Retrospectiva anului 2017 si planurile pentru 2018

Email
LinkedIn
Facebook
Retrospectiva anului 2017 si planurile pentru 2018

retrospectiva-2017

Anul 2017 a fost unul marcant pentru Transilvania Broker. Am realizat premiere pentru piata din Romania reusind sa atingem si chiar sa depasim obiectivele stabilite.

Cel mai important eveniment al anului a fost listarea la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul bursier TBK. Transilvania Broker a devenit astfel primul broker de asigurari listat la BVB. La sfarsitul lunii octombrie 2017, Transilvania Broker de Asigurare S.A. a scos la vânzare 625.000 de acțiuni ale companiei, reprezentând 25% din capitalul social iar admiterea la tranzactionare a actiunilor pe piata reglementata a BVB a avut loc pe data de 2 noiembrie 2017. Oferta a fost închisă dupa o zi și jumătate când a atins un grad de subscriere de peste 270%, printr-un număr de peste 800  de ordine din partea investitorilor instituționali și de retail și un volum de aproape 1,7 milioane de acțiuni, din care 99.5% au fost subscrise la valoarea maximă de 15.5 lei / acțiune, conform intermediarului Goldring SA.

De asemenea, majoritatea liniilor de business ale companiei au inregistrat cresteri semnificative fata de anul precedent:

 • Asigurari de sanatate: +402%
 • Asigurari de viata: +124%
 • Asigurari de garantii: +84%
 • Asigurari financiare: +59%
 • Asigurari agricole: +50%
 • Asigurari travel: +19%
 • Asigurari de incendiu: +14%
 • Asigurari de raspundere: +8%

Tot in anul 2017, am lansat un produs nou pe piata din Romania: TransAsist, prima asigurare de asistenta   rutiera, ce ofera servicii precum: asistenta daune, depanare auto, tractare si masina la schimb. Serviciile TransAsist pentru depanare auto si tractare sunt oferite in regim de urgenta, fiind acoperite 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana de catre compania de asistenta.

Feedbackul primit de la clientii TransAsist a fost unul neasteptat de bun, ceea ce ne-a dat de inteles ca piata din Romania este pregatita pentru un astfel de produs si gata sa investeasca in servicii de asistenta rutiera complexe.

Toate aceste cresteri si premiere pentru piata romaneasca din anul 2017 nu ar fi fost posibile fara sprijinul colaboratorilor, partenerilor, clientilor si investitorilor nostri care ne-au fost alaturi si au incredere in compania Transilvania Broker.

Pentru anul 2018 vom investi mai mult in dezvoltarea retelei de colaboratori si a sistemului de  management al ofertelor si clientilor. Planuim marirea echipei prin atragerea unor colaboratori noi, precum si sprijinirea dezvoltarii profesionale pentru colaboratorii nostri actuali. In acest sens, lucram in prezent la un proiect de pregatire profesionala pe mai multe niveluri si  dezvoltam platforma de lucru a colaboratorilor pentru a  imbunatati modalitatea de gestionare si emitere a ofertelor catre client precum si gestionarea datelor elementelor conexe ale clientilor (ITP, rovinieta si altele) prin adaugarea de noi functionalitati la platforma existenta.

De asemenea, vom dezvolta departamentele Corporate si Life & Health, precum si unele aplicatii informatice interactive orientate catre nevoile actuale ale clientilor nostri.

Alte puncte importante pe agenda noastra pentru 2018 sunt:

 • implementarea Regulamentului General privind protecția Datelor personale GDPR
 • axarea pe noi strategii de marketing
 • imbunatatirea produsului TransAsist prin adaugarea de noi beneficii

Ne dorim ca anul 2018 sa fie cel putin la fel de plin de realizari ca 2017. In primul rand, ne vom axa pe a creste mai mult alaturi de colaboratorii, partenerii si investitorii nostri si vom continua sa aratam clientilor avantajele  de a lucra cu un broker de asigurari de top.

Scroll to Top