Cum te pot proteja asigurarile de schimbarile climatice

Email
LinkedIn
Facebook

Ne pregatim de primavara, dupa o iarna care aproape a disparut complet. Cu exceptia catorva zile mai reci (insa mult sub media de temperaturi a anilor anteriori), iarna 2021-2022 a fost excesiv de blanda.

 

Marea Britanie a avut un record de temperatura de 16.3 grade in prima zi a anului. In partea opusa a lumii, lucrurile stau similar – Noua Zeelanda a avut si ea cea mai calda iarna inregistrata vreodata (sau, cel putin, de cand temperaturile se masoara constant).

 

Schimbarile climatice nu par ca vor incetini prea curand. Summitul de la Glasgow de la finele lui 2021 a dezamagit multi experti prin lipsa unor concluzii clare si a unui plan de actiune.

 

Ce poti face pentru a te proteja in acest context? Ei bine, despre lucrurile generale ii vom lasa pe experti sa vorbeasca. Noi iti putem spune cum te pot proteja asigurarile.

 

3 moduri in care asigurarile te pot proteja de schimbarile climatice

 

1. Asigurari impotriva schimbarilor climatice

 

Da, astfel de polite se contureaza deja in viitorul apropiat. Asiguratorii din toata lumea au inteles ca schimbarile climatice afecteaza fiecare aspect al vietii noastre, asa ca ne asteptam sa avem si pe piata din Romania niste polite dedicate pentru acest fenomen sau clauze care sa il contina explicit.

 

Pe de alta parte, avem deja polite de asigurari care te ajuta sa combati efectele incalzirii globale, chiar daca nu poarta aceasta denumire. Iata mai jos un exemplu:

 

2. Asigurarea pentru locuinta

 

Asigurarea facultativa pentru locuinta te protejeaza de multe riscuri, unele dintre ele fiind dezastrele naturale si calamitatile, din ce in ce mai frecvente din cauza schimbarilor climatice.

 

Furtunile, inundatiile, alunecarile de teren si incendiile de padure pot fi incluse in asigurarea facultativa de locuinta, asa ca nu uita sa verifici aceste clauze cand inchei o astfel de polita, mai ales daca locuiesti intr-o zona predispusa la aceste fenomene.

 

3. Asigurari pentru riscuri personale cauzate de schimbarile climatice

 

Poate nu ne gandim mereu la riscuri in termeni globali, insa multe lucruri care sa intampla la celalalt capat al lumii ne pot afecta direct.

 

Spre exemplu:

 

  • Vacanta ta a fost amanata din cauza unei furtuni devastatoare la destinatie sau din cauza unei noi tulpini de COVID? Asigurarea de calatorie te poate ajuta sa-ti recuperezi banii.
  •  

  • Ploaie torentiala, cu grindina si copacii rupti care cad pe masina ta? Asigurarea CASCO te ajuta sa o repari fara a-ti afecta bugetul uzual.
  •  

  • Probleme de sanatate pe fondul poluarii excesive? Asigurarea de sanatate iti ofera acces la cei mai buni medici si la conditii de spitalizare excelente, atat in sistemul de stat, cat si in cel privat.
  •  

Acestea sunt doar cateva exemple. Insa aproape toate politele de asigurare acopera riscuri care, in cele din urma pot fi puse pe seama schimbarilor climatice. Iar aceasta acoperire va fi cu siguranta imbunatatita in viitorul apropiat, pe masura ce expertii din domenii ca sanatatea, infrastructura sau managementul riscului identifica noi riscuri la care suntem supusi din cauza schimbarilor climatice.

 

Vrei sa afli mai multe despre cum te pot proteja asigurarile in orice situatie? Discuta cu un asistent Transilvania Broker!

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top