Reconfigurarea carierei in 2021. De ce sa iei in calcul o cariera de broker de asigurari?

Email
LinkedIn
Facebook

Securitatea financiara este data, de regula, de securitatea locului de munca. Pandemia de COVID-19 a schimbat radical modul in care aceasta securitate era privita. Domenii alta data infloritoare (cum ar fi industria aviatiei si cea hoteliera) au renuntat la milioane de angajati in intreaga lume. Cea mai mare parte a acestor oameni ar fi intrat in categoria persoanelor cu locuri de munca stabile.

 

Reorientarea in cariera nu este un concept nou, insa el a fost readus in prim-plan de pandemie. Astfel, multi dintre cei a caror securitate financiara s-a prabusit peste noapte s-au reorientat. Cele mai cautate domenii au fost, evident, cele care promiteau mai multa siguranta si care nu erau influentate de fenomene naturale, schimbarea sezoanelor sau chiar… pandemii.

 

Iata si primul motiv pentru care sa iei in calcul o cariera de broker de asigurari. Hai sa-l dezbatem mai pe larg, impreuna cu alte motive la fel de serioase.

 

5 Motive pentru a alege o cariera de broker de asigurari

 

1. Asigurarile sunt un domeniu stabil

 

Domeniul asigurarilor este unul dintre cele mai stabile. Desi a suferit pierderi la nivel global in 2020, acestea au fost relativ mici si se asteapta o redresare completa, urmata de o crestere in 2021.

 

Mai important, brokerii de asigurari si-au pastrat veniturile relativ constante. Pe fondul unei sensibilitati crescute la risc, tot mai multi oameni au ales sa incheie polite facultative in 2020, iar acest trend va continua si in 2021.

 

2. Poti fi un real sprijin pentru familie, prieteni si cunoscuti

 

Brokerii de asigurari fac o diferenta reala, palpabila in viata celor pe care ii consiliaza. Aceasta activitate inseamna mai mult decat vanzarea unor polite de asigurari. Inainte de toate, brokerul de asigurari este un consultant care isi ajuta clientii sa aleaga cea mai buna optiune pentru protectia lor si a familiei lor.

 

Multi dintre colegii nostri ne spun ca aceasta este cea mai mare satisfactie a muncii lor. Atunci cand clientii le multumesc pentru ca i-au ajutat sa aleaga o polita prin care au primit despagubirile la timp si au reusit astfel sa-si continue viata fara pierderi financiare.

 

3. Piata asigurarilor trece prin schimbari interesante

 

Multi oameni considera, oarecum pe buna dreptate, ca asigurarile sunt “plictisitoare”. Insa te-ai gandit vreodata cum tehnologia schimba aceasta piata din radacini?

 

Aparitia tehnologiilor ca blockchain, machine learning si AI fac ca piata sa fie mai orientata catre client si mult mai automatizata. In curand, daunele vor putea fi evaluate de la distanta (aceste evaluari se practica deja la scara mica si in tara noastra!), iar tu vei putea fi parte dintr-o industrie efervescenta, care se reinventeaza pentru a raspunde nevoilor noilor sai clienti: nativii digitali.

 

4. Vei avea mai multa flexibilitate decat in (aproape) orice alt domeniu

 

Ca broker de asigurari, iti poti stabili singur programul. De asemenea, nu trebuie sa lucrezi dintr-un punct fix.

 

Mai important, iti poti stabili singur si nivelul de venituri. Pentru ca venitul tau lunar depinde in mare masura de numarul de polite incheiate, poti decide singur daca vrei sa continui sa muncesti pentru a-ti depasi propriile recorduri sau daca preferi un concediu spontan.

 

5. Brokerii de asigurari nu se plafoneaza

 

Ai auzit, cu siguranta, prieteni care s-au plans de plafonarea la locul de munca. Poate ai trecut chiar tu prin asta.

 

Este un fenomen care creste in amploare, pe masura ce noile generatii isi doresc oportunitati noi, posibilitati de avansare, dar si oportunitati de invatare constanta.

 

In industria asigurarilor, plafonarea nu va fi una dintre grijile tale. Dupa cum spuneam mai sus, industria este in continua schimbare, asa ca va trebui mereu sa inveti lucruri noi si sa te adaptezi la noile cerinte ale pietei.

 

In plus, vei lucra indeaproape cu oamenii, care au nevoi mereu schimbatoare. Capacitatea ta de a-i ajuta depinde de deschiderea ta si de disponibilitatea de a-i intelege. Nu te poti plafona sau plictisi atunci cand ii ajuti pe altii sa ia unele dintre cele mai importante decizii din viata lor.

 

Vrei o cariera de succes in asigurari? Incepe de aici

 

Transilvania Broker este primul broker de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti. Ce inseamna asta pentru colaboratorii nostri?

 

Cateva lucruri extrem de importante: stabilitate financiara, transparenta maxima, castiguri fara plafon superior. Stim ca asistentii in brokeraj sunt cel mai important pion din procesul de asigurare, asa ca investim constant in platforme care sa le faca munca mai usoara si in cursuri de perfectionare.

 

Atunci cand lucrezi cu Transilvania Broker, stii ca ai mereu un partener de incredere, care te va sprijini in atingerea obiectivelor tale financiare si de cariera.

 

Hai sa ne cunosti si sa iti povestim mai multe despre ce inseamna viata de broker de asigurari!

Scroll to Top