4 modalități prin care poți să ai grijă de casa ta

Email
LinkedIn
Facebook
grija de casa ta_tbk

Știm cât de importantă e casa ta. Și, știm, de asemenea, că pentru unii dintre noi, aceasta reprezintă agoniseala de-o viață, multă muncă și eforturi depuse. Mai mult, atenția pe care i-o acordăm, de la curățenie până la toate obiectele de decor pe care le strângem, ne poate face să ne simțim mai bine.

 

Însă când toate aceste lucruri se adună, iar locuința devine din ce în ce mai importantă pentru tine și te reprezintă întrutotul, e necesar să te asiguri că va rămâne așa cum îți dorești cât mai mult timp. Ți-am pregătit 4 modalități prin care poți să ai grijă de casa ta, pentru un viitor sustenabil.

 

  1. Fă un obicei din întreținerea regulată

Pe lângă curățenia periodică și atenția pe care i-o acorzi, locuința ta are nevoie și de o verificare regulată. Ce înseamnă asta? Inspectează periodic instalațiile sanitare, cele electrice și de gaz pentru a evita orice fel de scurgeri, blocaje sau alt tip de probleme.

Dacă stai la casă, gândește-te la starea acoperișului și la întreținerea acestuia. Ocupă-te de acest aspect regulat, dar mai ales după furtuni sau alte fenomene meteorologice extreme.

 

  1. Creează-ți o locuință eficientă din punct de vedere energetic

Chiar dacă te bucuri de toate facilitățile de care ai nevoie, asta nu înseamnă că facturile la energia electrică trebuie să fie imense. Pune accentul pe câteva aspecte care îți vor reduce consumul de energie, pentru un viitor mai sustenabil. De exemplu, utilizează termostatele inteligente pentru reglarea temperaturii, alege ferestre de înaltă calitate cu etanșare adecvată sau înlocuiește becurile din casă cu unele LED.

 

Folosește chiar surse alternative de energie. Poți alege panourile solare fotovoltaice, conectate la rețeaua electrică națională, pentru a produce curentul de care ai nevoie. Iar dacă înregistrezi surplus, îl poți vinde pentru un venit pasiv.

 

  1. Ai grijă de grădina ta sau de balcon

Indiferent dacă stai la casă sau la bloc, zona din jurul locuinței poate fi la fel de importantă. În cazul grădinii sau al unei terase, poți diversifica activitățile din jurul acestora. Plantează flori sau legume pentru o grădină frumoasă și productivă sau alege ghivece cu flori și plante aromatice, pe care le poți pune chiar și în balcon.

 

Pe lângă faptul că vor avea un aport la nivelul tău de sănătate, acestea pot fi chiar activități relaxante. Te vor face să uiți de stresul de zi cu zi.

 

  1. Încheie o asigurare atât pentru locuință, cât și pentru bunurile din ea

Atunci când transformi o simplă casă sau un simplu apartament în locuința ta sau chiar în căminul tău, atașamentul față de acesta crește. Gândește-te cât de mult investești în acest moment: financiar – prin toate îmbunătățirile pe care le-ai făcut. Sau emoțional – prin tot efortul și atenția pe care le-ai depus, de-a lungul timpului.

 

Protejează-ți căminul printr-o asigurare pentru locuință, PAD, împotriva fenomenelor naturale, precum alunecările de teren sau inundații. Iar dacă te gândești la toate investițiile pe care le-ai făcut, oferă protecție și bunurilor electrocasnice, aparaturii electronice, tablourilor sau cărților cu o valoare ridicată.

 

Întreabă cel mai apropiat reprezentant de asigurarea de locuință pentru cât mai multe calamități și nu lăsa riscurile externe să îți afecteze liniștea.

 

Contactează-ne acum prin numărul de telefon sau discută cu consultantul Transilvania Broker direct pe site!

Scroll to Top