Polita de asigurare de viata atasata creditelor: ai nevoie de ea?

Email
LinkedIn
Facebook

Atunci cand contractezi un credit, esti, in general optimist. Banii primiti de la banca vor aduce o schimbare benefica: o locuinta noua, o masina noua sau poate un credit de nevoi personale pentru finantarea unui vis mai vechi.

 

Dincolo de beneficiile imediate, e important, insa, sa ne amintim si de responsabilitatea care vine cu o astfel de decizie: banii trebuie returnati bancii indiferent de ce se intampla cu titularul creditului. Mai mult, vei avea de achitat si dobanda aferenta fiecarei rate.

 

Lucrurile nu se intampla mereu conform planului

 

In general, acest lucru se intampla fara evenimente. Dar exista si riscul ca titularul de credit sa aiba fie probleme de sanatate, fie accidente care se pot solda cu decesul sau invaliditatea acestuia si, implicit, cu imposibilitatea de a returna creditul angajat.

 

In acesta situatie familia care deja trece prin dificultati emotionale este pusa si in fata unor dificultati financiare. Politele de asigurare sunt facute exact pentru astfel de cazuri – pentru momentele in care planurile tale sunt date peste cap de evenimente in afara controlului tau.

 

Polita de asigurare de viata atasata creditelor este un exemplu perfect aici.

 

Ce este polita de asigurare de viata atasata creditelor?

 

Polita de asigurare de viata atasata creditelor are rolul de a interveni prin plata creditului in situatia in care titularul nu mai poate face acest lucru.

 

Polita are doua riscuri principale acoperite. Primul este decesul asiguratului titular de credit, fie ca acest deces se datoreaza cauzelor naturale, fie ca este din accident. In acest caz, asiguratorul va achita integral soldul creditului lasand astfel familia in posesia imobilului sau a altor bunuri achizitionate.

 

Al doilea risc se refera la invaliditatea permanenta a asiguratului care il poate pune in imposibilitatea de a mai munci si, implicit, de a mai achita ratele bancare. Si aici, in functie de gravitatea invaliditatii, asiguratorul va achita creditul in locul asiguratului, fie integral, fie partial.

 

Pretul unei astfel de polite de asigurare va fi influentat de valoarea creditului, perioada pentru care a fost acordat si, bineinteles, de varsta contractantului. Trebuie sa stii, insa, ca este un tip de asigurare accesibil chiar si persoanelor cu venituri mici.

 

Exista mai multe tipuri de polita de asigurare de viata atasata creditelor, iar clauzele difera de la asigurator la asigurator. De aceea, iti recomandam sa apelezi la un broker de asigurari. Poate fi dificil sa navighezi singur printre numeroasele oferte si sa intelegi toate clauzele. Un broker de asigurari a facut asta deja. Acum mai are nevoie doar de cateva detalii despre tine pentru a-ti recomanda cea mai buna oferta pentru nevoile tale si pentru stilul tau de viata.

 

Chiar daca banca nu solicita explicit o astfel de polita la acordarea creditelor, noi, cei de la Transilvania Broker, iti recomandam incheierea politei, mai ales ca dintre toate tipurile de asigurare de viata este cea mai ieftina. Nu lasa siguranta financiara a familiei la mana destinului!

 

Contacteaza chiar azi un reprezentant Transilvania Broker si afla cum poti incheia o asigurare de viata atasata creditelor.

Scroll to Top