, in cazul majoritatii daunelor, asiguratorul va suporta cea mai mare parte a pierderii.

 

Nu compari ofertele de pe piata

 

Piata asigurarilor se schimba constant, la fel si ofertele de la diverse companii de asigurare. Iti recomandam ca, atunci cand inchei o polita noua, sa compari cu atentie mai multe oferte. Uita-te, pe langa pret, si la tipurile de acoperire pe care le ofera, dar si la perioada de gratie oferita.

 

La Transilvania Broker lucram cu peste 20 de parteneri pentru ca tu sa poti alege cu usurinta cea mai buna oferta. Discuta cu un consultant Transilvania Broker despre cele mai importante lucruri pentru tine, iar el te va ajuta sa alegi cea mai buna polita CASCO.

 

Dai prea putina importanta sumei asigurate

 

Suma asigurata se calculeaza pornind de la valoarea “de nou” a autovehiculului si include atat uzura pana la momentul incheierii politei, cat si alti factori, cum ar fi varsta si experienta soferului.

 

Din nou, majoritatea consideram ca o dauna totala nu ni se poate intampla tocmai noua. Insa nu uita ca o dauna totala nu implica neaparat distrugerea completa a masinii… ca in filmele de actiune. Dauna se considera totala, de exemplu, si atunci cand masina inca porneste, insa unul sau mai multe dintre elementele de siguranta (stalpii, de pilda) sunt avariati. O dauna totala nu inseamna faptul ca masina nu mai poate fi condusa, ci ca nu mai poate fi condusa in siguranta.

 

Asigura-te ca suma asigurata acopera valoarea reala a masinii, chiar daca acest lucru poate insemna cresterea primei de asigurare. Este important ca, in cazul unei daune totale, sa-ti poti achizitiona rapid o masina similara.

 

Concluzii

 

Prea multe detalii despre politele CASCO? Te intelegem, e complicat sa alegi cea mai buna polita CASCO, iar acest articol explica doar o parte din capcanele pe care le poti intalni. Vestea buna este ca nu trebuie sa te ocupi singur de asta. Discuta cu un agent Transilvania Broker, care stie toate dedesubturile politelor de asigurare pentru a gasi cea mai buna optiune pentru tine!

 

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top