Cum iti alegi asigurarea de viata in functie de stilul tau de viata

Email
LinkedIn
Facebook

Nivelul de acoperire, dar si primele pe care le platesti pentru asigurarea de viata depind in mare masura de stilul tau de viata. E un caz similar cu ceea ce se intampla cu politele RCA, unde vei plati mai mult daca ai un istoric de incidente cauzate de tine.

 

Hai sa vedem intai ce influenteaza pretul asigurarii de viata.

 

Stilul de viata si cum influenteaza el asigurarea de viata

 

Pe scurt, cu cat stilul tau de viata e mai periculos, cu atat vei plati mai mult pentru asigurarea de viata. Iata cateva exemple:

 

  • Profesii riscante: pilotii de raliuri, minerii, alpinistii utilitari, marinarii si multi altii sunt considerati persoane cu risc inalt. Daca meseria ta nu presupune riscuri exceptionale, e momentul sa te uiti la alti factori.
  • Hobby-uri: daca munca ta se desfasoara la birou, insa iti place sa schiezi, sa faci scufundari sau alpinism, sa participi la raliuri sau sa practici sporturi extreme (bungee jumping, parkour sau altele), vei plati mai mult pentru polita de asigurare.
  • Fumatul: fumatorii platesc printre cele mai mari prime de asigurare, deoarece fumatul este asociat cu numeroase boli cardiovasculare, digestive si pulmonare.
  • Consumul excesiv de alcool: la fel ca fumatul, acesta poate avea repercusiuni asupra sanatatii tale.
  • Starea de sanatate generala: supraponderabilitatea, nivelul de activitate fizica, precum si bolile preexistente vor influenta pretul asigurarii tale.

 

Ce poti face in cazul in care ai bifat una sau mai multe dintre categoriile de mai sus? Cum poti beneficia de o polita de asigurare care sa se potriveasca nevoilor tale si care sa aiba un pret decent?

 

Cum alegi polita de asigurare de viata?

 

In primul rand, iti recomandam sa discuti cu un broker de asigurari. Acesta are acces la oferte de la mai multi asiguratori si stie in detaliu care polita ti se potriveste mai bine in functie de stilul de viata. Nu toti asiguratorii ofera acelasi “punctaj” pentru fiecare din lucrurile de mai sus. In plus, sa afli singur care asigurator ofera polita cea mai buna pentru tine poate lua zile intregi – ai sute de clauze de citit, inteles si revizuit.

 

Mai apoi, iti recomandam o analiza a stilului de viata. Exista anumiti factori pe care nu ii poti influenta. Spre exemplu, poate ca nu iti poti schimba complet meseria. Bolile genetice sau pre-existente pot fi cel mult tinute sub control, insa nu le poti face sa dispara cu totul.

 

Asa ca iti mai raman factorii pe care ii poti schimba tu. Renuntarea la fumat sau la consumul excesiv de alcool sunt primele lucruri pe care ar trebui sa le iei in calcul. Nivelul de activitate fizica le urmeaza indeaproape.

 

Sub nicio forma nu e recomandat sa eviti adevarul la completarea chestionarului pentru polita de asigurare de viata. Acest lucru poate iesi la iveala daca se solicita un examen medical sau in urma consultarii istoricului medical in cazul unei daune. In aceasta situatie este posibil ca despagubirea sa fie ajustata in functie de prima pe care trebuia sa o platesti, daca asiguratorul cunostea toate informatiile, sau chiar sa fie refuzata, in cazul in care asiguratorul nu ar fi incheiat polita cunoscand aceste detalii.

 

Pentru a cobori nivelul primei, incheie asigurarea cat mai repede. Cu cat esti mai tanar, cu atat vei plati mai putin.

 

In fine, discuta cu broker-ul tau despre extra-optiunile adaugate la polita ta. Fa o evaluare a lor impreuna cu factorii de risc cei mai semnificativi comparativ cu stilul tau de viata si afla la ce poti renunta.

 

Din nou, brokerul de asigurari te poate ajuta sa navighezi printre oferte, iar atunci cand o gasesti pe cea potrivita, sa o optimizezi astfel incat sa ai cat mai multe beneficii. Afla aici mai multe despre asigurarea de viata prin Transilvania Broker!

 

Scroll to Top