De ce polite de asigurare ai nevoie ca freelancer?

Email
LinkedIn
Facebook

Numarul de freelanceri din tara noastra creste semnificativ de la an la an. Pe fondul pandemiei, tot mai multi romani au ales sa lucreze independent, fie exclusiv, fie pentru a-si completa veniturile din locul de munca stabil.

 

Sa fii propriul tau sef inseamna mai multa libertate, insa si mai multa responsabilitate. Iti poti face programul de munca asa cum vrei, poti alege clientii cu care sa lucrezi, dar trebuie sa fii pregatit si pentru partile mai putin placute, cum ar fi faptul ca esti singurul responsabil pentru bunastarea ta si pentru greselile pe care le faci.

 

Exista polite de asigurari care te pot proteja atat ca persoana fizica, cat si ca persoana juridica. Hai sa descoperim impreuna care sunt asigurarile recomandate pentru freelanceri.

 

1. Asigurarea de sanatate

 

In primul rand, trebuie sa ai grija de tine. Chiar daca platesti asigurarea de sanatate la stat, o polita de sanatate privata iti ofera o protectie suplimentara.

 

E important sa nu confunzi asigurarea privata de sanatate cu abonamentul medical. Acesta din urma iti ofera acces la serviciile medicale ale unei singure clinici, in timp ce asigurarea privata de sanatate iti poate deconta servicii medicale de orice tip (inclusiv interventii chirurgicale) la numeroase clinici si spitale, atat de stat, cat si private.

 

Pentru un freelancer, asigurarea medicala privata ofera foarte multa flexibilitate. Stii ca orice ti s-ar intampla, ai acces la cele mai bune servicii medicale din tara noastra sau din afara ei – numeroase polite deconteaza inclusiv servicii medicale din strainatate.

 

Afla aici mai multe despre asigurarea privata de sanatate.

 

2. Asigurarea de viata

 

Ca freelancer, protectia sociala de care te bucuri este minima – e principalul sacrificiu pe care trebuie sa il faci pentru a obtine libertatea de a fi propriul tau sef. Daca ai deja o asigurare de sanatate, ea iti va acoperi costurile cu diagnosticarea si tratamentului in cazul unei boli grave.

 

Insa ce se intampla cu veniturile tale?

 

Asigurarea de viata iti poate acoperi si aceste nevoi prin anumite clauze daca ai o perioada in care esti in incapacitate de munca. Mai mult, ea ii poate proteja pe cei dragi tie in cazul unui eveniment nefericit, cum este decesul.

 

Afla mai multe despre asigurarea de viata pentru freelanceri aici.

 

3. Asigurarea de raspundere profesionala

 

Atunci cand faci o greseala ca angajat, in majoritatea cazurilor, responsabilitatea legala si financiara este preluata de compania pentru care lucrezi. Dar daca esti freelancer, responsabilitatea iti apartine in totalitate.

 

Stim ca esti un profesionist responsabil, insa greselile pot aparea oricand, oricat de multa atentie si buna-credinta ai pune in munca ta. Asigurarea de raspundere profesionala protejeaza freelancerii si liber-profesionistii atat in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, cat si in ceea ce priveste plata unor eventuale despagubiri.

 

Cu alte cuvinte, daca unul dintre clientii tai te da in judecata invocand daune pe care le-a suferit din cauza ta, iar instanta ii da dreptate, tu vei fi acoperit de asigurare. Astfel de procese pot fi foarte costisitoare si sunt din ce in ce mai frecvente in Romania.

 

Afla mai multe despre asigurarea de raspundere profesionala pentru freelanceri aici.

 

Acestea sunt cele trei polite de asigurare absolut necesare oricarui freelancer. Desigur, in functie de specificul activitatii tale, poti incheia mai multe polite care sa te protejeze in orice situatie.

 

Discuta cu un consultant Transilvania Broker. Acesta iti poate recomanda asigurarile ideale pentru freelanceri, in functie de nevoile si de bugetul tau.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top