Cum iti alegi asigurarea de viata in functie de varsta

Email
LinkedIn
Facebook

Achizitia unei polite de asigurare de viata este o idee buna la orice varsta. Dar pe masura ce inaintezi in varsta, prioritatile si nevoile tale se schimba.

 

Cea mai buna perioada pentru a achizitiona o astfel de polita este intre 20 si 30 de ani. In acest interval, majoritatea oamenilor se bucura de cea mai buna forma fizica, astfel ca si costul politei va fi mai scazut.

 

Chiar daca ai depasit aceasta varsta, iar polita va fi usor mai scumpa, ea iti poate aduce mai multe beneficii – atat tie, cat si celor apropiati tie. Iata ce sa urmaresti de la asigurarea de viata in functie de varsta.

 

Asigurarea de viata intre 20 si 30 de ani

 

Stim, la aceasta varsta consideri, probabil, ca nu ai nevoie de o asigurare de viata. Situatiile neprevazute, insa, se pot intampla la orice varsta, asa ca nu strica sa fii prevazator. In plus, aceasta asigurare iti poate oferi mai mult decat despagubirea in cazul decesului. Daca exista persoane care depind de tine din punct de vedere financiar, polita ii poate ajuta sa:

 

  • Plateasca un credit ipotecar contractat de tine.
  • Acopere cheltuielile de inmormantare si succesiune
  • Acopere cheltuielile cu educatia copiilor.

 

Cu alte cuvinte, daca exista astfel de persoane in viata ta, e bine sa iei in calcul o polita de asigurare de viata.

 

Asigurarea de viata intre 30 si 40 de ani

 

Aceasta este inca o varsta la care poti beneficia de oferte bune pentru asigurarea de viata. De asemenea, e foarte probabil sa ai deja o familie care sa depinda de tine pentru mai multe aspecte.

 

Fie ca esti sau nu persoana din familie care aduce cel mai mare venit, un sprijin financiar va fi extrem de folositor in cazul in care se intampla ceva cu tine. Pe langa cele de mai sus, asigurarea de viata ii va ajuta pe beneficiarii ei sa:

 

  • Acopere orice cheltuieli ramase in urma ta (diferite credite, leasing-uri, alte datorii si asa mai departe)
  • Acopere cheltuielile medicale daca decesul survine in urma unei boli indelungate

 

De asemenea, polita te poate ajuta si pe tine sa acoperi cheltuieli medicale sau alte cheltuieli neasteptate, inca din timpul vietii. Gandeste-te la ea ca la o plasa de siguranta intr-un moment al vietii in care nu vrei ca ceva neasteptat sa-ti taie avantul.

 

Asigurarea de viata intre 40 si 50 de ani

 

In aceasta perioada, asigurarea de viata va fi mai scumpa, insa, in continuare accesibila. Beneficiarii ei o pot folosi pentru toate cele mai sus.

 

Dar e important sa-ti amintesti ca aceasta perioada vine cu mai multe probleme medicale. In functie de clauzele alese, asigurarea de viata te poate ajuta sa suporti aceste costuri mai usor, fara a compromite caliltatea serviciilor medicale de care poti beneficia.

 

Asigurarea de viata intre 50 si 60 de ani

 

La aceasta varsta, asigurarea nu va fi una ieftina. De aceea, iti recomandam sa o inchei mai ales daca exista mai multe persoane in jurul tau care se bazeaza pe tine.

 

Asigurarea medicala poate servi pentru:

 

  • Acoperirea decalajului de venit din familia ta survenit in urma disparitiei tale.
  • O mostenire pentru urmasii tai.
  • In general, sustinerea materiala a familiei tale care a fost obisnuita cu un anumit nivel de trai.

 

Asigurarea de viata la peste 60 de ani

 

Da, poti incheia o asigurare de viata si la peste 60 de ani. Si s-ar putea sa fii surprins: preturile nu sunt nici pe departe atat de prohibitive precum ai putea crede. Desigur, conteaza mult si starea ta de sanatate.
 

Singura exceptie aici este faptul ca nu o vei putea incheia pentru o perioada mai mare de 20 de ani.

 

Nu stii sigur daca pretul politei de asigurare de viata este justificat de acoperirea pe care le-o ofera celor dragi? Suntem aici pentru a te ajuta sa faci cele mai bune alegeri!

 

Discuta cu un consultant Transilvania Broker si afla care este cea mai buna polita de pe piata in functie de varsta si nevoile tale – si daca ar trebui sa investesti in ea sau intr-un alt produs.

Scroll to Top